reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas obowiązkowo robią na izbie przyjęć. On powiedział, z ich testami bywa różnie i lepiej mieć swój. ( zrobić go jak najpóźniej żeby byl aktualny ) coś mi się obilo o uszy że test PCR to koszt około 500 zł ale nie wiem jak teraz jest
No pcr to 4 stówy minimum.... Bez sensu to trochę, bo nie wiesz, kiedy urodzisz, więc mała szansa, że wynik będzie aktualny, wydasz kasę, a i tak mogą Ci potem powiedzieć, że muszą zrobić swój w dzień przyjęcia. Nie rozumiem tylko co znaczy, że z ich testami to różnie bywa? 🤔 Test pcr wszędzie jest taki sam, chyba, że u Ciebie w szpitalu nie robią pcr, tylko te mniej dokładnie, to faktycznie z nimi różnie bywa, ale uważam, że takich w ogóle nie powinni robić i na ich podstawie diagnozować covid, bo nie są miarodajne...

reklama
Nie nic się nie dzieje. On przewiduje że poród może być 20 lutego 🤔🤔
Mnie podbrzusze bolało wczoraj w nocy jak wstawiłam do łazienki i myślałam .ze Urodze 😐
Ogólnie czuje się dobrze chodź coraz trudniej mi coś zrobić w domu, mam wrażenie że szybciej się mecze..
Ja dziś mam słaby dzień, ale to już od nocy w sumie, coś mnie ciągnęło na dole jakby się coś miało urwać w środku, zwłaszcza przy zmianie boku i wstawaniu na siku, no a teraz na wieczór ten lekki dyskomfort w podbrzuszu, kilka razy zakłuło mnie w kroku, zgaga, mdłości i ogólnie nic mi się nie chce :(

Święta92 czy ja dobrze pamiętam, że jesteś z Poznania?
Nie martw się ja również mam dodatni GBS a do tego jutro 40 + 0, mało co się dzieje i jadę do szpitala ze skierowaniem od lekarza prowadzącego... Głowa do góry! :)
Ja jestem z Poznania! :D Ale wyczucie, akurat dziś o Tobie pomyślałam, że się nie odzywasz i ciekawe, czy już urodziłaś :) Jaki szpital w końcu wybrałaś? Daj znać co i jak 😇

Ja dzis to w ogóle nie usne 😂 ile bym dała zeby urodzic w piątek. Bo w weekend w spzitlau to masakra 😥 spakowałam 2 rolki papieru toaletowego wiec dlugo nie mogę tam byc 😂 mogłabym zacząć rodzić dzis w nocy 😂😂😂módlcie sie 😂
Dobrze kojarzę, że masz cholestaze i jutro idziesz do szpitala, tak? Który masz tydzień? Jak i kiedy ta cholestaza się u Ciebie zaczęła? Mnie właśnie od 2 dni wszystko strasznie swędzi, jutro pojadę na próby wątrobowe..

Dobrze kojarzę, że masz cholestaze i jutro idziesz do szpitala, tak? Który masz tydzień? Jak i kiedy ta cholestaza się u Ciebie zaczęła? Mnie właśnie od 2 dni wszystko strasznie swędzi, jutro pojadę na próby wątrobowe..
38+3. Oj mi od 2 dni zaczęło wszystko swędzieć. Cala noc nieprzespana... Ja liczyłam sie z tym, ze mi to sie pojawi bo w pierwszej ciąży tez mialam... Teraz jakos wyjątkowo późno mi sie zaczęło 😥😥a ty który masz tydzień?

38+3. Oj mi od 2 dni zaczęło wszystko swędzieć. Cala noc nieprzespana... Ja liczyłam sie z tym, ze mi to sie pojawi bo w pierwszej ciąży tez mialam... Teraz jakos wyjątkowo późno mi sie zaczęło 😥😥a ty który masz tydzień?
W zasadzie to nie wiem już sama, który to tydzień, według terminu z pierwszego USG to dziś mam 37+6. Ja w pierwszej ciąży nie miałam cholestazy, teraz też nie jestem pewna czy to to, jutro zrobię badanie i może coś będę wiedziała. No właśnie od 2 dni a zwłaszcza wieczorem tak mnie swędzi brzuch, uda, łydki, czasem ramiona ☹️ coś okropnego! Znajoma miała cholestaze od 36 t. c i czekali do 38 i od razu wywoływali jej poród, jestem ciekawa czy w każdym przypadku tak robią?

reklama
W zasadzie to nie wiem już sama, który to tydzień, według terminu z pierwszego USG to dziś mam 37+6. Ja w pierwszej ciąży nie miałam cholestazy, teraz też nie jestem pewna czy to to, jutro zrobię badanie i może coś będę wiedziała. No właśnie od 2 dni a zwłaszcza wieczorem tak mnie swędzi brzuch, uda, łydki, czasem ramiona ☹️ coś okropnego! Znajoma miała cholestaze od 36 t. c i czekali do 38 i od razu wywoływali jej poród, jestem ciekawa czy w każdym przypadku tak robią?
Mi wywołali ostatnim razem w 41 tygodniu. Teraz ide do szpitala innego więc zobaczymy. W cholestazie najbardziej swedza stopy i dlonie 😥 a moze skóra ci sie poprostu rozciąga na brzuchu i udach dlatego swedzi? :)

Do góry