reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie TP wychodzi na 26.02 wg aplikacji. Mój narzeczony jest z lutego fajnie by było zrobić prezent na urodziny. Jadę dzisiaj do giną bo nie dostałam skierowania na betę . Cykle mam 28-29 dni ale miałam potwierdzona owulację monitoringiem 1.06 i czułam że to może być to;)
Na bede nie musisz miec skierowania,mozesz od reki zrobic w kazdym laboratorium.

reklama
Ja już po wizycie. Widać tylko pechrzyk ciążowy i zółtkowy. Według ostatniej miesiącu 6t+2d ale lekarz powiedział że musiałam mieć późno owulacje bo jest dużo wcześniejsza ciąża około 5t. Zapisał witaminki i kazał przyjść za 2 tyg.

Jak tam Wasze objawy dziewczyny?
U mnie tylko ból piersi na razie.
To mi właśnie dawało przeczucie o ciąży.
5 dni przed terminem @ zwątpiłam, bo miałam dokładne USG u ginekologa i nic nie wskazywało na ciążę. Tego dnia robiłam test i też nie wyszedł :) widać jeszcze za wcześnie było
Ja mam wyłącznie ból piersi, miałam też przez trzy dni tak, że cały czas chciało mi się siku, ale ten objaw zniknął i nie wiem czy powinnam sie teraz martwić... Może być tak, że objawy będą również znikać? To moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie nowe.
Objawy mogą się pojawiać i znikać, chociaż zawsze też fiksuję jak coś się zmieni ;)
Ja już po wizycie. Widać tylko pechrzyk ciążowy i zółtkowy. Według ostatniej miesiącu 6t+2d ale lekarz powiedział że musiałam mieć późno owulacje bo jest dużo wcześniejsza ciąża około 5t. Zapisał witaminki i kazał przyjść za 2 tyg.
Super ;)
Jak ja Wam zadzroszczę tych wizyt :) U mnie dopiero 4 tydzień i zapisuję się na początek lipca.
Na szczęście w między czasie mamy wyjazd ze znajomymi nad jezioro to szybciej i milej zleci mi ten czas :)
Teraz chciałabym zrobić betę ale wszystkie laboratoria przyjmują do 14. Mąż pracuje do 15.30 a ja w domu z małym dzieckiem. Trzeba będzie coś wykombinować :)

U mnie TP wychodzi na 26.02 wg aplikacji. Mój narzeczony jest z lutego fajnie by było zrobić prezent na urodziny. Jadę dzisiaj do giną bo nie dostałam skierowania na betę . Cykle mam 28-29 dni ale miałam potwierdzona owulację monitoringiem 1.06 i czułam że to może być to;)
To ja bardzo podobnie do Ciebie. Owulacje miałam 2 czerwca i podejrzewam, że w ten dzień się udało, bo w tym miesiącu zbytnio się nie staraliśmy, jeden raz i zaskoczyło 😂. Ja wizyty jeszcze nie umówiłam. Zobaczę jak jutrzejsza beta czy przyrasta i może wtedy zadzwonię, chociaż przy tak niskiej to i tak nic nie będzie widać w usg. Bierzesz jakieś witaminy?

To ja bardzo podobnie do Ciebie. Owulacje miałam 2 czerwca i podejrzewam, że w ten dzień się udało, bo w tym miesiącu zbytnio się nie staraliśmy, jeden raz i zaskoczyło 😂. Ja wizyty jeszcze nie umówiłam. Zobaczę jak jutrzejsza beta czy przyrasta i może wtedy zadzwonię, chociaż przy tak niskiej to i tak nic nie będzie widać w usg. Bierzesz jakieś witaminy?
Od 16 dnia cyklu biorę prenatal dha, gin mówił że nie zaszkodzi przy staraniu a jak będzie ciąża to kontynuować. Wit D3 i Do tego duphaston

Hej dziewczyny, dziś odebrałam wynik bety z przed tygodnia ( niestety przez święto tak się przedłużyło oczekiwanie na wynik) wyszło 199 to był 4 tydzień (4+1)a normy na 4 tydz to 9,5-750 dziś znowu zrobiłam Ale wynik dopiero w czwartek . Progesteron miałam 15.55

reklama
Cześć. Tak was czytam od kilku dni i postanowiłam się odezwać :)
Obecnie jestem w 24 dc, postanowiłam zrobić test w piątek czyli w 27dc. Cykle mam nieregularne między 21 a 28 :/ jednak jako, że mam dwóch synów, a w ciąży byłam już 3 razy, śmiem twierdzić, że nam się udało ;) jakieś 7 dni od dnia zabawy zaczęły boleć mnie jajniki i podbrzusze. Od 2 dni mam śladowej ilosci brązowe upławy, ból w podbrzuszu jak na @ oraz lekkie rozpieranie w piersiach. Śpię praktycznie na stojąco a moja zdolnosc koncentracji wyłaczyła sie kilka dni temu. Do lekarza umówiłam się mimo wszystko na drugi tydzień lipca. Teraz tylko dotrwać do piątku.

Do góry