reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mam pytanie - a jak reagujecie kiedy np na placu zabaw Wasze dzieci zaczepiają inne - np zabierają im zabawki? Ja dopóki nie ma płaczu to staram się nie reagować 😋 ale czasem czuję ta presję ze strony drugiego rodzica 😁 i ja zabieram 😁

reklama
Mam pytanie - a jak reagujecie kiedy np na placu zabaw Wasze dzieci zaczepiają inne - np zabierają im zabawki? Ja dopóki nie ma płaczu to staram się nie reagować 😋 ale czasem czuję ta presję ze strony drugiego rodzica 😁 i ja zabieram 😁
Ja nie pozwalam Hance zabierać innym dziecia. Chyba, że same dają i sie ladnie bawią to okej. Tak samo jak ktoś zabiera hani, to nie zmuszam jej zeby coś dala. Bo niby czemu? Przeciez to jej, i chce się tym bawic to czemu ma oddawać. Ja też się nie dzielę swoimi sukienkami 😂

Taka zabawa 😍

Załączniki

• photocollage_20226514353572.jpg
    photocollage_20226514353572.jpg
    181,7 KB · Wyświetleń: 81
  • photocollage_2022651428102.jpg
    photocollage_2022651428102.jpg
    191,5 KB · Wyświetleń: 86
Jeśli to tylko zaczepianie to pozwalam mu chchodzic w interakcje, ale caly czas mam reke na pulsie bo od Czarkowego zaczepiania do popychania niedaleko... Zabawek nie pozwalam mu zabierac, ale raczej nie ma takich pomyslow. Jak ktos nie chce dac, to odpuszcza.

Hmmm ja nie miałam takiej sytuacji żeby młody zabierał. Ale bym mu nie pozwoliła. Są pewne granice i musi zrozumieć, że na siłę nic nie osiągnie. Natomiast moi Filip to podchodzi do obcych wózków i chce wyciągać z koszyków cudze rzeczy 😂😂 no to wiadomo zawsze mu to uniemożliwiam. A złości się wtedy 😅😅😅

Hmmm ja nie miałam takiej sytuacji żeby młody zabierał. Ale bym mu nie pozwoliła. Są pewne granice i musi zrozumieć, że na siłę nic nie osiągnie. Natomiast moi Filip to podchodzi do obcych wózków i chce wyciągać z koszyków cudze rzeczy 😂😂 no to wiadomo zawsze mu to uniemożliwiam. A złości się wtedy 😅😅😅
U nas też nie było takiej sytuacji z obcymi dziećmi. Jak dzieci moich sióstr są, to czasami jest walka o coś, ale sobie radzą po swojemu. Ale jak coś wyrywa, to jej zabieram i oddaje. Nie może mieć wszystkiego. Do innych dziećmi podejdzie i tyle.

reklama
Dziewczyny a co do relacji;D to jak reagujecie jak dzieciaki coś robią, wy zabraniacie a one dalej to robią i maja z tego niezły ubaw ?

Ja tak mam z wchodzeniem na schody. Mowie ze nie wolno, tlumacze a mloda z m3ga zacieszem wchodzi i robi sobie z nas jaja ;D

Do góry