U mnie na podniesienie żelaza najbardziej chyba działają buraki i pietruszka. Tez teraz staram się codziennie jeść albo buraki albo pietruche albo brokuł;D ale coś czuje ze po porodzie patrzeć na to nie będę mogła;pU mnie też problem.z zelazem.. wrr mam.11.3 A biorę żelazo staram.się odżywiać zdrowo aa dalej problem
reklama
KarolinaAnna.K
Fanka BB :)
Nie mam teraz anemii w ciąży, nawet tym razem mam morfologię lepszą od poprzedniej, ale ze względu na dietę wegetariańską staram się pilnować kwestii podaży żelaza. Polecam picie koktajli z owoców + szpinaku/natki pietruszki. Suplement diety dla kobiet w ciąży z żelazem w składzie zawsze łączę z czymś bogatym w witaminę C, by ułatwić wchłanianie żelaza. Unikam też czarnej herbaty - szczególnie w okolicach posiłków bogatszych w żelazo. Podobnie jest z nabiałem - jak jem coś bogatego w żelazo lub przyjmuję suplement, to staram się by w danym posiłku nie było zbyt wiele wapnia.Ja jak jadłam więcej buraków to nic mi nie pomogło, chociaż nie miałam poniżej 12. A teraz jakoś samo się podniosło
Sylwia99
No u mnie hemoglobina 12,6 to nie jest źle a co do herbaty to ja do śniadania muszę mieć, uwielbiam herbatęNie mam teraz anemii w ciąży, nawet tym razem mam morfologię lepszą od poprzedniej, ale ze względu na dietę wegetariańską staram się pilnować kwestii podaży żelaza. Polecam picie koktajli z owoców + szpinaku/natki pietruszki. Suplement diety dla kobiet w ciąży z żelazem w składzie zawsze łączę z czymś bogatym w witaminę C, by ułatwić wchłanianie żelaza. Unikam też czarnej herbaty - szczególnie w okolicach posiłków bogatszych w żelazo. Podobnie jest z nabiałem - jak jem coś bogatego w żelazo lub przyjmuję suplement, to staram się by w danym posiłku nie było zbyt wiele wapnia.
marta18691
A ja mam 10.6 i tez mam problem z przyjmowaniem zelaza moj oragnizm nie akceptuje wogole ani tabletek ani jakis kropli w formie zelaza...juz wcześniej pisalam ze mialam takie zejscia po tabletkach kolatanie serca jak bym miala zaraz zejsc z tego swiata... Jem to co ma zelazo bo nie mam innego wyjscia
No u mnie hemoglobina 12,6 to nie jest źle a co do herbaty to ja do śniadania muszę mieć, uwielbiam herbatę [emoji57]
Sylwia99
O matko współczujęA ja mam 10.6 i tez mam problem z przyjmowaniem zelaza moj oragnizm nie akceptuje wogole ani tabletek ani jakis kropli w formie zelaza...juz wcześniej pisalam ze mialam takie zejscia po tabletkach kolatanie serca jak bym miala zaraz zejsc z tego swiata... Jem to co ma zelazo bo nie mam innego wyjscia
U nas dzisiaj ciężki dzień. Od nocy meczy mnie palacy bol żołądka. Nie wiem czy jestem tak skopana na gorze czy to od zgagi ale nawet jedzenie dzis nie idzie i po wszystkim mam taki mega dziwny smak w ustach. Takze dzisiaj u nas lekka dieta bo inaczej to ciężko;D
marta18691
No to tez niezle...jeszcze ta pogoda sniegu u nas dosc jest
U nas dzisiaj ciężki dzień. Od nocy meczy mnie palacy bol żołądka. Nie wiem czy jestem tak skopana na gorze czy to od zgagi ale nawet jedzenie dzis nie idzie i po wszystkim mam taki mega dziwny smak w ustach. Takze dzisiaj u nas lekka dieta bo inaczej to ciężko;D
Ja tez mam gorszy dzien. Zaczelo mi sie pod wieczor. Brzuch mnie bolal, parlo mnie na odbyt. Myslalam, ze urodze a dzisiaj jakos brak mi sil. Ciezko mi chodzic jakbyn mięśni nie mialaU nas dzisiaj ciężki dzień. Od nocy meczy mnie palacy bol żołądka. Nie wiem czy jestem tak skopana na gorze czy to od zgagi ale nawet jedzenie dzis nie idzie i po wszystkim mam taki mega dziwny smak w ustach. Takze dzisiaj u nas lekka dieta bo inaczej to ciężko;D
Maluszek001
To jest nas więcej, bo ja tez wieczorem jakąś tragedię przechodzilam i myślałam że urodze zaraz skurcze i brzuch mnie bolal a oczywiście nospa się skończyłaJa tez mam gorszy dzien. Zaczelo mi sie pod wieczor. Brzuch mnie bolal, parlo mnie na odbyt. Myslalam, ze urodze a dzisiaj jakos brak mi sil. Ciezko mi chodzic jakbyn mięśni nie miala
reklama