reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie też problem.z zelazem.. wrr mam.11.3 A biorę żelazo staram.się odżywiać zdrowo aa dalej problem
U mnie na podniesienie żelaza najbardziej chyba działają buraki i pietruszka. Tez teraz staram się codziennie jeść albo buraki albo pietruche albo brokuł;D ale coś czuje ze po porodzie patrzeć na to nie będę mogła;p

reklama
Ja jak jadłam więcej buraków to nic mi nie pomogło, chociaż nie miałam poniżej 12. A teraz jakoś samo się podniosło 🤣
Nie mam teraz anemii w ciąży, nawet tym razem mam morfologię lepszą od poprzedniej, ale ze względu na dietę wegetariańską staram się pilnować kwestii podaży żelaza. Polecam picie koktajli z owoców + szpinaku/natki pietruszki. Suplement diety dla kobiet w ciąży z żelazem w składzie zawsze łączę z czymś bogatym w witaminę C, by ułatwić wchłanianie żelaza. Unikam też czarnej herbaty - szczególnie w okolicach posiłków bogatszych w żelazo. Podobnie jest z nabiałem - jak jem coś bogatego w żelazo lub przyjmuję suplement, to staram się by w danym posiłku nie było zbyt wiele wapnia.

Nie mam teraz anemii w ciąży, nawet tym razem mam morfologię lepszą od poprzedniej, ale ze względu na dietę wegetariańską staram się pilnować kwestii podaży żelaza. Polecam picie koktajli z owoców + szpinaku/natki pietruszki. Suplement diety dla kobiet w ciąży z żelazem w składzie zawsze łączę z czymś bogatym w witaminę C, by ułatwić wchłanianie żelaza. Unikam też czarnej herbaty - szczególnie w okolicach posiłków bogatszych w żelazo. Podobnie jest z nabiałem - jak jem coś bogatego w żelazo lub przyjmuję suplement, to staram się by w danym posiłku nie było zbyt wiele wapnia.
No u mnie hemoglobina 12,6 to nie jest źle :) a co do herbaty to ja do śniadania muszę mieć, uwielbiam herbatę 😏

A ja mam 10.6 i tez mam problem z przyjmowaniem zelaza moj oragnizm nie akceptuje wogole ani tabletek ani jakis kropli w formie zelaza...juz wcześniej pisalam ze mialam takie zejscia po tabletkach kolatanie serca jak bym miala zaraz zejsc z tego swiata... Jem to co ma zelazo bo nie mam innego wyjscia
No u mnie hemoglobina 12,6 to nie jest źle :) a co do herbaty to ja do śniadania muszę mieć, uwielbiam herbatę [emoji57]

A ja mam 10.6 i tez mam problem z przyjmowaniem zelaza moj oragnizm nie akceptuje wogole ani tabletek ani jakis kropli w formie zelaza...juz wcześniej pisalam ze mialam takie zejscia po tabletkach kolatanie serca jak bym miala zaraz zejsc z tego swiata... Jem to co ma zelazo bo nie mam innego wyjscia
O matko 🙈 współczuję 😏

U nas dzisiaj ciężki dzień. Od nocy meczy mnie palacy bol żołądka. Nie wiem czy jestem tak skopana na gorze czy to od zgagi ale nawet jedzenie dzis nie idzie i po wszystkim mam taki mega dziwny smak w ustach. Takze dzisiaj u nas lekka dieta bo inaczej to ciężko;D

No to tez niezle...jeszcze ta pogoda sniegu u nas dosc jest
U nas dzisiaj ciężki dzień. Od nocy meczy mnie palacy bol żołądka. Nie wiem czy jestem tak skopana na gorze czy to od zgagi ale nawet jedzenie dzis nie idzie i po wszystkim mam taki mega dziwny smak w ustach. Takze dzisiaj u nas lekka dieta bo inaczej to ciężko;D

Ja tez mam gorszy dzien. Zaczelo mi sie pod wieczor. Brzuch mnie bolal, parlo mnie na odbyt. Myslalam, ze urodze 😂 a dzisiaj jakos brak mi sil. Ciezko mi chodzic 😂jakbyn mięśni nie miala

Ja tez mam gorszy dzien. Zaczelo mi sie pod wieczor. Brzuch mnie bolal, parlo mnie na odbyt. Myslalam, ze urodze 😂 a dzisiaj jakos brak mi sil. Ciezko mi chodzic 😂jakbyn mięśni nie miala
To jest nas więcej, bo ja tez wieczorem jakąś tragedię przechodzilam i myślałam że urodze zaraz 😅 skurcze i brzuch mnie bolal a oczywiście nospa się skończyła 🙄

reklama
Haha widzę że nie tylko dla mnie ta końcówka ciazy nie jest łaskawa;p dobrze wiedzieć ze jest nas więcej;D walizki popakowane? U mnie ciagle coś przekładam i sprawdzam ;p
Ktora z dziewczyn dzis wizytuje ? Dajcie znać po;)

Do góry