reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny, do zwyklej glukozy mozna dodac tez sok z cutryny i tez jest znosne. Po wypiciu nie mozna juz pic wody ani chodzic, tylko grzecznie siedziec.

reklama
O mamo, a co to cholestaza ciążowa? Jak jednak człowiek mało wie, jak go coś nie dotyka. W sumie chyba im mniej wiesz, tym lepiej śpisz faktycznie, nie myślisz o tym wszystkim co może Cię spotkać.
Ciekawe z tą wodą, myślałam, że po wypiciu glukozy nie można jej już pić, ewentualnie przed badaniem, bo to jednak powoduje rozcieńczanie wypitej glukozy. Dla pewności zapytam jeszcze jak to jest w moim punkcie pobrań ;)

Tak, też się zdziwiłam, wle Pani w laboratorium powiedziała, ze dla kobiet szczególnie w ciąży mają glukozę cytrynową a tą zwykła trzymają dla Panów 🙂 daj znać jak Ci poszło po badaniu 🙂
O to ciekawe, ale lepiej dla pewności wezmę swoją, zresztą i tak już kupiłam, a zamiast soku pić jej nie będę 😂

Dziewczyny, do zwyklej glukozy mozna dodac tez sok z cutryny i tez jest znosne. Po wypiciu nie mozna juz pic wody ani chodzic, tylko grzecznie siedziec.
To chyba wszystko zależy od laboratorium, z tą cytryna zwłaszcza. Czytałam, że może zaburzać wynik. Tak mi się właśnie wydawało, na "chłopski rozum", że po wypiciu glukozy, nie można już pić wody, ale jak komuś w laboratorium pozwalają, to czemu nie? 🙃

O mamo, a co to cholestaza ciążowa? Jak jednak człowiek mało wie, jak go coś nie dotyka. W sumie chyba im mniej wiesz, tym lepiej śpisz faktycznie, nie myślisz o tym wszystkim co może Cię spotkać.
Ciekawe z tą wodą, myślałam, że po wypiciu glukozy nie można jej już pić, ewentualnie przed badaniem, bo to jednak powoduje rozcieńczanie wypitej glukozy. Dla pewności zapytam jeszcze jak to jest w moim punkcie pobrań ;)
W poprzedniej ciazy zaczely mnie swędzieć stopy i dłonie, ciagle drapalam i nic to nie dawalo, to najczęstszy objaw wlasnie Cholestazy 😀 zrobiliśmy badania i mialam coraz gorsze wyniki watrobowe. No i moral taki ze musialam lezec dluzej przed porodem e szpitalu bo musieli monitorowac ciagle corke. A z ta woda do picia to nawet diabetolog mowila zebym sobie wzięła i pila żebym nie zwymiotowala 😀

W poprzedniej ciazy zaczely mnie swędzieć stopy i dłonie, ciagle drapalam i nic to nie dawalo, to najczęstszy objaw wlasnie Cholestazy 😀 zrobiliśmy badania i mialam coraz gorsze wyniki watrobowe. No i moral taki ze musialam lezec dluzej przed porodem e szpitalu bo musieli monitorowac ciagle corke. A z ta woda do picia to nawet diabetolog mowila zebym sobie wzięła i pila żebym nie zwymiotowala 😀
Dziwne, a pierwsze skojarzenie jakie miałam to, że to coś z podwyższonym cholesterolem 😀 w sumie jak złe wyniki wątrobowe, to trochę się łączy 😁 ale szpital mnie przeraża, w sumie w życiu nie leżałam w szpitalu, teraz na poród będzie pierwszy raz i mam nadzieję, że jak najkrócej!
Wodę zawsze mam ze sobą, zapytam, jak pozwolą pić, to na pewno skorzystam!

To Ty pierwsza daj znać w takim razie, bo ja idę dopiero w przyszłą sobotę, żeby nie było za wcześnie zresztą podobno na 3 dni przed tym badaniem warto odstawić napoje kofeinowe, także w tym tygodniu już po ptakach. Aktualnie nie piję tego dużo, ale jakieś latte, czy herbatka prawie codziennie wpada :)
Pytałam w mojej przychodni to oni nawet zwykłej glukozy nie mają. Trzeba przyjść ze swoją i najlepiej już rozrobiona z wodą w butelce. 😀 o tej kofeinie nic nie slyszalam. W poniedziałek będę rozmawiać z moja lekarka pierwszego kontaktu to aż się jej zapytam 🙂 i oczywiście dam znać 😀

reklama
Do góry