marta18691
Fanka BB :)
NajwyrazniejMaluszek najwyraźniej planuje niespodziankę, że nadal się nie pokazał
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
NajwyrazniejMaluszek najwyraźniej planuje niespodziankę, że nadal się nie pokazał
Lol77 kg to normalnie ile kg masz na plusie? Wszycycy mowia ze nie widac zebym byla w ciazy pod kurtka nie widac a ja 6miesiac leciu lekarza z 58kg startowalam teraz 60kgJa też tak mam, a na pocieszenie powiem, że wadze już 77kg, więc chyba moje lustro jednak nie kłamie, no ale co zrobić - trzeba będzie zrzucić po porodzie
Ja się staram na to nie patrzeć no ja w obwodzie bardzo, takie fałdy hahaha ale ja wiem że to dzieciątko i nie można na to tak patrzeć. Staram się tylko jeść normalnie i się nie opychać niczym niezdrowym.... Ale to trudne przy napadach głodu jakie zaczęłam miewać :/ tyle czasu mnie mdliło i nie jadłam to teraz chyba organizm chce nadrobic. Ja mam aplikacje ciazowa to zawsze mogę zerknąć jak nie wiem w którym tygodniu dokładnie jestemJa tez mam 22 tc plus tam pare dni, moze juz nawet i 23 tc pogubiłam się juz po tym moim szpitalu. W każdym bądź razie z wagi 52 mam juz 57 kg czyli tez 5 do przodu. Wam tez sie tak biodra poszerzyly ? Bo mi nawet udo powiekszylo sie o 1 cm i panikuje
Olga ja mam to samiutko!!!! Do dziś wymiotuje ale tylko rano. I trymestr praktycznie nic nie jadłam waga stała w miejscu 50-51. Od jakiś dwóch tygodni jadlabym co chwilę! Na wadze 55. Zjem śniadanie i do godziny jestem już tak glodna, że jak nie zjem to aż mi niedobrze z głodu.Dziewczyny czy Wy też jesteście ciągle głodne ? U nas zaczynamy 6msc i jak pierwszy trymestr dał nam w kość przez ciągłe wymioty, tak teraz ciągle mam wrażenie uczucia głodu. Staram się kontrolować i jeść co 2-3h ale po godzinie już ssie mnie w żołądku !
Ja właśnie jestem na badaniu. Po pół godzinie od wypicia glukozy niestety trochę zwróciłam... jeszcze nie zdążyłam dobiec do umywalki więc obrzygalam ścianę kazali mi doczekać do końca badania, bo może glukoza dała radę się wchłonąć przez ten czas... Zobaczymy co wyjdzie, ale raczej bym nie chciała powtarzać badaniaDajcie dziewczyny znać jak było, mnie krzywa cukrowa czeka w sobotę a wizyta u ginekologa dopiero 4.11, mam nadzieję, że do tego czasu mój maluszek da już o sobie znać!
Moze sie udaJa właśnie jestem na badaniu. Po pół godzinie od wypicia glukozy niestety trochę zwróciłam... jeszcze nie zdążyłam dobiec do umywalki więc obrzygalam ścianę kazali mi doczekać do końca badania, bo może glukoza dała radę się wchłonąć przez ten czas... Zobaczymy co wyjdzie, ale raczej bym nie chciała powtarzać badania
Normalnie? Zaczynałam z wagą 70kg, co i tak przy moich 163cm było już nadwagą U mnie widać tylko jak się "ciążowo" ubiorę, nigdy nie miałam płaskiego brzucha, więc spokojnie mogłabym jeszcze ukrywać ciążę chociaż kurtkę to akurat ledwo dopinam, więc brzuch widać bardzo wyraźnieLol77 kg to normalnie ile kg masz na plusie? Wszycycy mowia ze nie widac zebym byla w ciazy pod kurtka nie widac a ja 6miesiac leciu lekarza z 58kg startowalam teraz 60kg
Kurczę, niewesoło, współczuję obawiam się, że każą Ci ponawiać badanie, bo jednak wynik po 2h nie będzie już miarodajny. Daj znać, co Ci ostatecznie powiedzieli A miałaś zwykłą, czy cytrynową glukozę? Robiłaś już kiedyś, wcześniej to badanie? Ja staram się o tym póki co nie myśleć, mam nadzieję, że będzie dobrze, byle do sobotyJa właśnie jestem na badaniu. Po pół godzinie od wypicia glukozy niestety trochę zwróciłam... jeszcze nie zdążyłam dobiec do umywalki więc obrzygalam ścianę kazali mi doczekać do końca badania, bo może glukoza dała radę się wchłonąć przez ten czas... Zobaczymy co wyjdzie, ale raczej bym nie chciała powtarzać badania
No tak przy malym wzroscie to tez inaczejNormalnie? Zaczynałam z wagą 70kg, co i tak przy moich 163cm było już nadwagą U mnie widać tylko jak się "ciążowo" ubiorę, nigdy nie miałam płaskiego brzucha, więc spokojnie mogłabym jeszcze ukrywać ciążę chociaż kurtkę to akurat ledwo dopinam, więc brzuch widać bardzo wyraźnie