reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie to samo. Jestem turbo zmęczona przez cały dzień. I nie wiem czy to normalne, ale nie potrafię się na niczym skupić. Trochę mi to pokrzyżowało plany, bo w wakacje miałam siedzieć i pisać pracę, ale staje się to coraz bardziej nierealne. Mam nadzieję, że w II trymestrze będzie lepiej :D
U mnie jest teraz trochę lepiej, nadal nic mi się nie chce, ale już nie muszę spać co chwila 😂

reklama
Ja powoli też się nie mieszczą w żadne ubrania i mąż się śmieje że mnie że w sobotę u jego mamusi na imieninach to jakiś worek muszę założyć żeby nic nie było widać bo brzusio już widoczny

Ja powoli też się nie mieszczą w żadne ubrania i mąż się śmieje że mnie że w sobotę u jego mamusi na imieninach to jakiś worek muszę założyć żeby nic nie było widać bo brzusio już widoczny
Ja na Chrzest do przyjaciół kupiłam w H&M coś takiego workowatego, bo każda sukienka mi uwydatniała brzuszek, no było widać. Kurde, ale dobrze, że nie jestem sama, bo już się bałam, że jakoś nienaturalnie szybko rosnę 😂

Ja również jestem senna cały dzień, starsza córka ( dodam że dzieci nie wiedza) śmieje się że wraca z pracy i idę spać i
Ja na Chrzest do przyjaciół kupiłam w H&M coś takiego workowatego, bo każda sukienka mi uwydatniała brzuszek, no było widać. Kurde, ale dobrze, że nie jestem sama, bo już się bałam, że jakoś nienaturalnie szybko rosnę 😂
Ja rodziła 13 i 12 lat temu i nie pamiętam żeby tak szybko było wtedy widać brzuszek A teraz mam początek 9 tyg. I juz widac.

Na pewno nie jesteś sama. Ja się już zaczynam bać jak będę wyglądać za 2-3 miesiące, o lutym to nawet nie wspomnę hehe

Mi też już coraz bardziej brzuch widać zwłaszcza w dopasowanych bluzkach, w końcu prawie 11tc ale jak jadę do rodziny to tylko coś luźnego bo jeszcze nie wiedzą heh ale siostra ostatnio coś tak dziwnie patrzała na mnie hmm 😋
w pierwszej ciąży nie miałam takiego brzuchola 🤔

Hej dziewczyny mam pytanie ile płacicie za badania prenatalne USG +papa? Któraś pisała kilka postów wcześniej że nie ma 30 i nie urodziła chorego dziecka to nie jest wyznacznik moim zdaniem mam przyjaciółkę w wieku 26 lat urodziła bardzo chore dziecko z zespołem patou czy jakoś tak chodź oboje z mężem zdrowi i w rodzinie brak chorób niestety córeczka żyła tylko 4 miesiące .

Miłego dnia wszystkim życzę i energii 😁

Hej dziewczyny mam pytanie ile płacicie za badania prenatalne USG +papa? Któraś pisała kilka postów wcześniej że nie ma 30 i nie urodziła chorego dziecka to nie jest wyznacznik moim zdaniem mam przyjaciółkę w wieku 26 lat urodziła bardzo chore dziecko z zespołem patou czy jakoś tak chodź oboje z mężem zdrowi i w rodzinie brak chorób niestety córeczka żyła tylko 4 miesiące .

Miłego dnia wszystkim życzę i energii 😁

Ja to pisałam, cieszę się, że tak każda dobrze pamięta heh ;)

To bardzo przykre, ale nie można przekładać tego na każda sytuacje.
Może się tak zdarzyć, a może również być dobrze.
Ja słyszałam o wielu sytuacjach gdy po takich badaniach niby było dużo ryzyko choroby jakiejś u dziecka, matka cała ciąże do końca stres i płacz, a dziecko rodziło się zdrowe także nie ma reguły ;)

Ja możliwe, że pójdę na prenatalne badania, ale zobaczymy. Lepiej myśleć pozytywnie i dbać o siebie i swoje zdrowie psychiczne i głowę niż szukać możliwości negatywnych. Wiadomo zawsze jest ryzyko, ale o czym się intensywnie myśli to się przyciąga.

Ja 2 lata temu za badanie pappa płaciłam chyba 250 zł.

W internecie znalazłam takie info:

„Jeśli kobieta nie znajduje się w grupie ryzyka, a chce wykonać badanie prenatalne, musi przygotować pewną sumę. Przykładowo amniopunkcja to koszt od 1300 do 2000 zł, a test PAPP-A około 250 zł. Najwięcej zapłacimy za nowoczesną metodę – test NIFTY. Wyniesie on około 2400 zł.”

Także jeśli ktoś chce mieć pewnosc to może się upewniać, ja w tej ciąży pewnie zrobie badanie pappa tak jak poprzednio i na nic więcej się nie zdecydujemy, bo dla mnie są szokiem te ceny.

reklama
Mi też brzuszek bardziej widać jak na ten 10 tydzień, taki jak teraz to w ciąży poprzedniej miałam tak w 15 tygodniu, ale aż tak bardzo jeszcze nie widać.

Mam 2 pary legginsów ciążowych z h&m, bo były w fajnej cenie i mam je z poprzedniej ciąży także na chłodniejsze dni i na początki jesieni będą akurat.
A z moich spódniczek w których uwielbiam chodzić to z tych 12 sztuk co mam to w 2 się mieszczę, bo reszta już w brzuszku nie da rady, tak samo sukienki jakieś 😂 bo lubiłam nosić dopasowane ciuchy.

Także muszę kupić jakieś 2/3 sukieneczki na lato takie akurat żeby do brzuszka na następne 2 miesiące były luźniejsze, bo za miesiąc jedziemy nad morze, a i tez lato jeszcze pewnie wróci.

Za to miałam rozkmine jak to będzie jesienią i zima, bo mam kurtkę na zimę taka tez dopasowana także na bank w październiku-lutym w nią nie wejdę także będę szukała czegoś tak w listopadzie żeby mieć w czym chodzić na spacerki i w ogóle żeby z domu wyjść 😁

Do góry