Moim zdaniem juz do pracy. Mi w ogole powiedziano ze do pracy mam powrot juz 16tego (ur. 17ego), a bylam przekonana ze 17ego. Dopytalam i ten link mi babeczka z kadr wyslala: Link do: Kalkulator urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego - kalkulatory.gofin.plEj dziewczyny były ja zielona i się trochę zesralam. Jak mam macierzyński do 10.02 to ten 10 mam jeszcze wolny czy od tego dnia powinnam zacząć pracę???????
reklama
Ja ostatnio szaleje w cocodrillo ale tam jest drogi wiec tylko promki. Na szczescie teraz na dluzej te ciuszki zostaja. A tak to pepcoDziewczyny gdzie kupujecie body ? Byłam dzisiaj na shoppingu, ale nic mi się nie podobało, w dodatku ciężko coś znaleźć w rozmiarze 86 :/
Michalina_25
Fanka BB :)
a to ja bede dawać w takim razie na zmianyU nas 800jednostek wit D, ale dlatego ze mamy jeszcze stare opakowanie. Jak sie skonczy to zacznie dostawac 1000, nam tak zalecila pediatra.
Ej dziewczyny były ja zielona i się trochę zesralam. Jak mam macierzyński do 10.02 to ten 10 mam jeszcze wolny czy od tego dnia powinnam zacząć pracę???????
Mam dziecko z 12 lutego 2021 i macierzyński mam do 10 lutego 2022 a od 11 lutego mam urlop. W zeszłym tygodniu byłam w kadrach i panie same mi liczyłyMoim zdaniem juz do pracy. Mi w ogole powiedziano ze do pracy mam powrot juz 16tego (ur. 17ego), a bylam przekonana ze 17ego. Dopytalam i ten link mi babeczka z kadr wyslala: Link do: Kalkulator urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego - kalkulatory.gofin.pl
Mikstura
Ja podaję 600, tak mi lekarka zaleciła, ale czytam, że po roku można zwiększyć. Więc kupię już 800, 1000 podaje Matyldzie.Mam pytanko, ile dajecie teraz witaminy D? Bo kupiłam 800 i 1000, Pan w aptece sugerował żeby przez zimę dawać 1000? To nie za duzo?
Też tak robię, tylko mam taką sklerozę że zapominam dawaćJa podaję 600, tak mi lekarka zaleciła, ale czytam, że po roku można zwiększyć. Więc kupię już 800, 1000 podaje Matyldzie.
Mikstura
Właśnie to tak nie jest, Ida jest z 28.01 a ja macierzyński do 26.01 miałam, tak samo było z Matyldą, urodzona 04.08 a macierzyński miałam do 2goMoim zdaniem juz do pracy. Mi w ogole powiedziano ze do pracy mam powrot juz 16tego (ur. 17ego), a bylam przekonana ze 17ego. Dopytalam i ten link mi babeczka z kadr wyslala: Link do: Kalkulator urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego - kalkulatory.gofin.pl
Sylwia99
Jeju stres jakiDzięki ze pytasz. Bylam dzis na wizycie. Prawdopodobnie mala dostala wstrzasu po antybiotyku i dzięki Bogu ze go zwymiotowala.... osłuchana, zbadana na nowo. Wszystko ok. Do ucha krople zeby nie doatawala doustnie. Jutro znow kontrol czy sie polepsza i decyzja czy zostajemy przy kroplach. Mala dzis co prawda maruda ale goraczka puszcza, leki co 8h a nie co 4 wiec byl znośny dzien... jedyne co to brak apetytu. Tyle ze ja jjz tak postawiona na straży ze wkolo ją obserwuje czy znow sie cos nie dzieje... Ale mam nadzieje ze juz bedzie lepiej.
reklama
Noo tak, to moze nie wyrazilam sie jasno. Tak jest zenkonczy sie macierzynski dwa dni przed urodzinami, czyli dzien przed jesli ktos nie ma urlopu wraca do pracy. Choc nie rozumiem tej roznicy jednego dnia.Właśnie to tak nie jest, Ida jest z 28.01 a ja macierzyński do 26.01 miałam, tak samo było z Matyldą, urodzona 04.08 a macierzyński miałam do 2go