reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny a co do relacji;D to jak reagujecie jak dzieciaki coś robią, wy zabraniacie a one dalej to robią i maja z tego niezły ubaw ?

Ja tak mam z wchodzeniem na schody. Mowie ze nie wolno, tlumacze a mloda z m3ga zacieszem wchodzi i robi sobie z nas jaja ;D
Nie używam zwrotów typu "nie wolno" bo takie powtarzanie właśnie bawi dziecko -- przynajmniej moje :D. Po prostu ściągam ze schodów do skutku, znizam się do parteru i tłumacze, że schody mogą być niebezpieczne, przekierowuje uwagę na coś innego etc

reklama
Dziewczyny a co do relacji;D to jak reagujecie jak dzieciaki coś robią, wy zabraniacie a one dalej to robią i maja z tego niezły ubaw ?

Ja tak mam z wchodzeniem na schody. Mowie ze nie wolno, tlumacze a mloda z m3ga zacieszem wchodzi i robi sobie z nas jaja ;D
Mój mały ostatnio wszedł mamy duże schody i dużo ich i wszedł sam a ja za nim byłam 🤣

Nooo ogólnie poszedł od razu do cioci na ręce i w ogóle się za mną nie obejrzał. Jest mega zadowolony. Czuję że problem będzie tylko z drzemka
W żłobku jest inne podejście do dzieci. U nas tez się balam drzemek a mloda po zabawie jest tak zmeczona ze pada od razu spac ;D
Dobrze bedzie zobaczysz;)

W pracy okej, podoba mi się, bo mają luźne podejście, a nie obóz pracy.

Z młodym najgorzej że nikt nie chce nas przyjąć, terminy na sierpień..
Co Ty mówisz ? Z wyciekającą ropą z ucha nie chce nikt przyjac takiego malucha ?? Jaja ;/ a prywatnie cos zebys sprawdzic co jest grane . ?

reklama
U nas pobudki od paru dni o 5 rano albo i wczesniej. I tylko chodzi rano po pokoju i woła "mnium" ... nie mam już siły na to moje zlotko ;D

Do góry