reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

To podobnie jak u mnie. Jak u Ciebie z ruchami? U mnie mala jest dosc aktywna od wczsnych tygodni.. a od pradu dni bardzo slabo ka czuje. Tzn czuje ja w ciagu dnia normalnie ale juz nie tak mocno jak do tej pory. Mam nadzieje ze sie rozrusza, bo tylko matke stresuje... :)

U mnie to samo, wcześniej malutki się cały czas mocno wiercił a teraz bardziej delikatne są te ruchy.

reklama
Łe to jeszcze masz zapas, można jesc 😄 Ale to różnica między Wami, możesz najwyzsze szpile nosić i i tak będziesz malutka 😋a jak dajecie synkowi na imię?
Aż takiego zapasu to nie mam, podobno najwięcej się w 3 trymestrze tyje także wiesz 😛 Ja akurat szpilek nie noszę, głównie wygodne obuwie sportowe, jak już muszę (albo chcę elegancko wyglądać), to założę, ale albo się potem męczę i żałuję albo szybko zmieniam na balerinki :D Różnice między nami duże nie tylko we wzroście, w wadze jakieś 10kg (i to odkąd schudłam!) - oczywiście ja ważę więcej 😂 i w wieku - ja 30, on 24 😁 A synuś będzie Cezary 🥰

Ja wczoraj bylan u lekarza i przytylam prawie 3 kg. Ale ja wazylam 83 kg przed ciaza takze nie ma co na to patrzeć. Moja siostra przytyla 17 kg a wcale nie widac po niej tego było. W poprzedniej ciazy przed ciaza wazylam 64 kg i przytylam 9 kg takze poprostu u mnie te kg jakos nie ida az tak mocno w gore. Najwazniejsze jest zdrowie dziecka a zbędne kg bo trudno kiedyś sie moze ich pozbędziemy 😂
No tak jak przed ciaza wiecej wazylas to tez inna kwestia ja z 58startowalam a schudlam rok temu 12kg...i tak trzymalam sie:) 2kg na plusie tylko ale na wizycie napewno bede miala 5kg na bank bo dobrze jadlam w tym miesiacu😂

U mnie 89 [emoji33] to tak mało [emoji28][emoji38]
U nas 107 bo na koncowke lutego, ale tez mam wrazenie, ze szybko leci. Dzisiaj swieto, wiec akurat czas, zeby zaczac remont-malowanie scian i mebli w zabudowie i zamiana pokoi. Łóżeczko wczoraj zamowilam, ale czas oczekiwania 4-8 tygodni. Czy Wy planujecie na poczatku spac z maluchem w jednym pokoju, czy odrazu ulokowac go w swoim pokoiku?

reklama
Ja niestety nie mam możliwości zrobić osobnego pokoju dla dziecka, bo mam tylko salon połączony z kuchnią i sypialnię, więc dziecko będzie z nami w sypialni :)
U nas 107 bo na koncowke lutego, ale tez mam wrazenie, ze szybko leci. Dzisiaj swieto, wiec akurat czas, zeby zaczac remont-malowanie scian i mebli w zabudowie i zamiana pokoi. Łóżeczko wczoraj zamowilam, ale czas oczekiwania 4-8 tygodni. Czy Wy planujecie na poczatku spac z maluchem w jednym pokoju, czy odrazu ulokowac go w swoim pokoiku?

Do góry