No pcr to 4 stówy minimum.... Bez sensu to trochę, bo nie wiesz, kiedy urodzisz, więc mała szansa, że wynik będzie aktualny, wydasz kasę, a i tak mogą Ci potem powiedzieć, że muszą zrobić swój w dzień przyjęcia. Nie rozumiem tylko co znaczy, że z ich testami to różnie bywa? Test pcr wszędzie jest taki sam, chyba, że u Ciebie w szpitalu nie robią pcr, tylko te mniej dokładnie, to faktycznie z nimi różnie bywa, ale uważam, że takich w ogóle nie powinni robić i na ich podstawie diagnozować covid, bo nie są miarodajne...U nas obowiązkowo robią na izbie przyjęć. On powiedział, z ich testami bywa różnie i lepiej mieć swój. ( zrobić go jak najpóźniej żeby byl aktualny ) coś mi się obilo o uszy że test PCR to koszt około 500 zł ale nie wiem jak teraz jest
reklama
Ja dziś mam słaby dzień, ale to już od nocy w sumie, coś mnie ciągnęło na dole jakby się coś miało urwać w środku, zwłaszcza przy zmianie boku i wstawaniu na siku, no a teraz na wieczór ten lekki dyskomfort w podbrzuszu, kilka razy zakłuło mnie w kroku, zgaga, mdłości i ogólnie nic mi się nie chceNie nic się nie dzieje. On przewiduje że poród może być 20 lutego
Mnie podbrzusze bolało wczoraj w nocy jak wstawiłam do łazienki i myślałam .ze Urodze
Ogólnie czuje się dobrze chodź coraz trudniej mi coś zrobić w domu, mam wrażenie że szybciej się mecze..
Ja jestem z Poznania! Ale wyczucie, akurat dziś o Tobie pomyślałam, że się nie odzywasz i ciekawe, czy już urodziłaś Jaki szpital w końcu wybrałaś? Daj znać co i jakŚwięta92 czy ja dobrze pamiętam, że jesteś z Poznania?
Nie martw się ja również mam dodatni GBS a do tego jutro 40 + 0, mało co się dzieje i jadę do szpitala ze skierowaniem od lekarza prowadzącego... Głowa do góry!
Dobrze kojarzę, że masz cholestaze i jutro idziesz do szpitala, tak? Który masz tydzień? Jak i kiedy ta cholestaza się u Ciebie zaczęła? Mnie właśnie od 2 dni wszystko strasznie swędzi, jutro pojadę na próby wątrobowe..Ja dzis to w ogóle nie usne ile bym dała zeby urodzic w piątek. Bo w weekend w spzitlau to masakra spakowałam 2 rolki papieru toaletowego wiec dlugo nie mogę tam byc mogłabym zacząć rodzić dzis w nocy módlcie sie
38+3. Oj mi od 2 dni zaczęło wszystko swędzieć. Cala noc nieprzespana... Ja liczyłam sie z tym, ze mi to sie pojawi bo w pierwszej ciąży tez mialam... Teraz jakos wyjątkowo późno mi sie zaczęło a ty który masz tydzień?Dobrze kojarzę, że masz cholestaze i jutro idziesz do szpitala, tak? Który masz tydzień? Jak i kiedy ta cholestaza się u Ciebie zaczęła? Mnie właśnie od 2 dni wszystko strasznie swędzi, jutro pojadę na próby wątrobowe..
Ja w sumie żadnej nie mam, nie pomyślałam o tymDziewczyny bierzecie do szpitala herbatki na pobudzenie laktacji np bocianek albo femalikier?
Ja kupiłam Vigantol w kroplachKupiłyscie już może jakąś witaminę D dla Maluszka? Bo się zastanawiam która będzie najlepsza
W zasadzie to nie wiem już sama, który to tydzień, według terminu z pierwszego USG to dziś mam 37+6. Ja w pierwszej ciąży nie miałam cholestazy, teraz też nie jestem pewna czy to to, jutro zrobię badanie i może coś będę wiedziała. No właśnie od 2 dni a zwłaszcza wieczorem tak mnie swędzi brzuch, uda, łydki, czasem ramiona coś okropnego! Znajoma miała cholestaze od 36 t. c i czekali do 38 i od razu wywoływali jej poród, jestem ciekawa czy w każdym przypadku tak robią?38+3. Oj mi od 2 dni zaczęło wszystko swędzieć. Cala noc nieprzespana... Ja liczyłam sie z tym, ze mi to sie pojawi bo w pierwszej ciąży tez mialam... Teraz jakos wyjątkowo późno mi sie zaczęło a ty który masz tydzień?
reklama
Mi wywołali ostatnim razem w 41 tygodniu. Teraz ide do szpitala innego więc zobaczymy. W cholestazie najbardziej swedza stopy i dlonie a moze skóra ci sie poprostu rozciąga na brzuchu i udach dlatego swedzi?W zasadzie to nie wiem już sama, który to tydzień, według terminu z pierwszego USG to dziś mam 37+6. Ja w pierwszej ciąży nie miałam cholestazy, teraz też nie jestem pewna czy to to, jutro zrobię badanie i może coś będę wiedziała. No właśnie od 2 dni a zwłaszcza wieczorem tak mnie swędzi brzuch, uda, łydki, czasem ramiona coś okropnego! Znajoma miała cholestaze od 36 t. c i czekali do 38 i od razu wywoływali jej poród, jestem ciekawa czy w każdym przypadku tak robią?