reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas skurcze się pojawiają juz. Bolesność brzucha jak na okres. Niby w badaniach wszystko ok prócz anemii ale tez się nastawiamy na to ze w styczniu trzeba być przygotowanym na różne sytuacje. Dlatego dziewczyny czas powoli pakować walizki !;D
No mi tez pojawiają się skurcze i myślę ze to może brak magnezu.... Ja poprzednia ciąże tydzien po terminie dopiero urodzilam z😂

reklama
Ja juz tez mało spie niestety. Chodze kolo 1 spac a o 7 wstaje. Niesteyy takie uroki 😂 z dzidziutkiem bedzie jeszcze gorzej 😂😂😂😂
Dobrze ze to bliżej juz jak dalej to chociaż będzie mniejszy ciezar bo się z boku na bok ciężko przewrócić ;P potem spać i tak nie da maleństwo ale chociaż lżej będzie

Dziewczyny macie jakieś skuteczne sposoby na kaszel w ciazy ? Codziennie rano meczy mnie dość sucy kaszel. Trwa on około godziny i przechodzi. Nie wiem czy po chorobie czy to normalne w ciąży ale dość mnie to meczy a przy kaszlu napina się cały brzuch. Przy tych moich nocnych skurczach trochę się obawiam żeby to jeszcze nie nasilało skurczy

Jesli w okolicach krtani Cie meczy to moze sprobuj łyżeczke miodu. Albo jakis syrop dozwolony dla ciezarnych. Ja czasem mam suchy to wystarczy ze wody sie napije i przechodzi.

reklama
Dziewczyny macie jakieś skuteczne sposoby na kaszel w ciazy ? Codziennie rano meczy mnie dość sucy kaszel. Trwa on około godziny i przechodzi. Nie wiem czy po chorobie czy to normalne w ciąży ale dość mnie to meczy a przy kaszlu napina się cały brzuch. Przy tych moich nocnych skurczach trochę się obawiam żeby to jeszcze nie nasilało skurczy
Mi lekarz kazał pić sól emską, to się rozpuszcza w wodzie. Trochę dziwne jest po tym uczucie śliskiego gardła :p

Do góry