reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Właśnie pod koniec tygodnia przyszedł rogal do spania - właśnie jesteśmy w fazie testów. :D Co prawda ciężko się przestawić z ciągłego spania na brzuchu na spanie na boku i to jeszcze na takiej poduszczce, ale czego się nie robi dla bąbelka:D my kobiety jesteśmy w stanie przetrwać wszystko przecież:D !
Najgorsze jest przewracanie się z boku na bok w tej poduszce 🤣 Zastanawiam się nad kupnem 7

Hej, mam pytanie odnośnie badania TSH i hormonów tarczycy- jesli w 1 trymestrze wyszły Wam dobre wyniki i nie leczycie się na nią to czy będziecie powtarzac to badanie chociaż raz w każdym trymestrze? Bo tak czytam i juz sama nie wiem wedlug tych wszystkich tabelek badan w ciąży obowiązkowe jest tylko na poczàtku ciąży, ale w jakims artykule wyczytalam ze powinno sie badac chociaz raz w każdym trymestrze nawet jesli wyniki na początku wyszły dobrze🤔 czyli tarczyca tez moze wariowac wraz z biegiem ciąży tak jak wszystko inne? 😉
Ja akurat leczę się endokrynologicznie i jestem obecnie na lekach i z tego co mój endokrynolog mówił to że tarczyca najbardziej wariuje w 1 trymestrze. To jest czas kiedy hormony najbardziej buzują i te tarczycowe też. Jeżeli do 14 tygodnia wyniki się nie "zepsują" to tak naprawdę później nie powinno się już nic dziać. Ale zrobić badanie zawsze można, i tak będzie jeszcze nie raz pobierana krew:) także jeżeli twój ginekolog nie będzie widział potrzeby robić hormonów tarczycy na dalszym etapie zawsze możesz sprawdzić sama dla siebie prywatnie.

Ja akurat leczę się endokrynologicznie i jestem obecnie na lekach i z tego co mój endokrynolog mówił to że tarczyca najbardziej wariuje w 1 trymestrze. To jest czas kiedy hormony najbardziej buzują i te tarczycowe też. Jeżeli do 14 tygodnia wyniki się nie "zepsują" to tak naprawdę później nie powinno się już nic dziać. Ale zrobić badanie zawsze można, i tak będzie jeszcze nie raz pobierana krew:) także jeżeli twój ginekolog nie będzie widział potrzeby robić hormonów tarczycy na dalszym etapie zawsze możesz sprawdzić sama dla siebie prywatnie.
Zobaczylam już ze na skierowaniu od kardiologa mam m.in.zrobić TSH więc w październiku przed wizytą będę i tak sprawdzać. W 8 tygodniu jak leżałam w szpitalu tarczyca wychodziła ok.

A do czego ta poduszka Ci ?😂
Wygodniej mi się śpi i nie przewracam się na brzuch (odzwyczajam się bo wolę teraz niż w 3 trymestrze) 😁dodatkowo mam coś między nogami i odciąża mi odcinek lędźwiowy.

Wiex jak ktos chce to moze sobie zrobic TSH tylko nie ma potrzeby jak wyniki ok sa ...no chyba ze lekarz zleci to tal❤
Najgorsze jest to że można mieć TSH w normie i mieć problemy z tarczycą 😕

Najgorsze jest przewracanie się z boku na bok w tej poduszce 🤣 Zastanawiam się nad kupnem 7
Ja juz mam od miesiąca i nie wyobrażam sobie spania już bez niej :D Jesli chodzi o obrót, to jeden koniec mam pod głową, drugi między kolanami, resztę obejmuję i tak się z tym przewracam. Nie raz i nie dwa obudziłam się owinięta rogalem, pojęcia nie mam jak do tego doszło :D

Hej dziewczyny w ten sobotni poranek <3 witamy z kawką w ręku i totalnym lenistwem. :p

Proszę podpowiedzcie w czym polecacie prać ubranka, kocyki itp. dla dzieciaczków ?
Za dwa tygodnie mamy USG połówkowe, będziemy wiedzieli czy wszystko ok i co zagościło w brzuszku. I zakładam że to będzie czas na powolne kupowanie ubranek i innych cudeniek . Dlatego powoli chcemy rozejrzeć się za jakimiś promocjami na proszki lub płyny.

reklama
Hej dziewczyny w ten sobotni poranek <3 witamy z kawką w ręku i totalnym lenistwem. :p

Proszę podpowiedzcie w czym polecacie prać ubranka, kocyki itp. dla dzieciaczków ?
Za dwa tygodnie mamy USG połówkowe, będziemy wiedzieli czy wszystko ok i co zagościło w brzuszku. I zakładam że to będzie czas na powolne kupowanie ubranek i innych cudeniek . Dlatego powoli chcemy rozejrzeć się za jakimiś promocjami na proszki lub płyny.
Heyka 😊 oj tak dziś mi się nic nie chce a za to wczoraj byłam nakręcona jak jakiś robocik, takiego miałam powera do sprzątania 😁

Jeśli chodzi o proszek to używam Lovela do kolorowego prania a z płynów to Baby Frosch 😊 u nas się sprawdziło, syn nie miał po nich żadnej alergii 😉

Do góry