reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja też tak mam, a na pocieszenie powiem, że wadze już 77kg, więc chyba moje lustro jednak nie kłamie, no ale co zrobić - trzeba będzie zrzucić po porodzie 😉
Lol77 kg to normalnie ile kg masz na plusie? Wszycycy mowia ze nie widac zebym byla w ciazy pod kurtka nie widac a ja 6miesiac leci😂u lekarza z 58kg startowalam teraz 60kg 😁

Ja tez mam 22 tc plus tam pare dni, moze juz nawet i 23 tc 😀 pogubiłam się juz po tym moim szpitalu. W każdym bądź razie z wagi 52 mam juz 57 kg czyli tez 5 do przodu. Wam tez sie tak biodra poszerzyly ? Bo mi nawet udo powiekszylo sie o 1 cm i panikuje 😅
Ja się staram na to nie patrzeć :D no ja w obwodzie bardzo, takie fałdy hahaha ale ja wiem że to dzieciątko i nie można na to tak patrzeć. Staram się tylko jeść normalnie i się nie opychać niczym niezdrowym.... Ale to trudne przy napadach głodu jakie zaczęłam miewać :/ tyle czasu mnie mdliło i nie jadłam to teraz chyba organizm chce nadrobic. Ja mam aplikacje ciazowa to zawsze mogę zerknąć jak nie wiem w którym tygodniu dokładnie jestem :D

Dziewczyny czy Wy też jesteście ciągle głodne ? :p U nas zaczynamy 6msc i jak pierwszy trymestr dał nam w kość przez ciągłe wymioty, tak teraz ciągle mam wrażenie uczucia głodu. Staram się kontrolować i jeść co 2-3h ale po godzinie już ssie mnie w żołądku :D !
Olga ja mam to samiutko!!!! Do dziś wymiotuje ale tylko rano. I trymestr praktycznie nic nie jadłam waga stała w miejscu 50-51. Od jakiś dwóch tygodni jadlabym co chwilę! Na wadze 55. Zjem śniadanie i do godziny jestem już tak glodna, że jak nie zjem to aż mi niedobrze z głodu.

Dajcie dziewczyny znać jak było, mnie krzywa cukrowa czeka w sobotę 🤪 a wizyta u ginekologa dopiero 4.11, mam nadzieję, że do tego czasu mój maluszek da już o sobie znać!
Ja właśnie jestem na badaniu. Po pół godzinie od wypicia glukozy niestety trochę zwróciłam... 😔 jeszcze nie zdążyłam dobiec do umywalki więc obrzygalam ścianę 🥺😂 kazali mi doczekać do końca badania, bo może glukoza dała radę się wchłonąć przez ten czas... Zobaczymy co wyjdzie, ale raczej bym nie chciała powtarzać badania 😔

Ja właśnie jestem na badaniu. Po pół godzinie od wypicia glukozy niestety trochę zwróciłam... 😔 jeszcze nie zdążyłam dobiec do umywalki więc obrzygalam ścianę 🥺😂 kazali mi doczekać do końca badania, bo może glukoza dała radę się wchłonąć przez ten czas... Zobaczymy co wyjdzie, ale raczej bym nie chciała powtarzać badania 😔
Moze sie uda;)

A widzisz, to pewnie coś takiego wyczytałam w którejś opinii, a ja mam awersję do lekarzy, zwłaszcza ginekologów że "specyficznym poczuciem humoru", jednego zwłaszcza źle wspominam. Na samą myśl o jego głupich usmieszkach, robi mi się niedobrze. Cenię sobie zdecydowanie profesjonalizm i szacunek dla pacjentki :) Ale prawda, że ginekolog i endokrynolog w jednym to skarb (sama mam Hashimoto), ale endokrynologa mam gdzie indziej, więc aż tak mi nie zależało, zresztą wyniki mam jak zdrowa kobieta w ciąży :) Całe szczególnie udało mi się okiełznać to Hashimoto i żadnych leków nie potrzebuję, niedoczynności też nie mam. Ale jak Ty masz jakieś problemy hormonalne, to faktycznie lepiej trafić nie mogłaś!
Termin mam na 19.02., a rodzić planuję w Szpitalu Św. Rodziny a Ty? 😉

Lol77 kg to normalnie ile kg masz na plusie? Wszycycy mowia ze nie widac zebym byla w ciazy pod kurtka nie widac a ja 6miesiac leci😂u lekarza z 58kg startowalam teraz 60kg 😁
Normalnie? 😯 Zaczynałam z wagą 70kg, co i tak przy moich 163cm było już nadwagą 🙈 U mnie widać tylko jak się "ciążowo" ubiorę, nigdy nie miałam płaskiego brzucha, więc spokojnie mogłabym jeszcze ukrywać ciążę 😁 chociaż kurtkę to akurat ledwo dopinam, więc brzuch widać bardzo wyraźnie 🤣

Kurczę, niewesoło, współczuję 🙁 obawiam się, że każą Ci ponawiać badanie, bo jednak wynik po 2h nie będzie już miarodajny. Daj znać, co Ci ostatecznie powiedzieli 😉 A miałaś zwykłą, czy cytrynową glukozę? Robiłaś już kiedyś, wcześniej to badanie? Ja staram się o tym póki co nie myśleć, mam nadzieję, że będzie dobrze, byle do soboty 🙂

reklama
Normalnie? 😯 Zaczynałam z wagą 70kg, co i tak przy moich 163cm było już nadwagą 🙈 U mnie widać tylko jak się "ciążowo" ubiorę, nigdy nie miałam płaskiego brzucha, więc spokojnie mogłabym jeszcze ukrywać ciążę 😁 chociaż kurtkę to akurat ledwo dopinam, więc brzuch widać bardzo wyraźnie 🤣
No tak przy malym wzroscie to tez inaczej😁

Do góry