reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Jak jeszcze sam zaprojektował, to dopiero zdolny chłop z niego! Mi to się wiele różnych wnętrz podoba, zwłaszcza kuchnia jest dla mnie ważna i mam dużo wizji, ale żeby tak stworzyć tą jedną jedyną to nie ma opcji, więc jak już kupimy coś swojego pewnie trzeba będzie na projekt jeszcze wydać, ew. kupić coś gotowego, ale w gotowym to zawsze coś jednak nie pasuje i taka robota 🙄
U nas w domu to ja jestem złota raczka i pomyslodawca a maz tylko towarzyszy :D dlatego z takim opóźnieniem te malowanie bo zaniemogłam w ciazy:D a gruntowny remont zaplanowany na lato jak juz dojdę do siebie po porodzie;p

reklama
O to mamy prawie ten sam termin😁 no ja byłam wczoraj u położnej na chwilę i mówię że nic nie czuję jakiejś pracy macicy ani nic a dziewczyny już mają nawet wcześniej te skurcze a ona na to że widocznie mam wysoki próg bólowy 😁 i pocieszyło mnie to trochę i oby podczas porodu tak wlasnie się okazało XD
A czkawki to ani razu nie czułam jeszcze albo nie umiem odróżnić 🤔
Ja raczej nie mam zbyt wysokiego progu bólowego, po prostu nic się nie dzieje, żadnego bólu, skurczów, jedynie brzuch się czasem napina i już to nie jest dla mnie przyjemne, muszę się od razu położyć, a do bólu okresowego to temu daleko, więc nie chce mi się wierzyć, że może się coś dziać, a kobieta nawet o tym nie wie, bo ma wysoki próg bólu 🤔 ale wiadomo, że fajnie, gdyby tak było :D może Ci tak powiedziała, bo wie, że nastawienie psychiczne ma duże znaczenie - ja dlatego nawet o tym nie myślę zbytnio, nastawiam się na łatwy poród, że niby mam próg bólu gdzieś w kosmosie 😂 a zawsze na pocieszenie mówię sobie, że tyle kobiet to przechodzi i dają radę, to i ja dam, no a jakby co to skończy się cc, której jeszcze bardziej się boję, ale wtedy to już raczej boleć nie będzie, a co będzie po porodzie, to się będę martwić po xD

To ładnie sypiasz 😂😂 ja sobie teraz mogę pozwalac na drzemke bo corka w przedszkolu do 14 ale jakos mi szkoda życia 😂 bo pozniej sie nie wyrabiam czasowo
No mi też szkoda dnia, jak się tak późno budzę, to zła jestem, że nic nie zrobię, ale z drugiej strony jak wstanę wcześnie rano, to nie mam na nic sił i zamulam, wiec jeszcze gorzej 😭

U nas w domu to ja jestem złota raczka i pomyslodawca a maz tylko towarzyszy :D dlatego z takim opóźnieniem te malowanie bo zaniemogłam w ciazy:D a gruntowny remont zaplanowany na lato jak juz dojdę do siebie po porodzie;p
szalejesz 😃 mój na szczęście ogarnia drobne naprawy, bo ja to jedynie umiem zepsuć 😂 a i remont by pewnie zrobił, ja jedynie mówię co trzeba zrobić 😂 w sumie się uzupełniamy, bo on głównie od manualnych rzeczy, a ja gotowanie i jakieś urzędowe sprawy, zepsuty moją "pomysłowością" ekspres naprawi, ale pita już nie ogarnie 😃

reklama
Z karta rossne przysluguje Ci jedna paczka za 1gr pampersow tylko musisz miec aplikacje i dodana date porodu miedzy 34tyg do konca ciazy mozesz odebrac za 1gr pampersy
No mam apkę i jestem w klubie rossnę, ale to wystarczy, że kupię tylko pieluchy, czy na jakąś kwotę muszę zrobić zakupy albo coś konkretnego kupić? Ostatnio zrobiłam w Rossmannie wielkie zakupy, to teraz już nic poza pieluchami nie potrzebuję :D

Do góry