Z tymi cenami to jaja sobie robią, bo niby od lutego wielka łaska, że bez podatku część produktów (już pominę, że tylko te z 8% podatkiem, z tego co kojarzę), a tak jak mówiłam, sklepy sobie ceny teraz podniosły i od lutego jak będzie bez podatku, wszystko wróci do i tak już wysokich cen i tylko sklepy zyskają Ale będzie wszędzie info, że rząd zniósł podatki, bo taki sobie wymóg wymyślili, żeby sklepy o tym informowałyWolalabym żeby nowych ladow nie było i 500 plus pomijam fakt ile płaci mój mąż podatków wczorsj poszlam na zakupy wydałam 100 zl i serio nic nie kupilam
reklama
Wszystkiego najlepszego dla córki i mamy !! Dużo zdrowia !Dzisiaj Ida kończy rok
Mi jest przykro bo wiem, że jakoś sobie radę damy. Trzeba będzie więcej pracować i w ogóle. Starsze osoby No jak sobie poradzą?? Do pracy nie pojda. Tak mi szkoda babulinek które liczą czy starczy im na bułkę... A w pracy się napatrzylam na to. Ile razy chleba nie liczyłam babcia bo i tak to odpisujemy także w dupie.Z tymi cenami to jaja sobie robią, bo niby od lutego wielka łaska, że bez podatku część produktów (już pominę, że tylko te z 8% podatkiem, z tego co kojarzę), a tak jak mówiłam, sklepy sobie ceny teraz podniosły i od lutego jak będzie bez podatku, wszystko wróci do i tak już wysokich cen i tylko sklepy zyskają Ale będzie wszędzie info, że rząd zniósł podatki, bo taki sobie wymóg wymyślili, żeby sklepy o tym informowały
A ja myślę, że sporo starszych osób nie narzeka, a wręcz wielbi obecny rząd, bo dodatkowa emerytura zawsze się z moim tatą kłócę jak wchodzi temat polityki i cokolwiek powiem na PiS, to mi wmawia, że jestem za Tuskiem haha. Ostatnio do mnie, że on tam jest zadowolony, bo podwyżkę o jakieś 100zł z groszami (!) emerytury dostał, bo podatku nie ma, więc próbowałam mu wytłumaczyć, że wiele więcej niż to co dostał wyda na jedzenie i opłaty, ale jak grochem o ścianę. A prawda jest też taka, że wiele starszych osób musi mieć nadmiar kasy skoro na kościół ciągle dają.Mi jest przykro bo wiem, że jakoś sobie radę damy. Trzeba będzie więcej pracować i w ogóle. Starsze osoby No jak sobie poradzą?? Do pracy nie pojda. Tak mi szkoda babulinek które liczą czy starczy im na bułkę... A w pracy się napatrzylam na to. Ile razy chleba nie liczyłam babcia bo i tak to odpisujemy także w dupie.
Jak dla mnie to jest porażka że raty kredytów lecą tak w górę, do tego opłaty za gaz,prąd, wodę, śmieci, żywność wszystko w górę. Ale jakoś nie widzę żeby wypłaty również szybko się podnosily. Bo przecież dla pracodawcy to też dodatkowe koszty i robi się takie błędne koło. Oczywiście biorąc kredyt trzeba się liczyć z tym że stopy procentowe mogą pójść w górę. Ale wychodzi na to że teraz to będzie w bardzo szybkim tempie i chyba nie wszyscy będą wstanie spłacać tych kredytów.
kwiatek250
Fanka BB :)
Happy Birthday IdaDzisiaj Ida kończy rok
Wszystkiego najlepszego dla solenizantkiDzisiaj Ida kończy rok
sandra0777
mam to samoJa się nie przejmuję, że dziecko tylko mnie to wkurza generalnie bałagan w domu i nadmiar jakichś randomowych rzeczy (nawet nie, że na wierzchu tylko w ogóle) strasznie mnie przytłacza, a jak jest czyściutko, wszystko poukładane i na swoim miejscu, to od razu lepszy humor i motywacja do wszystkiego większa, taki ze mnie freak
kwiatek250
Jakbym widziała siebie w rozmowie z moim ojcem! On jest jedyną osobą popierającą PIS w naszej calusieńkiej rodzinie, i jest taki zawzięty, że ja pitolę, nic nie da sobie wytłumaczyć, NIC!A ja myślę, że sporo starszych osób nie narzeka, a wręcz wielbi obecny rząd, bo dodatkowa emerytura zawsze się z moim tatą kłócę jak wchodzi temat polityki i cokolwiek powiem na PiS, to mi wmawia, że jestem za Tuskiem haha. Ostatnio do mnie, że on tam jest zadowolony, bo podwyżkę o jakieś 100zł z groszami (!) emerytury dostał, bo podatku nie ma, więc próbowałam mu wytłumaczyć, że wiele więcej niż to co dostał wyda na jedzenie i opłaty, ale jak grochem o ścianę. A prawda jest też taka, że wiele starszych osób musi mieć nadmiar kasy skoro na kościół ciągle dają.
Ale jak @Święta92 napisała, są i staruszkowie bardzo biedni mimo 14tek i niekoniecznie popierają PIS i strasznie im się żyje za wszystkich rządów.
reklama
Mam podobne obserwacje. Moi teściowie są bardzo za PiS bo mają dodatkowe emerytury i mówią że żyje im się dobrze tylko zapomnieli dodać że wszystkie rachunki, opłaty, opal kupujemy My.A ja myślę, że sporo starszych osób nie narzeka, a wręcz wielbi obecny rząd, bo dodatkowa emerytura zawsze się z moim tatą kłócę jak wchodzi temat polityki i cokolwiek powiem na PiS, to mi wmawia, że jestem za Tuskiem haha. Ostatnio do mnie, że on tam jest zadowolony, bo podwyżkę o jakieś 100zł z groszami (!) emerytury dostał, bo podatku nie ma, więc próbowałam mu wytłumaczyć, że wiele więcej niż to co dostał wyda na jedzenie i opłaty, ale jak grochem o ścianę. A prawda jest też taka, że wiele starszych osób musi mieć nadmiar kasy skoro na kościół ciągle dają.