reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
U nas 800jednostek wit D, ale dlatego ze mamy jeszcze stare opakowanie. Jak sie skonczy to zacznie dostawac 1000, nam tak zalecila pediatra.

Ej dziewczyny były ja zielona i się trochę zesralam. Jak mam macierzyński do 10.02 to ten 10 mam jeszcze wolny czy od tego dnia powinnam zacząć pracę???????

Moim zdaniem juz do pracy. Mi w ogole powiedziano ze do pracy mam powrot juz 16tego (ur. 17ego), a bylam przekonana ze 17ego. Dopytalam i ten link mi babeczka z kadr wyslala: Link do: Kalkulator urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego - kalkulatory.gofin.pl
Mam dziecko z 12 lutego 2021 i macierzyński mam do 10 lutego 2022 a od 11 lutego mam urlop. W zeszłym tygodniu byłam w kadrach i panie same mi liczyły ;)

Dzięki ze pytasz. Bylam dzis na wizycie. Prawdopodobnie mala dostala wstrzasu po antybiotyku i dzięki Bogu ze go zwymiotowala.... osłuchana, zbadana na nowo. Wszystko ok. Do ucha krople zeby nie doatawala doustnie. Jutro znow kontrol czy sie polepsza i decyzja czy zostajemy przy kroplach. Mala dzis co prawda maruda ale goraczka puszcza, leki co 8h a nie co 4 wiec byl znośny dzien... jedyne co to brak apetytu. Tyle ze ja jjz tak postawiona na straży ze wkolo ją obserwuje czy znow sie cos nie dzieje... Ale mam nadzieje ze juz bedzie lepiej.
Jeju stres jaki:(

reklama
Właśnie to tak nie jest, Ida jest z 28.01 a ja macierzyński do 26.01 miałam, tak samo było z Matyldą, urodzona 04.08 a macierzyński miałam do 2go :)
Noo tak, to moze nie wyrazilam sie jasno. Tak jest zenkonczy sie macierzynski dwa dni przed urodzinami, czyli dzien przed jesli ktos nie ma urlopu wraca do pracy. Choc nie rozumiem tej roznicy jednego dnia.

Do góry