reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Hejka, ja byłam u ginekologa. Poprosiłam o cytologię, a ona była w szoku bo nie robi nigdy w tak wcześniej ciąży. I wyszło ze mam polip na macicy. Mogę poronic jeśli pęknie. Dała mi luteinę i mam kontrole i wyniki cytologi za 3 tygodnie. Z dzieciątkiem wszystko ok. Rozwija się prawidłowo. Nie wiem sama co mnie podkusiło na cytologię bo objawów nie mam żadnych, a to takie coś.

reklama
Hey, wy już ciuchy kupujecie?:D ja nie mam nic, czekam na prenatalne i płeć. Mam dużo rzeczy po synku więc na razie nic nie kupuje. A jego też miałam na luty. Dziś 11 tc. Wymioty i nudności nadal...

Hejka, ja byłam u ginekologa. Poprosiłam o cytologię, a ona była w szoku bo nie robi nigdy w tak wcześniej ciąży. I wyszło ze mam polip na macicy. Mogę poronic jeśli pęknie. Dała mi luteinę i mam kontrole i wyniki cytologi za 3 tygodnie. Z dzieciątkiem wszystko ok. Rozwija się prawidłowo. Nie wiem sama co mnie podkusiło na cytologię bo objawów nie mam żadnych, a to takie coś.
Czemu niby nie powinno się robić cytologii?
Mnie każdy lekarz na wizycie pytał czy miałam robioną cytologię (a byłam u 3 różnych).
Wynik rzeczywiście nieciekawa sytuacja. Trzymam kciuki żeby było dobrze :)
Jakieś zalecenia od lekarza? Musisz się teraz oszczędzać?

Mi doktor zaproponowała cytologię bo dawno nie robiłam .
Mam nadzieję że wszystko będzie u Ciebie dobrze 🙂

Czemu niby nie powinno się robić cytologii?
Mnie każdy lekarz na wizycie pytał czy miałam robioną cytologię (a byłam u 3 różnych).
Wynik rzeczywiście nieciekawa sytuacja. Trzymam kciuki żeby było dobrze :)
Jakieś zalecenia od lekarza? Musisz się teraz oszczędzać?
w zasadzie nie dostałam żadnych zaleceń tylko tyle ze mam luteinę brać. Cytologię miałam robiona rok temu jak byłam z pierwszym w ciąży to może temu nie widziała sensu. ☹️

Ale gdzie masz ten polip? W jamie czy na szyjce? Bo to 2 różne sprawy i zupełnie inne postępowanie. Cytologia to raczej rutynowe badanie i aż dziw, co ta doktor mówi. Przecież pobranie materiału do cytologii w żaden sposób nie zagraża ciąży

Hey, wy już ciuchy kupujecie?:D ja nie mam nic, czekam na prenatalne i płeć. Mam dużo rzeczy po synku więc na razie nic nie kupuje. A jego też miałam na luty. Dziś 11 tc. Wymioty i nudności nadal...
Narazie nic nie kupuję. Póki co jest sporo czasu, a teraz można klik-klik i mnw za 2 dni zakupy w domu 😉

Często odstępuje się od wykonywania w pierwszym trymestrze cytologii jeżeli są jakieś dolegliwości typu plamienia, krwiaki itd. Zalecane jest robienie cytologii co roku :)

Hej. Dawno mnie nie było. Obecnie jestem przed ważnym egzaminem i cały czas się doszkalam. Dziś mam badania prenatalne, w poniedzialek wspomniany egzamin, a potem już mogę odpoczywać. Co do cytologii, miałam robioną tydzień temu na drugiej wizycie. Dziecko rośnie, jest o 5 dni większe w stosunku do terminu z OM. Ja na razie nic nie kupuję, bo w moim gronie jest tyle osób z maluszkami i każdy chce coś dać, że nawet w sumie nie myślę o tym. Nawet ubrania ciążowe dostałam... Także... Pewnie dla p własnej satysfajcji coś tam kupię, ale nie będę szaleć 😁 jeszcze zdążę dziscku kupować później rzeczy 😁

reklama
Hej. Dawno mnie nie było. Obecnie jestem przed ważnym egzaminem i cały czas się doszkalam. Dziś mam badania prenatalne, w poniedzialek wspomniany egzamin, a potem już mogę odpoczywać. Co do cytologii, miałam robioną tydzień temu na drugiej wizycie. Dziecko rośnie, jest o 5 dni większe w stosunku do terminu z OM. Ja na razie nic nie kupuję, bo w moim gronie jest tyle osób z maluszkami i każdy chce coś dać, że nawet w sumie nie myślę o tym. Nawet ubrania ciążowe dostałam... Także... Pewnie dla p własnej satysfajcji coś tam kupię, ale nie będę szaleć 😁 jeszcze zdążę dziscku kupować później rzeczy 😁
Hej, na która masz? Trzymam kciuki!

Do góry