reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas 107 bo na koncowke lutego, ale tez mam wrazenie, ze szybko leci. Dzisiaj swieto, wiec akurat czas, zeby zaczac remont-malowanie scian i mebli w zabudowie i zamiana pokoi. Łóżeczko wczoraj zamowilam, ale czas oczekiwania 4-8 tygodni. Czy Wy planujecie na poczatku spac z maluchem w jednym pokoju, czy odrazu ulokowac go w swoim pokoiku?
Z dzieckiem w pokoju, srednio co 2 - 3 h karmienie. Wiec nie będzie mi sie chciało chodzic do drugiego pokoju. Z reszta kazde jęknięcie bym leciała do pokoju takze nikomu by to nie służyło 😂 dlatego ja mam dostawke do naszego łóżka, cyc i spać 😂

reklama
Ja też lubię, ale nie lubię ich trzeć, gotowanie odpada, bo od jakiegoś czasu kupuję już ugotowane 😝 ale też nie znowu, żebym jadła je codziennie 😁 a soku nigdy nie piłam, więc nie wiem, ale coś czuję, że nie jest za dobry 🙈
To dobrze sobie masz ze gotowce kupujesz ja zawsze sama robie rekawiczki ubieram i robie:) soku tez nie pilam ale niewiem czy dobre jest tez ❤ja tez czekam az mi przyjda moje fajne koszule jedna z zyrafa a 2moj maz mi wybral ❤i majtki bez szwowe bo juz duzo za male mam i cisna 😂

U nas 107 bo na koncowke lutego, ale tez mam wrazenie, ze szybko leci. Dzisiaj swieto, wiec akurat czas, zeby zaczac remont-malowanie scian i mebli w zabudowie i zamiana pokoi. Łóżeczko wczoraj zamowilam, ale czas oczekiwania 4-8 tygodni. Czy Wy planujecie na poczatku spac z maluchem w jednym pokoju, czy odrazu ulokowac go w swoim pokoiku?
U mnie +/- 91 dni jeszcze, coraz bliżej końca, od stycznia to już z górki poleci (akurat syna mam z lutego, to nie wiedziałam kiedy a już to luty i poród) 😉

Z synem w jednym pokoju do roczku razem byliśmy ale to dlatego że 13 m-cy karmiłam piersią a od tego czasu śpi sam w swoim pokoju ☺
Teraz też planuje tak spać bo to fajnie się u nas sprawdziło 😊 a tak w ogóle to zalecają spać z dzieckiem w jednym pokoju przynajmniej do 6 m.ż. głównie chodzi o bezpieczeństwo dziecka.

My nie mamy wyboru, mamy tylko salon z kuchnią i sypialnię, więc maluszek będzie spał z nami, ale gdybyśmy mieli oddzielny pokój dla dziecka, myślę, że i tak na początku spałby w naszej sypialni, co by mieć go cały czas na oku no i nie latać co chwilę do jego pokoju ;)

To dobrze sobie masz ze gotowce kupujesz ja zawsze sama robie rekawiczki ubieram i robie:) soku tez nie pilam ale niewiem czy dobre jest tez ❤ja tez czekam az mi przyjda moje fajne koszule jedna z zyrafa a 2moj maz mi wybral ❤i majtki bez szwowe bo juz duzo za male mam i cisna 😂
Dużej różnicy w smaku nie ma, a ile mniej pracy także polecam - w każdym markecie praktycznie teraz takie są :D Ja właśnie odebrałam 2 paczki z koszulami - jedna urocza, trochę luźna, ale raczej nie będę wymieniać na mniejszą, drugą chyba wymienię, bo jest dużo za duża 😂 Ta druga też ładna, ale bardziej praktyczna niż ładna, może pójdzie do porodu, chociaż czekam jeszcze za trzecią i ta trzecia miała być do porodu, więc zobaczymy, majtki (ale poporodowe, bo na okres ciąży noszę takie zwykłe co przed ciążą - wszystkie nadal dobre) też lada dzień powinny przyjść :)

Dużej różnicy w smaku nie ma, a ile mniej pracy także polecam - w każdym markecie praktycznie teraz takie są :D Ja właśnie odebrałam 2 paczki z koszulami - jedna urocza, trochę luźna, ale raczej nie będę wymieniać na mniejszą, drugą chyba wymienię, bo jest dużo za duża 😂 Ta druga też ładna, ale bardziej praktyczna niż ładna, może pójdzie do porodu, chociaż czekam jeszcze za trzecią i ta trzecia miała być do porodu, więc zobaczymy, majtki (ale poporodowe, bo na okres ciąży noszę takie zwykłe co przed ciążą - wszystkie nadal dobre) też lada dzień powinny przyjść :)
Chodzi Ci o siateczkowe majtki?

reklama
Do góry