reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja się od pół roku uczę angielskiego 😂 ale tyle ile umiałam umiem nadal. Nie każdy jest poliglotą. Wiem wi m, że nie nawiązywałas do mnie 😜
To prawda nie każdy ma smykałkę do języków, ale w moim odczuciu tak komunikatywnie da się nauczyć zawsze tylko trzeba dobrać odpowiednie metody nauczania, które sprawdzą się w przypadku danej osoby. Nie znam się, to moje obserwacje

reklama
Zastanawiam się, czy w dzisiejszych czasach to trzeba się stawiać na wizycie w urzędzie, czy wystarczy rozmowa przez telefon i powiedzenie, że się nadal szuka 😅 @Święta92 jak to u Ciebie wygląda?
Ja jak się rejestrowałam jakoś we wrześniu półtora roku temu, to przez neta wnioski wszystko. A wizyty przez telefon. Rok temu dzwoniłam, jak Lenę urodziłam i kazali za rok dzwonić.:)

Ostatnia edycja:
Ej dziewczyny były ja zielona i się trochę zesralam. Jak mam macierzyński do 10.02 to ten 10 mam jeszcze wolny czy od tego dnia powinnam zacząć pracę???????

Dziewczyny gdzie kupujecie body ? Byłam dzisiaj na shoppingu, ale nic mi się nie podobało, w dodatku ciężko coś znaleźć w rozmiarze 86 :/

Ej dziewczyny były ja zielona i się trochę zesralam. Jak mam macierzyński do 10.02 to ten 10 mam jeszcze wolny czy od tego dnia powinnam zacząć pracę???????
Wiesz co, jak pisałam wniosek o zaległy urlop to pisałam od 27go, a macierzyński miałam do 26. Więc wydaje mi się, że 26 włącznie wolne.

Wiecie co ostatnio jakos brakuje mi cierpliwości... Chyba mam zmęczę nie. Materialu. Wszystko mnie denerwuje, do męża mowie takim tonem... Niech ta zima się kończy i przyjdzie wiosna.

reklama
Kurcze w Madrycie super. Ja nie pracowałam co prawda za granicą, ale byłam np jeszcze w szkole na wymianie w Szwecji no i to jest inny świat, zupełnie inny... Ja bym chciała żeby mój Filip mógł taki świat zobaczyć i może nawet się w nim wychowywać bo ja za małolata nie miałam takiej możliwości, moja rodzina raczej poniżej przeciętnej w zarobkach, niczego mi nie brakowało, ale się nie przelewalo. Mam poczucie, że jakbym wyjechała to by było po prostu łatwiej, ale może mi się wydaje. Pracowałam w nieruchomościach to zarządzalam też najmem krótkoterminowym i poznałam bardzo dużo obcokrajowców, nawet mam np kontakt z jedna babka z Malty, która nawet zapraszała do siebie za bezcen bo ma airbnb... Ale potem przyszła pandemia, zaszłam w ciążę no i dupa. I z tym stanowiskiem to też prawda, ja nie jestem jakimś wysoko postawionym specjalista, ale w poprzednich dwóch robotach miałam stanowisko zaraz pod szefem i mam wrażenie, że to trochę w moim cv działa na niekorzysc bo wszyscy od razu myślą, że właśnie nie zagrzeje dupki w pracy długo albo że będę miała jakieś wygórowane warunki. No ale przekonam się niedługo jak będę szukać pracy 🥴🥴🥴🥴
Szwecja to Skandynawska kultura. 8 lat pracowalam w skandynawskiej firmie i latajam ciagle do Danii-najlepsze zawodowe doswiadczenie moje. Super ludzie, styl zycia itp. Hiszpanie polecam, ale bardzo trudno o prace bez lokalnego jezyka a zycie tez podrozalo i obcokrajowcow zawsze probuja troche naciagnac. Ale przynajmniej gazu do ogrzewania nie potrzeba😂 Raczej rzadko jest w ogole ogrzewanie. Moj Maz caly czas marudzi, ze wracamy do Hiszpanii-tylko nie ma czasu tam roboty szukac.

Do góry