reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziękuje Ci bardzo 🤗 ja jeszcze nic nie mam ale tylko pojde na zwolnienie robie wyprawkę;)
odnosnie sklepu AMC baby mialam tam kupic łozeczko ale przeczytalam opinie i kazdy odradzal zakup. ( material slabej jakosci do tego niedbale wykonane)
Na chwile obecna wybralam HUBIBO maja zachecajace opinie.
Kiedy Termin porodu?
No właśnie po przeczytaniu tych opinii w necie, wstrzymałam się z zakupem :/ Na HUBIBO też jakieś łóżeczka przeglądałam, ale wizualnie najbardziej podobało nam się to z AMC baby i teraz muszę szukać podobnego, ale gdzie indziej :( Jak nie znajdę, to zaryzykujemy z tym AMC, ale pojedziemy odebrać je osobiście.
Termin mam na 19.02 a Ty?

reklama
Dziewczyny mam do Was pytanie. czy ginekolog bada was od środka czy tylko robi usg???
Czy robicie usg 3d przy badaniu koncowym? Ginekolog poleca zrobienie usg 3D DO 30 TYG wtedy rzekomo lepiej widać maluszka

No właśnie po przeczytaniu tych opinii w necie, wstrzymałam się z zakupem :/ Na HUBIBO też jakieś łóżeczka przeglądałam, ale wizualnie najbardziej podobało nam się to z AMC baby i teraz muszę szukać podobnego, ale gdzie indziej :( Jak nie znajdę, to zaryzykujemy z tym AMC, ale pojedziemy odebrać je osobiście.
Termin mam na 19.02 a Ty?
do Torunia mam dosc daleko by sprawdzic lozeczko na zywo;( a wiec daj znac;)
Tez termin mam na 19 lutego ;) a na chwile obecna mam pare ubranek materac i podgrzewac do mleka ;) aaa i przewijak ;D
ile sztuk rożków kupujesz ?
ja zdecyduje sie jeszcze na spiworek ( niby lepszy od kombinezonu , chodz zapewne tez kupie )

ja jestem w 26 tyg a jedynie mam badanie usg.
ja za badanie usg 3d musze zaplacic 250 - 300 zl
. Mi sprawdza czy szyjka dluga i zamknieta Moj ginekolog czasen włączy 2d albo 3 d a czasami zwykle. Wczoraj mial sredni nastrój takze dostalam zwykle. Ale ide do niego w grudniu to go poproszę na mikolajki żeby włączył lepsze usg 😁 on czasami tego swojego nowego sprzętu sam nie ogarnia 😂 a czy wasi partnerzy moga byc przy usg??

Dziewczyny mam do Was pytanie. czy ginekolog bada was od środka czy tylko robi usg???
Czy robicie usg 3d przy badaniu koncowym? Ginekolog poleca zrobienie usg 3D DO 30 TYG wtedy rzekomo lepiej widać maluszka
Moja lekarka zawsze najpierw wkłada palce do środka i lekko dusi brzuch, sprawdza w ten sposób, czy dno macicy jest na odpowiednim poziomie (w stosunku do okresu ciąży), czy szyjka się nie skraca i czy nie ma rozwarcia, a potem robi USG przez brzuch. USG 3D to jest taki raczej bajer, wydaje mi się, że nie służy do oceny rozwoju dziecka, czy wykrywania jakichś wad, tylko tak bardziej na pamiątkę - ja zrobiłam przy okazji badań prenatalnych i wtedy po raz pierwszy zobaczyłam buźkę mojego maluszka 😍 Na zwykłym USG to w sumie nic nie widać, zwłaszcza, że moja lekarka robi tak szybko i tylko pod kątem medycznym, a nie, żebym sobie popatrzyła na dzidziusia.

Na wizycie kontrolnej bada czy szyjka w porządku i sprawdza tętno, czy serduszko bije :) ja robię tylko 3 usg przez całą ciąże. Przy ostatnim mam zamiar zrobić 3d, bo chce mieć pamiątkę :)

. Mi sprawdza czy szyjka dluga i zamknieta Moj ginekolog czasen włączy 2d albo 3 d a czasami zwykle. Wczoraj mial sredni nastrój takze dostalam zwykle. Ale ide do niego w grudniu to go poproszę na mikolajki żeby włączył lepsze usg 😁 on czasami tego swojego nowego sprzętu sam nie ogarnia 😂 a czy wasi partnerzy moga byc przy usg??
Mój na połówkowych był ze mną :) byłam prywatnie :)

reklama
do Torunia mam dosc daleko by sprawdzic lozeczko na zywo;( a wiec daj znac;)
Tez termin mam na 19 lutego ;) a na chwile obecna mam pare ubranek materac i podgrzewac do mleka ;) aaa i przewijak ;D
ile sztuk rożków kupujesz ?
ja zdecyduje sie jeszcze na spiworek ( niby lepszy od kombinezonu , chodz zapewne tez kupie )
Też mam daleko - mieszkam w Poznaniu, ale nie jest to znowu drugi koniec Polski, a przy okazji kupilibyśmy pierniczki 😍 Ale chyba jednak nie pojedziemy, kontakt z tym sklepem mi się urwał (zresztą podobno na miejscu i tak nie można sprawdzić łóżeczka, tylko wydają ci zapakowany towar) i szukam już innego łóżeczka - tym razem zaczynam od sprawdzenia opinii i dopytania o atesty. Ale jakby co, dam znać ;)
Ooo jak fajnie, a skąd jesteś? :)
Widzisz ja przewijaka jeszcze nie mam :D
Rożek mam póki co jeden ten z Lidla plus chyba 2 od siostry wzięłam, może dokupię jeszcze 1.
Śpiworek na pewno łatwiejszy w ubraniu, ale czytałam, że nie wszystkie dzieci lubią mieć luz, moja siostra używała kombinezonek na dwójce dzieci i było ok, ale śpiworek też pewnie kupię.

Do góry