reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja też tak mam, a na pocieszenie powiem, że wadze już 77kg, więc chyba moje lustro jednak nie kłamie, no ale co zrobić - trzeba będzie zrzucić po porodzie 😉
Lol77 kg to normalnie ile kg masz na plusie? Wszycycy mowia ze nie widac zebym byla w ciazy pod kurtka nie widac a ja 6miesiac leci😂u lekarza z 58kg startowalam teraz 60kg 😁

Ja tez mam 22 tc plus tam pare dni, moze juz nawet i 23 tc 😀 pogubiłam się juz po tym moim szpitalu. W każdym bądź razie z wagi 52 mam juz 57 kg czyli tez 5 do przodu. Wam tez sie tak biodra poszerzyly ? Bo mi nawet udo powiekszylo sie o 1 cm i panikuje 😅
Ja się staram na to nie patrzeć :D no ja w obwodzie bardzo, takie fałdy hahaha ale ja wiem że to dzieciątko i nie można na to tak patrzeć. Staram się tylko jeść normalnie i się nie opychać niczym niezdrowym.... Ale to trudne przy napadach głodu jakie zaczęłam miewać :/ tyle czasu mnie mdliło i nie jadłam to teraz chyba organizm chce nadrobic. Ja mam aplikacje ciazowa to zawsze mogę zerknąć jak nie wiem w którym tygodniu dokładnie jestem :D

Dziewczyny czy Wy też jesteście ciągle głodne ? :p U nas zaczynamy 6msc i jak pierwszy trymestr dał nam w kość przez ciągłe wymioty, tak teraz ciągle mam wrażenie uczucia głodu. Staram się kontrolować i jeść co 2-3h ale po godzinie już ssie mnie w żołądku :D !
Olga ja mam to samiutko!!!! Do dziś wymiotuje ale tylko rano. I trymestr praktycznie nic nie jadłam waga stała w miejscu 50-51. Od jakiś dwóch tygodni jadlabym co chwilę! Na wadze 55. Zjem śniadanie i do godziny jestem już tak glodna, że jak nie zjem to aż mi niedobrze z głodu.

Dajcie dziewczyny znać jak było, mnie krzywa cukrowa czeka w sobotę 🤪 a wizyta u ginekologa dopiero 4.11, mam nadzieję, że do tego czasu mój maluszek da już o sobie znać!
Ja właśnie jestem na badaniu. Po pół godzinie od wypicia glukozy niestety trochę zwróciłam... 😔 jeszcze nie zdążyłam dobiec do umywalki więc obrzygalam ścianę 🥺😂 kazali mi doczekać do końca badania, bo może glukoza dała radę się wchłonąć przez ten czas... Zobaczymy co wyjdzie, ale raczej bym nie chciała powtarzać badania 😔

Ja właśnie jestem na badaniu. Po pół godzinie od wypicia glukozy niestety trochę zwróciłam... 😔 jeszcze nie zdążyłam dobiec do umywalki więc obrzygalam ścianę 🥺😂 kazali mi doczekać do końca badania, bo może glukoza dała radę się wchłonąć przez ten czas... Zobaczymy co wyjdzie, ale raczej bym nie chciała powtarzać badania 😔
Moze sie uda;)

A widzisz, to pewnie coś takiego wyczytałam w którejś opinii, a ja mam awersję do lekarzy, zwłaszcza ginekologów że "specyficznym poczuciem humoru", jednego zwłaszcza źle wspominam. Na samą myśl o jego głupich usmieszkach, robi mi się niedobrze. Cenię sobie zdecydowanie profesjonalizm i szacunek dla pacjentki :) Ale prawda, że ginekolog i endokrynolog w jednym to skarb (sama mam Hashimoto), ale endokrynologa mam gdzie indziej, więc aż tak mi nie zależało, zresztą wyniki mam jak zdrowa kobieta w ciąży :) Całe szczególnie udało mi się okiełznać to Hashimoto i żadnych leków nie potrzebuję, niedoczynności też nie mam. Ale jak Ty masz jakieś problemy hormonalne, to faktycznie lepiej trafić nie mogłaś!
Termin mam na 19.02., a rodzić planuję w Szpitalu Św. Rodziny a Ty? 😉

Lol77 kg to normalnie ile kg masz na plusie? Wszycycy mowia ze nie widac zebym byla w ciazy pod kurtka nie widac a ja 6miesiac leci😂u lekarza z 58kg startowalam teraz 60kg 😁
Normalnie? 😯 Zaczynałam z wagą 70kg, co i tak przy moich 163cm było już nadwagą 🙈 U mnie widać tylko jak się "ciążowo" ubiorę, nigdy nie miałam płaskiego brzucha, więc spokojnie mogłabym jeszcze ukrywać ciążę 😁 chociaż kurtkę to akurat ledwo dopinam, więc brzuch widać bardzo wyraźnie 🤣

Kurczę, niewesoło, współczuję 🙁 obawiam się, że każą Ci ponawiać badanie, bo jednak wynik po 2h nie będzie już miarodajny. Daj znać, co Ci ostatecznie powiedzieli 😉 A miałaś zwykłą, czy cytrynową glukozę? Robiłaś już kiedyś, wcześniej to badanie? Ja staram się o tym póki co nie myśleć, mam nadzieję, że będzie dobrze, byle do soboty 🙂

reklama
Normalnie? 😯 Zaczynałam z wagą 70kg, co i tak przy moich 163cm było już nadwagą 🙈 U mnie widać tylko jak się "ciążowo" ubiorę, nigdy nie miałam płaskiego brzucha, więc spokojnie mogłabym jeszcze ukrywać ciążę 😁 chociaż kurtkę to akurat ledwo dopinam, więc brzuch widać bardzo wyraźnie 🤣
No tak przy malym wzroscie to tez inaczej😁

Do góry