reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
a czy ktores z Waszych dzieci jest uczulone na kurze bialko? Bo my niestety tak a w tej szczepionce jest otoczka bialkowa i sie zastanawiam czy z tego powodu szczepic. Lekarz kazal sie zastanowic ale w sumie to nad czym mam myslec, jak nie wiem co moze sie zdarzyc.
Linie komórkowe wirusów są hodowane przy użyciu komórek z białka jaja kurzego, to białko nie jest tam dodawane. Jego ilość i są praktycznie niewykrywalne. W materiałach odnośnie tej szczepionki (lub szczepionki na grypę) podają, że szczepienie nie jest obarczone większym ryzykiem wstrząsu (to najgroźniejsze powikłanie) niż u dzieci bez alergii. Czy sama bym odważyła się zaszczepić, myślę że póki co jednak nie. Obserwowalabym jaka jest skala zakażeń odnośnie Odry w kraju.
Pewnie będzie rosła w związku z uchodźcami i nowa moda na nieszczepienie dzieci (przepraszam jeśli tu kogoś urażę, ale moje osobiste zdanie odnośnie celowego, nieuzasadnionego nieszczepienia jest dość krytyczne). Drugą kwestią jest też sprawa jak dziecko z wiekiem będzie reagowało na białko. Oczywiście wszystko powyższe jest moja opinia.

a czy ktores z Waszych dzieci jest uczulone na kurze bialko? Bo my niestety tak a w tej szczepionce jest otoczka bialkowa i sie zastanawiam czy z tego powodu szczepic. Lekarz kazal sie zastanowic ale w sumie to nad czym mam myslec, jak nie wiem co moze sie zdarzyc.
Można zaszczepić w szpitalu na obserwacji

Linie komórkowe wirusów są hodowane przy użyciu komórek z białka jaja kurzego, to białko nie jest tam dodawane. Jego ilość i są praktycznie niewykrywalne. W materiałach odnośnie tej szczepionki (lub szczepionki na grypę) podają, że szczepienie nie jest obarczone większym ryzykiem wstrząsu (to najgroźniejsze powikłanie) niż u dzieci bez alergii. Czy sama bym odważyła się zaszczepić, myślę że póki co jednak nie. Obserwowalabym jaka jest skala zakażeń odnośnie Odry w kraju.
Pewnie będzie rosła w związku z uchodźcami i nowa moda na nieszczepienie dzieci (przepraszam jeśli tu kogoś urażę, ale moje osobiste zdanie odnośnie celowego, nieuzasadnionego nieszczepienia jest dość krytyczne). Drugą kwestią jest też sprawa jak dziecko z wiekiem będzie reagowało na białko. Oczywiście wszystko powyższe jest moja opinia.
My z Mezem bylismy uczuleni jako dzieci a teraz wszystko ok. Mlody dostal jajko gotowane raz i spuchl caly na buzi+wypieki i wysypka na calym ciele+biegunka. W produktach bardziej przetworzonych z bialkiem kurzym ma tylko sama wysypke. Musze przemyslec tenat, bo my z tych, co szczepia dziecko.

Dziewfzhny czy ktoras byla juz z dzieckiem u stomatolog ? Lub na ładowaniu zębów ?
My dzis bylismy i stwierdzila ze zeby warto zalakować póki nie ma próchnicy bo mloda jest w grupie ryzyka ze względu na zelazo.
Poza tym kazala nam odchodzić od smoka i butelki bo ze niby robi się jakas wada zgryzu....
Co prawda mloda butelkę dostaje tylko na noc i smoka tez tylko do drzemki. Ale az jestem w szoku

Dziewfzhny czy ktoras byla juz z dzieckiem u stomatolog ? Lub na ładowaniu zębów ?
My dzis bylismy i stwierdzila ze zeby warto zalakować póki nie ma próchnicy bo mloda jest w grupie ryzyka ze względu na zelazo.
Poza tym kazala nam odchodzić od smoka i butelki bo ze niby robi się jakas wada zgryzu....
Co prawda mloda butelkę dostaje tylko na noc i smoka tez tylko do drzemki. Ale az jestem w szoku
Ja nie byłam. Lenie daje smoka kiedy chce, a butle dostaje na noc i w nocy.

reklama
Moja kuzynka odradza lakowania zębów, tylko fluoryzacje 😀

Do góry