reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A ja myślę, że sporo starszych osób nie narzeka, a wręcz wielbi obecny rząd, bo dodatkowa emerytura 😂 zawsze się z moim tatą kłócę jak wchodzi temat polityki i cokolwiek powiem na PiS, to mi wmawia, że jestem za Tuskiem haha. Ostatnio do mnie, że on tam jest zadowolony, bo podwyżkę o jakieś 100zł z groszami (!) emerytury dostał, bo podatku nie ma, więc próbowałam mu wytłumaczyć, że wiele więcej niż to co dostał wyda na jedzenie i opłaty, ale jak grochem o ścianę. A prawda jest też taka, że wiele starszych osób musi mieć nadmiar kasy skoro na kościół ciągle dają.
To sa ludzie starej daty, którzy są tego nauczeni. Chodzic do kościoła dawac na tace chociaz 2 zł. Mają jakieś swoje wartości i okej. Każdy wierzy w co innego. Ja osobiście Tuska nienawidze miłością wielka 😂nie mogę na niego patrzec na równi z kaczka. Jeszcze jak ten Trzaskowski był na czele to okej, nowa twarz, młode poglądy. A Tusk to dla mnie sprzedajna ****tam gdzie lepiej tam on. Nagle wielki polak wrócił do ojczyzny gdzie w Brukseli nic nie pomagał dla Polski, bo przecież nie jego partia rządzi. Mam nadzieję, że wkoncu skończy się PiS i PO i wejdzie cos nowego co da radę przetrwać.

reklama
Ja na noc przykrywam kołderką, taką zwykłą dziecięcą kupiona razem z poduszeczką :) co do pocenia nie pomogę bo u nas się nic takiego nie dzieje... Robiłaś kiedyś małej poziom wit D ?
moja jak jest przytulona to tez się poci. Ja ją przykrywałam kołdrą, ale od jakiegoś czasu śpi odkryta w pajacu, wydaje mi się, że tak jej lepiej. Przedtem się budziła jak nie mogła się przekręcić przez kołdre. Na pewno wiem, że mi jest tak lepiej hahaha 😅
Wcześniej miałam 690pare 🤷 nie wiem, może źle popatrzyłam, muszę jeszcze sprawdzić 😬
U mnie też jakoś 10 zł wzrosło , a ratę mam 1500 jakoś
To u nas mieliśmy niecałe 1100 i wskoczyło nam +300. Tak więc te Wasze wzrosty wydają się bardzo niskie. Ale u nas ostatnio waloryzowane w czerwcu, a Wy macie nie wiem... przy stałym oprocentowaniu chyba by w ogóle się nie zmieniło, więc może macie jakoś inaczej waloryzowane. Ciekawe.
Dziewczyny a czy wasze dzieci piszczą ? Alek non stop się drze przez co moje znajome z dziećmi nie chcą się z nami spotykać, bo albo straszy kilku miesięczne dziecko, albo uczy tego starsze dziecko od koleżanki. Jest to uciążliwe bo on dwóch tygodni nie byłam u własnej mamy, bo on tak piszczy że babcia nie potrafi dunkcjonowac.
Moja piszczy jak ma bardzo dobry humor. Tak się bawi, ja uważam, że to normalne. Wiesz co, ostatnio moja mama była u nas, miała przyjechac na 4 dni a zmyła się dzien wczesniej. Ona tak by chciała mieć kontakt z wnuczką, ale wydaje mi się, że troche żyje innym wyobrażeniem. Zapomniała jak to jest ;) a młoda jest absorbująca baaaardzo. I w pewnym momencie widziałam, że by sobie chciała po prostu usiąść i nic nie robić. Troche to rozumiem, ja jak nie miałam styczności z małymi dziecmi to też mnie ich towarzystwo męczyło. Teraz już jestem w innym trybie i mi to nie przeszkadza.
To mój aż tak nie piszczy, czasem mu się zdarza, ale raczej nie jest uciążliwy. Bardziej mnie irytuje jak jęczy, a to mu się zdarza częściej, najczęściej żeby zwrócić naszą uwagę, chociaż na to też ma taki patent, że udaje, że kaszle 🙈 Ja już rozkminiałam, czy do lekarza nie iść, ale słychać, że to jest wymuszony kaszel i jeszcze się cieszy jak już na niego spojrzę, czy podejdę 😂
ooo mnie też jęczenie bardziej irytuje :p
Wolalabym żeby nowych ladow nie było i 500 plus😂 pomijam fakt ile płaci mój mąż podatków 😂 wczorsj poszlam na zakupy wydałam 100 zl i serio nic nie kupilam
yes, ja ostatnio kupiłam troche warzyw, jakiś serek, 70zł, SERIO !?? Chyba zaczne sama uprawiać :p

