reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A masz może jakieś drobne rzeczy do zrobienia związane z przygotowaniami dla Maluszka? Może to Ci głowę zajmie 😅 wiem tak mamy niestety.
A masz może jakieś drobne rzeczy do zrobienia związane z przygotowaniami dla Maluszka? Może to Ci głowę zajmie 😅 wiem tak mamy niestety.
Właśnie wszystko co związane z maluszkiem stoi w miejscu. Pranie, prasowanie, układanie. Świąteczne rzeczy w sumie też. Ani choinki, ani dekoracji, ani prezentów... Wszystko na dwa tygodnie zawisło w powietrzu.

reklama
Właśnie wszystko co związane z maluszkiem stoi w miejscu. Pranie, prasowanie, układanie. Świąteczne rzeczy w sumie też. Ani choinki, ani dekoracji, ani prezentów... Wszystko na dwa tygodnie zawisło w powietrzu.
Może sporządź listę: prezentów, dekoracje o jakich myślisz, że chcesz w tym roku, w którym miejscu itd. Przynajmniej na trochę zajęcie. Kiedy zamierzasz prać?

Zamów online wszystkie prezenty i dekoracje :) papier do pakowania ktoś może ze spożywczymi podrzucić i już jakieś zajęcie :)

Dzięki dziewczyny za wszystkie próby podbudowania mojej psychiki. :) mam nadzieję że do weekendu już wytrwam i jakoś wyjdziemy z tej izolacji z w miarę dobrym zdrowiem.. Prezenty planuje zamawiać jutro więc głowa się trochę zajmie.

Siostra mi mówiła, że najlepiej małą paczkę pampersów i dodatkowo jeszcze parę z nowej. 😁
Ja rozmawiałam z położną to mówiła że taka jedna mała paczka powinna wystarczyć na taki normalny 3-dniowy standardowy pobyt. Chyba że ktoś ma cesarkę i będzie leżał dłużej z maleństwem no to wiadomo że wyjdzie więcej. Mówiła że trzeba liczyć koło 10 sztuk na dobę

Ja rozmawiałam z położną to mówiła że taka jedna mała paczka powinna wystarczyć na taki normalny 3-dniowy standardowy pobyt. Chyba że ktoś ma cesarkę i będzie leżał dłużej z maleństwem no to wiadomo że wyjdzie więcej. Mówiła że trzeba liczyć koło 10 sztuk na dobę
No ja chce spakowac 20 szttuk. Mysle ze starczy. A jak nie to dowiezie. Chce jak najmniej rzeczy

reklama
No mojej siostrze np poszły dwie paczki, bo mała dużo kupki robiła. A po porodzie SN była kilka dni.

Do góry