U nas też Juz trochę robi. Często siada w pampersie i robi w pampersa ale ja w ogóle jeszcze nie mam spiny żeby odpiwluchowac, bo bardzo boje się tego co mialam z basia ( nawykowe zaparcia) takze w formie zabawy tak, ale niech jeszcze sobie robi w pamperakaKtos jeszcze?
reklama
U nas identycznie.U nas ma z niego zabawe bo siada, wola psi psi, wstaje i się śmieje ze nie ma ;p
marta18691
Fanka BB :)
I co robi już sam na nocnik?My się nocnikujemy odkąd maly zaczął.siedziec
Przybijam piątkę Mój też nocnikiem niezainteresowany, chyba, że właśnie pod kątem ładowania tam zabawek, ale to akurat mnie nie martwi, bo ma czas, a i dla mnie wygodniej zmienić pieluchę niż sprzątać obsrane gacie W każdym razie ufam, że jak będzie gotowy to da znak, póki co jak przypadkiem zrobi coś bez pieluchy, to tam gdzie stoi Bardziej martwi mnie to, że wciąż nie zaczął mówić i nie mam tu na myśli mówienia jako takiego, bo na to jest czas, ale chociaż "mama", "tata". Jak raz na jakiś czas mu się zdarzy to raczej przypadkiem tak brzmi, niż jakby chciał nas zawołać, generalnie na wszystko jest "e". Też wszystko rozumie, ale jednak mam wrażenie, że z tą mową ma problem, widać, że czasem bardzo chce coś powiedzieć, ale jakby nie mógł, dlatego powoli przymierzam się do wizyty u logopedy. Wolę sprawdzić, czy wszystko ok niż go opóźniać.Jejku, dziewczyny, jak tak czytam, to mam wrazenie, ze Wasze dzieci to sa juz takie „dorosle” w porownaniu do mojego Szkraba. Nocnik stoi i tylko klocki w nim laduja, ale tez nie mam spiny na to. Nie mowi teraznic poza am na wszystko, ale wszystko rozumie i my tez wiemy o co mu chodzi. Mamoza jest taka, ze ja juz mam kryzys wytrzymalosci. Jak czytam o tych chorobach, to Wam wysylam mnostwo sil, bo to i dla dziecka i dla rodzica ciezki okres.
Ostatnia edycja:
Pewnie warto sprawdzić. Ja też z hanka ide we wrześniu. Chociaż cos tam mowi. Wolę sprawdzić jak tam u niej jestPrzybijam piątkę Mój też nocnikiem niezainteresowany, chyba, że właśnie pod kątem ładowania tam zabawek, ale to akurat mnie nie martwi, bo ma czas, a i dla mnie wygodniej zmienić pieluchę niż sprzątać obsrane gacie W każdym razie ufam, że jak będzie gotowy to da znak, póki co jak przypadkiem zrobi coś bez pieluchy, to tam gdzie stoi Bardziej martwi mnie to, że wciąż nie zaczął mówić i nie mam tu na myśli mówienia jako takiego, bo na to jest czas, ale chociaż "mama", "tata". Jak raz na jakiś czas mu się zdarzy to raczej przypadkiem tak brzmi, niż jakby chciał nas zawołać, generalnie na wszystko jest "e". Też wszystko rozumie, ale jednak mam wrażenie, że z tą mową ma problem, widać, że czas m bardzo chce cię powiedzieć, ale jakby nie mógł, dlatego powoli przymierzam się do wizyty u logopedy. Wolę sprawdzić, czy wszystko ok niż go opóźniać.
sandra0777
U nas tak jak mowie-na wszystko jest am, ale chlopcy w rodzinie okolo 2 roku zycia zaczynali, wiec sie nie stresujemy. Jak to sie w ogole sprawdza?Pewnie warto sprawdzić. Ja też z hanka ide we wrześniu. Chociaż cos tam mowi. Wolę sprawdzić jak tam u niej jest
marta18691
Tak od przyjaciółki syn jakoś zaczol fajnie mówić po 2roku życia...ogólnie chłopcy do tyłu trochę są zależy od dzieckaU nas tak jak mowie-na wszystko jest am, ale chlopcy w rodzinie okolo 2 roku zycia zaczynali, wiec sie nie stresujemy. Jak to sie w ogole sprawdza?
marta18691
Zależy ja te dzieci co znam od zawsze były wolniejsze od genów zależy lub samego dziecka...bo jak ktoś chce żeby jego dziecko wszystko idealnie robilo to może i tak być...Bzdury, płeć ni3 ma wpływu na rozwój.
Moja kuzynka to taka ambitna zawsze była studia i wogole jej dziecko w wieku 2,5roku alfabet pisało normalnie umiała literki pisać tak się uczyła i wszystko szybko
Michalina_25
hmm…nie do końca. U nas chłopiec a już dużo mówi, na tyle że jest w stanie zakomunikować co chceTak od przyjaciółki syn jakoś zaczol fajnie mówić po 2roku życia...ogólnie chłopcy do tyłu trochę są zależy od dziecka
reklama
marta18691
Bardziej chodzi mi o pełne zdania teraz wiadomo dogadasz się z dzieckiem wiesz co chce...hmm…nie do końca. U nas chłopiec a już dużo mówi, na tyle że jest w stanie zakomunikować co chce