reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Hej dziewczyny, jak u Was wyglada ze spaniem dzieci? Pytam o drzemki i nocne. U nas mloda za cholere ostatnio nie chce chodzic spac, chociaz czasem widze ze pada. Tak wiec czasem po poludniu muszę ja wziac do wozka, tam odlatuje mi po 5min. A wieczorami to fika do 22, pobudka o 6-7. Nie ma szans niestety zeby wytrwala bez drzemki, jak nie pójdzie spac po poludniu to zasypia o 17.00 😥

reklama
Hej dziewczyny, jak u Was wyglada ze spaniem dzieci? Pytam o drzemki i nocne. U nas mloda za cholere ostatnio nie chce chodzic spac, chociaz czasem widze ze pada. Tak wiec czasem po poludniu muszę ja wziac do wozka, tam odlatuje mi po 5min. A wieczorami to fika do 22, pobudka o 6-7. Nie ma szans niestety zeby wytrwala bez drzemki, jak nie pójdzie spac po poludniu to zasypia o 17.00 😥
Czarek ma jedna drzemkę około 1,5 godzinną w południe. Dziś przykimał jeszcze o 16 w samochodzie na 20 i to go chyba wybiło z rytmu bo nadal nie śpi, a zwykle usypia koło 20. Budzi się o 6 - 6.30. I w sumie byłoby ok, tylko że nie ma nocy żeby się nie obudził raz czy dwa.

Czarek ma jedna drzemkę około 1,5 godzinną w południe. Dziś przykimał jeszcze o 16 w samochodzie na 20 i to go chyba wybiło z rytmu bo nadal nie śpi, a zwykle usypia koło 20. Budzi się o 6 - 6.30. I w sumie byłoby ok, tylko że nie ma nocy żeby się nie obudził raz czy dwa.
A to u nas też pobudki do tej pory 😒 i niestety czesto tata nie wystarcza, musi byc mama.

Hej, u nas to różnie. Śpi w dzień 1,5-2,5 godz. Ale różne godziny spania ma w dzień, tak samo na noc. Zmęczona sama zaśnie z nami na kanapie, jak coś oglądamy. Dzisiaj wstała o 9 i przywitała buziakiem 🤩 ostatnio rano wstawała po 6, jak narzeczony do pracy szedł. A tak to po 7, koło 8 wstaje. Na wieczór zazwyczaj okolice 21 zasypia. Zdarzy się, że i później spać pójdzie. W nocy się budzi raz na mleko i parę razy bez powodu.

Ostatnia edycja:
U nas z drzemkami w dzień różnie. U teściowej w ciągu tygodnia zasypia zawsze i śpi 1.5 - 2h. Teściowa usypia go koło 11:30 codziennie. Natomiast w weekend jak jest ze mną to nie chce spać w dzień... Usypiam go o tej samej porze, w wózku jak teściowa i nie chce spać :( od 3 tygodni tak jest. Ok 17 już jest zmęczony a kładziemy go ok 19:30 dopiero więc jest ciekawie przez resztę wieczoru. W nocy do tej pory była jedna pobudka na mleko ok 2. Teraz budzi się o 1 i o 4 i woła o mleko 😬 wczoraj byliśmy wieczorem na małej rodzinnej imprezce więc na siłę dosłownie go uśpiłam ok południa i spał godzinę. Dzisiaj już jak usłyszał o drzemce to się wydzierał że nie i uciekał 🤷 sen nocny od ok 20 do 6 rano codziennie

Unas drzemka jest zawsze kolo 11.30-12.00 .... chyba ze siedzi ze mną w domu to szkoda jej czasu na spanie i dopiero klafzie się kolo 13.00 albo i później. Ale zazwyczaj spi od godziny do 2.5. A spanie na noc kolo 21 i spi do 7 rano z 2 pobudkami w nocy.

u nas od tygodnia problem ze spaniem. Zawsze kolo 21 już spał a teraz sie kręci i kręci i zasypia dopiero kolo 22 a rano go budze o 7:30. Czasem sie zdarzy ze wstanie szybciej. Drzemka codziennie od 13 do 15 maksymalnie 😉 u nas chyba teraz to zasypianie idzie tak ciezko bo wychodzą mu 5, caly czas grzebie w buzi i pokazuje że ała😵‍💫 także musimy przetrwać

Madka roku od kilku msc kupuje mleko powyżej 2 roku życia 😂😂 takze nie mam pytan! Kobietki życzę Wam wesołych świąt, rodzinnych, i spokojnych ❤️❤️

Załączniki

• IMG_20221221_194024.jpg
    IMG_20221221_194024.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 60
reklama
Do góry