reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Daj spokój, teraz mam jeszcze większy stres, bo od wczoraj nie czuję ruchów... Ani po jedzeniu, ani wieczorem, ani jak się położyłam - NIC. I teraz nie wiem, czy jechać od razu do szpitala, czy jeszcze czekać, czy może spróbować przełożyć wizytę u mojej lekarki. Czytałam o owinięciu pępowiną i jeszcze bardziej się zestresowałam 😭
Cos slodkiego zjedz moze

reklama
Hej, jestem po wizycie [emoji16]
Mały znów się obrócił i jest ułożony główkowo, ale lekarz powiedział że może nawet codziennie się obracać :) ważymy już 1300g [emoji16] rozwija się prawidłowo, moje wyniki badań też są dobre, kolejna wizyta za miesiąc a potem już, z tego co zrozumiałam, wizyty będą co 3 tygodnie :)

No to super 🙂 to najważniejsze, że mały się prawidłowo rozwija 🙂 a który tydzień masz?

Ale po co, skoro powiedział, że waga w normie? Mój maluszek ważył 830g w 24+4, więc podobnie, nie masz się co martwić, jeszcze się na następnej wizycie zdziwisz, ile przybrał ;)
U mnie 25+4 i waga 705g. To jest 15 centyl. Ja mam ryzyko hipotrofii. Więc jak u was dzieciaczki młodsze i więcej ważą to nie ma co się martwić. :)

Ja również się tym przejmuje, bo na ostatniej wizycie w 26,1tc mały ważył 880g. A wszyscy mi mówią, że mam brzuszek jak na 4 miesiąc (taki mały).
Jak to pierwsza ciaza to brzuszek moze byc maly. Ja poprzednio pracowalam do 24 tygodnia to nic nie bylo widać 😂 ciuchy nosilam jak przed ciaza takze rozmiar brzucha raczej nie ma znaczenia bo pozniej urodzilan 3800 corke 😁

My dzisiaj po wizycie, cukry okazały się w normie, zastrzyk z przeciwciał przyjęty. Serduszko bije jak się należy <3 Ale na płeć niestety czekamy do kolejnego USG.:D Może do świąt będzie wiadomo co ;p

reklama
Do góry