Właśnie pod koniec tygodnia przyszedł rogal do spania - właśnie jesteśmy w fazie testów. Co prawda ciężko się przestawić z ciągłego spania na brzuchu na spanie na boku i to jeszcze na takiej poduszczce, ale czego się nie robi dla bąbelka my kobiety jesteśmy w stanie przetrwać wszystko przecież !Może poduszka dla kobiet w ciąży lub zwinięty w rulon koc pomoże? Ostatnio przetestowałam i w końcu zasnęłam
reklama
Ewq9
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny
Jestem po wizycie, wszystko w porządku, wielkość i waga dziecka adekwatna do wieku ciąży, czyli do 19 tygodnia [emoji16] pytałam o płeć i lekarz mi mówi " o proszę, tu ładnie widać, widzi Pani ?" A że ja ciemna w rozpoznawaniu płci to mówię że coś widzę ale nie wiem co [emoji38] i okazało się że chłopiec [emoji16][emoji16]
Jestem po wizycie, wszystko w porządku, wielkość i waga dziecka adekwatna do wieku ciąży, czyli do 19 tygodnia [emoji16] pytałam o płeć i lekarz mi mówi " o proszę, tu ładnie widać, widzi Pani ?" A że ja ciemna w rozpoznawaniu płci to mówię że coś widzę ale nie wiem co [emoji38] i okazało się że chłopiec [emoji16][emoji16]
Monik93
To superrCześć dziewczyny
To super ze wszystko jest w jak najlepszym porządku po takim czasie w domu i bez badania to nic tylko się cieszyć na takie wiadomości i gratulujemy w takim razie chłopakaCześć dziewczyny
mmlodamamaaa
Cześć dziewczyny.
Może wy mi pomożecie dojść do tego co to może być.
Od paru dni mam mrowienie, pieczenie w udach jak się przekrecam na drugą stronę na łóżku to tak się zaczyna tak nie mam żadnego mrowienia czy pieczenia. Dziś zauważyłam aby że w łydce jak złapał mnie bol i nie mogłam chodzić, musiałam siąść chwilę i dopiero przeszło.
Nigdy takich boli nie miałam. Czytałam trochę na Internecie że może być to rwa kulszowa. Ale nie wiem czy nie iść do lekarza z tym... Wizytę u swojego gina mam dopiero za 2tyg..
Od paru dni mam mrowienie, pieczenie w udach jak się przekrecam na drugą stronę na łóżku to tak się zaczyna tak nie mam żadnego mrowienia czy pieczenia. Dziś zauważyłam aby że w łydce jak złapał mnie bol i nie mogłam chodzić, musiałam siąść chwilę i dopiero przeszło.
Nigdy takich boli nie miałam. Czytałam trochę na Internecie że może być to rwa kulszowa. Ale nie wiem czy nie iść do lekarza z tym... Wizytę u swojego gina mam dopiero za 2tyg..
Może to być rwa a może to być przeciążenie mięśni. Organizm jest coraz cięższy a niestety nogi ten ciężar muszą utrzymywać i mogą być zmęczone. Ja ostatnio przez kilka dni miałam ból i mrowienie prawej nogi. Od pośladka do łydki. Pomagało lezenie na lewym boku bo podobno wtedy przepływ krwi jest lepszy. U mnie lekarz powiedział że skurcze nóg i ból to normalna rzecz. Chyba że by zaczęły puchnąć, siniec lub być tkliwe przy dotyku. No to już wtedy lepiej zgłosić się do lekarza.Cześć dziewczyny.
marta18691
Ja po niedzieli na badania muszę isc i potem 17wrzesnia mam wizyte moze wkoncu dowiem sie co tam mieszka w brzuszku
Aneta35
Hej, mam pytanie odnośnie badania TSH i hormonów tarczycy- jesli w 1 trymestrze wyszły Wam dobre wyniki i nie leczycie się na nią to czy będziecie powtarzac to badanie chociaż raz w każdym trymestrze? Bo tak czytam i juz sama nie wiem wedlug tych wszystkich tabelek badan w ciąży obowiązkowe jest tylko na poczàtku ciąży, ale w jakims artykule wyczytalam ze powinno sie badac chociaz raz w każdym trymestrze nawet jesli wyniki na początku wyszły dobrze czyli tarczyca tez moze wariowac wraz z biegiem ciąży tak jak wszystko inne?
reklama
Aneta35
Ja 16t1d i jutro ginekolog więc pewnie się dowiem jak urosło. Ostatnie usg było w 12t6d i wyszło 6,5 cmA ile cm mają już Wasze maleństwa? I w którym tygodniu?