Jakbym widziała siebie w rozmowie z moim ojcem!👹 On jest jedyną osobą popierającą PIS w naszej calusieńkiej rodzinie, i jest taki zawzięty, że ja pitolę, nic nie da sobie wytłumaczyć, NIC!
Ale jak @Święta92 napisała, są i staruszkowie bardzo biedni mimo 14tek i niekoniecznie popierają PIS i strasznie im się żyje za wszystkich rządów.
Pewnie, że są, ale to tak samo jak wśród bezdomnych są niepijący, czy wśród osadzonych niewinni. Większość starszych ludzi żyje skromnie, ale na chleb im nie brakuje, a za czasów ich młodości bywało różnie, pewnie dlatego teraz wydaje im się, że to obecne życie jest spoko.

Mam podobne obserwacje. Moi teściowie są bardzo za PiS bo mają dodatkowe emerytury i mówią że żyje im się dobrze tylko zapomnieli dodać że wszystkie rachunki, opłaty, opal kupujemy My.
A to mój tata ma tak "dużą" emeryturę (zaznaczę, że ma staż 50 lat pracy), że poszedł do dodatkowej pracy, żeby zarobić na opał i rachunki, a i tak mówi, że żyje mu się lepiej.

Jak dla mnie to jest porażka że raty kredytów lecą tak w górę, do tego opłaty za gaz,prąd, wodę, śmieci, żywność wszystko w górę. Ale jakoś nie widzę żeby wypłaty również szybko się podnosily. Bo przecież dla pracodawcy to też dodatkowe koszty i robi się takie błędne koło. Oczywiście biorąc kredyt trzeba się liczyć z tym że stopy procentowe mogą pójść w górę. Ale wychodzi na to że teraz to będzie w bardzo szybkim tempie i chyba nie wszyscy będą wstanie spłacać tych kredytów.
Nie będą w stanie spłacać Ci, którzy wzięli przy najniższych i nie szacowali ewentualnych zmian. 🤷

To sa ludzie starej daty, którzy są tego nauczeni. Chodzic do kościoła dawac na tace chociaz 2 zł. Mają jakieś swoje wartości i okej. Każdy wierzy w co innego. Ja osobiście Tuska nienawidze miłością wielka 😂nie mogę na niego patrzec na równi z kaczka. Jeszcze jak ten Trzaskowski był na czele to okej, nowa twarz, młode poglądy. A Tusk to dla mnie sprzedajna ****tam gdzie lepiej tam on. Nagle wielki polak wrócił do ojczyzny gdzie w Brukseli nic nie pomagał dla Polski, bo przecież nie jego partia rządzi. Mam nadzieję, że wkoncu skończy się PiS i PO i wejdzie cos nowego co da radę przetrwać.
Z tego co wiem teraz na tacy coraz rzadziej lądują monety 😂 Prawda jest taka, że jak człowiek ma ostatnie 2zł i stoi przed wyborem chleb (przy obecnych cenach to bardziej bułka 😁), czy kościół to logicznie myśląc, wybierze jedzenie. Ale nie wnikam w kwestie wiary, bo co bardziej religijni to pewnie wybiorą kościół, myśląc, że "Bóg im na pewno odda z nawiązką", ale to nadal jest wybór.
Jak dla mnie wszyscy politycy tacy są, każdy który dojdzie do władzy będzie patrzył, żeby jak najwięcej ugrać dla siebie, nie ma się co oszukiwać, ale zawsze jest nadzieja, że jakaś nowa partia rządząca zaproponuje takie rozwiązanie, że i wilk syty i owca będzie cała.

Nie będą w stanie spłacać Ci, którzy wzięli przy najniższych i nie szacowali ewentualnych zmian. 🤷
To prawda, tylko wiele z tych ludzi właśnie wtedy wzięło kredyt, bo tylko wtedy mieli taką zdolność, że było ich stać na coś co nie jest kawalerką. Ale wiadomo, znajdzie się też pewnie gro odrealnionych osób, którzy nabrali kredyty na "luksusowe" posiadłości typu czteropokojowe mieszkanie z patoogródkiem w dobrej lokalizacji 😂 i zaraz okaże się, że zarabiają mniej niż muszą płacić. Ostatnio chłopak pokazywał mi śmieszną grafikę, czy tik toka, że jak człowiek bierze kredyt to ma jakąś tam graniczną zdolność, przy której bank ustala, że na taką ratę będzie go stać, a teraz nagle się okazuje, że tego samego człowieka z tą samą pensja stać już na ratę 2 razy taką 😂

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry