reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Wydaje mi się że trochę tak. Jeszcze tydzień temu był bardziej okrągły pod biustem a teraz się robi właśnie taki w szpic na dole. Jutro dodatkowe USG ze względu na te bóle podbrzusza i swędzenie skóry więc zobaczymy co i jak. Narazie badania wyszły w miarę ok.
A masz juz wyniki tych wątrobowych?? Ja dzisiaj w płaszczu chodzilam i tez mi sie wydaje, ze brzuch mi sie obniżył. I jest mi jakos lżej 😂

reklama
A masz juz wyniki tych wątrobowych?? Ja dzisiaj w płaszczu chodzilam i tez mi sie wydaje, ze brzuch mi sie obniżył. I jest mi jakos lżej 😂
Tak, wyniki dzisiaj miałam już Alt i asp w granicach 15-20. Więc wydaje mi się że nie dużo. Bilirubina też wyszła w normie. Jedyne co to oczywiście anemia, magnez poniżej normy i potas 4,8 gdzie norma jest do 5 więc troche w górnej granicy. Ale jutro to skonsultuje z lekarzem i zobaczę co powie :) Jestem trochę spokojniejsza chociaż te swędzenie wieczorne mnie dobija. Możliwe że to uczulenie na coś albo nerwy. Zobaczymy ;p

Tak, wyniki dzisiaj miałam już Alt i asp w granicach 15-20. Więc wydaje mi się że nie dużo. Bilirubina też wyszła w normie. Jedyne co to oczywiście anemia, magnez poniżej normy i potas 4,8 gdzie norma jest do 5 więc troche w górnej granicy. Ale jutro to skonsultuje z lekarzem i zobaczę co powie :) Jestem trochę spokojniejsza chociaż te swędzenie wieczorne mnie dobija. Możliwe że to uczulenie na coś albo nerwy. Zobaczymy ;p
No to raczej wszystko dobrze 😁a jadasz pomarancze i mandarynki? Ja zauważyłam, ze tak mnie ciało swedzi teraz od cytrusow....

No to raczej wszystko dobrze 😁a jadasz pomarancze i mandarynki? Ja zauważyłam, ze tak mnie ciało swedzi teraz od cytrusow....
Mandarynki jadłam właśnie w okresie świątecznym. A przed nowym rokiem zaczęło się swędzenie. . A teraz dużo jem jabłek i buraków i pije soki ze względu właśnie na anemie. i ostatnio sporo orzeszków. I się właśnie zastanawiam czy to nie od tego. Ewentualnie proszek do prania ;p

Mandarynki jadłam właśnie w okresie świątecznym. A przed nowym rokiem zaczęło się swędzenie. . A teraz dużo jem jabłek i buraków i pije soki ze względu właśnie na anemie. i ostatnio sporo orzeszków. I się właśnie zastanawiam czy to nie od tego. Ewentualnie proszek do prania ;p
Ja wczoraj jadlam pomarancze i wszystko mnie swędziało 😂i tak wlasnie kojarzę, ze mi sie nasila po cytrusach

Dziewczyny, wstydliwy temat... Kichnelam, i troche sie popsiusialam 😥masakra. Czyli moje mięśnie kegla sa do dupy... Co to będzie po porodzie. Plakac mi sie chce. Czy ktos tak mial?

Ja co prawda tak nie miałam, ale to moja pierwsza ciąża. Pamiętam jak koleżanka już 3 lata po urodzeniu pierwszego dziecka mówiła że nie mogła nawet z synem wejść na trampolinę bo nie była w stanie utrzymać moczu. To normalna sprawa, zwłaszcza że Ty już masz jedno dziecko :)
Dziewczyny, wstydliwy temat... Kichnelam, i troche sie popsiusialam [emoji26]masakra. Czyli moje mięśnie kegla sa do dupy... Co to będzie po porodzie. Plakac mi sie chce. Czy ktos tak mial?

Dziewczyny, wstydliwy temat... Kichnelam, i troche sie popsiusialam 😥masakra. Czyli moje mięśnie kegla sa do dupy... Co to będzie po porodzie. Plakac mi sie chce. Czy ktos tak mial?
U mnie taka sytuacja zdarzyła się tez ostatnio i sama zastanawiałam się czy to juz wody czy jeszcze nie ;P takze spokojnie. Malenstwo uciska i podobno tak sie moze zdarzać coraz częściej.

reklama
Ja co prawda tak nie miałam, ale to moja pierwsza ciąża. Pamiętam jak koleżanka już 3 lata po urodzeniu pierwszego dziecka mówiła że nie mogła nawet z synem wejść na trampolinę bo nie była w stanie utrzymać moczu. To normalna sprawa, zwłaszcza że Ty już masz jedno dziecko :)
Ja w ogóle nie miałam takiego problemu poprzednio. Po ciazy tez nic i normalnie jestem w szoku.

Do góry