Tak, a cos w tym złego jest? Nie można??? Ja to śpię nawet trochs na brzuchu.. Mnie najgorzej w nocy budzi skurcz nogi jak sie przewracam w lozku dzisiaj to myslalam ze umre z bóluHej dziewczyny. Czy budzicie sie czasami w nocy na plecach ?
reklama
Monik93
Fanka BB :)
No słyszałam ze najmniej korzystną pozycja jest spanie na plecach. Najlepiej na lewym boku . Ale to wrecz niewykonalne sie nie przekręcić w nocy na plecy.Tak, a cos w tym złego jest? Nie można??? Ja to śpię nawet trochs na brzuchu.. Mnie najgorzej w nocy budzi skurcz nogi jak sie przewracam w lozku dzisiaj to myslalam ze umre z bólu
Oj, a magnez bierzesz ?
tak, ale przewracam sie wtedy na bok i zasypiam spokojnieHej dziewczyny. Czy budzicie sie czasami w nocy na plecach ?
marta18691
Ja to na plecach spie bo na brzuchu nie odwazylabym sie czasami na bokuTak, a cos w tym złego jest? Nie można??? Ja to śpię nawet trochs na brzuchu.. Mnie najgorzej w nocy budzi skurcz nogi jak sie przewracam w lozku dzisiaj to myslalam ze umre z bólu
Ja się raczej w ogóle w nocy nie budzę - albo śpię jak zabita, że nawet ostatnio na siku nie wstaję albo całą noc zasnąć nie mogę. Co do pleców to raczej wątpię, żebym w ogóle spała na plecach, bo ja tylko na boku zasnę, więc albo jeden albo drugi boczek (tak wiem - lewy lepszy, ale ja śpię na obu zamiennie)Hej dziewczyny. Czy budzicie sie czasami w nocy na plecach ?
Nie no calkowicie na brzuchu nie śpię tak pol na pol ale staram sie na boku. Nie lubię spac na lewyn boku wole prawyJa to na plecach spie bo na brzuchu nie odwazylabym sie czasami na boku
tutaj fajny artykuł o tym od mamy ginekolog:
Pozycja do spania w ciąży - czy ma znaczenie? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Bardzo dużo jest w internecie treści, które straszą kobiety w ciąży. „W ciąży powinnaś spać na lewym boku – inaczej możesz zabić swoje dziecko” – brzmi strasznie! Ale takimi prawami rządzi się internet – czym bardziej kontrowersyjny (lub wręcz agresywny) nagłówek – tym więcej kliknięć strony...
mamaginekolog.pl
Ja akurat lubie bardziej prawy bokale spie najczęściej na bokach ale budze się na plecach i sie przekracam biore magnez ale chyva musze brac 2 tabletki bo mnie te skurcze wykończąNo słyszałam ze najmniej korzystną pozycja jest spanie na plecach. Najlepiej na lewym boku . Ale to wrecz niewykonalne sie nie przekręcić w nocy na plecy.
Oj, a magnez bierzesz ?
marta18691
Ja tez lewy dupa do meza na prawy nie ma szans i jeszcze poduszka miedzy nogi bo tak wygodnieNie no calkowicie na brzuchu nie śpię tak pol na pol ale staram sie na boku. Nie lubię spac na lewyn boku wole prawy
reklama
marta18691
No tak kazdy inaczejJa się raczej w ogóle w nocy nie budzę - albo śpię jak zabita, że nawet ostatnio na siku nie wstaję albo całą noc zasnąć nie mogę. Co do pleców to raczej wątpię, żebym w ogóle spała na plecach, bo ja tylko na boku zasnę, więc albo jeden albo drugi boczek (tak wiem - lewy lepszy, ale ja śpię na obu zamiennie)