reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny jak tam Wasze przygotowania wyprawki ? :D

Ranyy ja prawie nic nie mam 🤷‍♀️ zostawiam sobie większość na styczeń, mam nadzeje, że ogarniemy. Na razie przeglądam rzeczy i wybieram te którymi jestem zainteresowana (wózek, fotelik do samochodu..). Większość ubrań i łóżeczko na pierwsze pół roku dostaniemy od znajomych 🙄 za to kupiłam sobie już dwa staniki na teraz bo powoli przestaje się mieścić nawet w swoje sportowe...

reklama
Hej, ja mam łóżeczko, kilka ciuszków dla małego, na razie jedną koszulę dla siebie [emoji38], jakieś drobne rzeczy kosmetyczne i tyle póki co [emoji23] zapytam tylko o walizkę właśnie. Jaką masz pojemność?
U nas już prawie wszystko gotowe ;p Pokoik prawie gotowy, wózek odebrany, walizka przyszła :D
Drobna wyprawka prawie też w całości skompletowana - niedługo drzwi od otwierania kurierom się zaczną psuć :D
Zostały tylko drobne rzeczy typu pampersy, chusteczki, jakieś ubranka no i garderoba dla mnie - biustonosze itp itd.
Resztę wyprawki zamierzam skompletować w styczniu, żeby przed świętami mieć trochę zapasu w budżecie:D

No to i ja mam juz duzo rzeczy-lozeczko, przewijak, kokon, posciele i kocyki, ubranka na 56 i 62 cm i kilka 68. Kosmetyki dzisiaj przyszly i art higienuczne do porodu, laktator i butelki + smoczki. Brakuje mi jeszcze wozka i fotelika, ale sledze oferty na Black Friday, bo pod koniec listopada chcemy zamowic. No i nie mam elektonicznej niani oraz koszuli do porodu. Wiec mysle, ze postep jest znaczny.
Co do walizki to wezme taka jedna duza -najpierw myslalam, ze to przesada, ale jak lezalam w szpitalu na Patologii Ciazy, to z takimi wlasnie Dziewczyny do porodu przyjezdzaja.

U nas już prawie wszystko gotowe ;p Pokoik prawie gotowy, wózek odebrany, walizka przyszła :D
Drobna wyprawka prawie też w całości skompletowana - niedługo drzwi od otwierania kurierom się zaczną psuć :D
Zostały tylko drobne rzeczy typu pampersy, chusteczki, jakieś ubranka no i garderoba dla mnie - biustonosze itp itd.
Resztę wyprawki zamierzam skompletować w styczniu, żeby przed świętami mieć trochę zapasu w budżecie:D
U mnie przygotowania takie, ze wozek zamowiony, dostawka do naszego lozka jest, mam chustę do noszenia dziecka, bujaczek, podgrzewacz do butelek, wanienke wiem ktora chce ale zamowie w styczniu bo nie mam tego wszystkiego gdzie trzymac bo mam remont ciagle w domu. Fotelik tez kupie w styczniu bo wiem ktory chce. Rożek mam, stanik zamowilam do karmienia. Reszte drobiazgow zamowie poprostu w styczniu, jedna butelke bo nie wiem jaka bedzie akceptować corka, jeden smoczek bo tez nie wiem czy bedzie chciala. Kosmetyki dla dziecka tez wiem ktore. Termometr mam. Jeszcze 3 miesiące takze troche czasu. Ciuszki i tak bede prala w ostatni tydzień 😁

Jeżeli chodzi o walizkę to ja się zdecydowałam teraz na promocji z Witchen na średnią.. Znajoma zamawiała dużą i wydawała mi się ciut za duża chociaż różnicy jest niby tylko 8cm między nimi.. Mam nadzieję że w taką jedną średnią walizkę będę w stanie się spakować żeby nie brać kilku toreb itp. Wiadomo jak będę sama łatwiej będzie mi z walizką na kółkach. Po nowym roku jeszcze tylko muszę się zorientować jak to jest z tymi porodami i walizkami na porodówkach bo nie wiem czy nie wziąć jeszcze na wierzch jednej małej torebki z najpilniejszymy rzeczami żeby położne nie przewalały w całej walizce. Mnie taka średnia walizka teraz wyszła koło 100zł więc myślę że to idealna opcja - potem zawsze zostanie na wakacje... Kabinówka będzie zdecydowanie za mała:D

Wózek nam też przyszedł w tym tygodniu. Szukaliśmy jakiegoś używanego ale ceny były w okolicach 450 - 700 zł za wózek używany po jednym dziecku. I tutaj zdecydowaliśmy się na kupno wózka na allegro. Trochę z małym stresem co to może przyjść :D ale powiem Wam że za 750zł udało nam się kupić wózek z tej firmy Link do: Bexa . Wózek jest 2w1, nowy, z gwarancją. I powiem szczerze że jesteśmy zachwyceni. Zwinny, lekki, ładny. Nic więcej od niego nie oczekiwałam. Więc jak dla mnie strzał w 10.

U mnie przygotowania takie, ze wozek zamowiony, dostawka do naszego lozka jest, mam chustę do noszenia dziecka, bujaczek, podgrzewacz do butelek, wanienke wiem ktora chce ale zamowie w styczniu bo nie mam tego wszystkiego gdzie trzymac bo mam remont ciagle w domu. Fotelik tez kupie w styczniu bo wiem ktory chce. Rożek mam, stanik zamowilam do karmienia. Reszte drobiazgow zamowie poprostu w styczniu, jedna butelke bo nie wiem jaka bedzie akceptować corka, jeden smoczek bo tez nie wiem czy bedzie chciala. Kosmetyki dla dziecka tez wiem ktore. Termometr mam. Jeszcze 3 miesiące takze troche czasu. Ciuszki i tak bede prala w ostatni tydzień 😁
A i szum misia mam i poduche do karmienia 😂

reklama
Hey ☺
Kidyś Ci pisałam że biore te żelazo, 2x dziennie, wybrałam 3 opakowania, 1,5 tyg robiłam badania i morfologia wyszła super jak nigdy przedtem 😊
Trzeba pamiętać że teraz głównie dziecko wyciąga z nas witaminy i składniki odżywcze, , dlatego tak potrzebujemy dodatkowych witamin a nie zawsze jesteśmy w stanie zapewnić z jedzenia 😉
No wiem, nigdy nie miałam problemów z żelazem, a teraz poleciało ostro w dół. Dzisiaj już grzecznie wezmę 2 tabletki (póki co wciąż męczę pierwsze opakowanie, więc jeszcze trochę przede mną), ostatnio brzuch mnie nie bolał, więc może na początku organizm musiał się przyzwyczaić. Dziwna mi tylko wyszła ta morfologia (po 2 tygodniach brania jakoś - pierwsze 4 dni 2 razy dziennie, później 1x1), bo hemoglobina poszła w górę, a erytrocyty i żelazo wręcz przeciwnie 🤔

Do góry