Damy radę musimy. Dla mnie najgorsze jest kłucie w palecNo pewnie nas to czeka, juz sie z tym prawie pogodzilam dlatego korzystam z diety i mierze cukier jeszcze kilka lat temu norma na czczo byla do 95 więc miescilabym sie w normie a teraz do 92
więc niestety
reklama
Aneta35
Fanka BB :)
Do 99? O matko to za kilka lat zrobią tak wyśrubowane te normy ze wszystkie kobiety będa mialy cukrzyce. Wiem ze to dla dobra dziecka i mojego zeby nad tym panowac ale z drugiej strony dodatkowy stres a to też nie służyDo 99 byla norma dla kobiet w ciąży terax niestety 92
Dla ciężarnych bylo wiele lat do 96 do 99 jest dla "normalnych" niestety coraz więcej chemii i wysoko przetworzonych produktów i coraz bardziej nam dokuczaja zaburzenia metaboliczneDo 99? O matko to za kilka lat zrobią tak wyśrubowane te normy ze wszystkie kobiety będa mialy cukrzyce. Wiem ze to dla dobra dziecka i mojego zeby nad tym panowac ale z drugiej strony dodatkowy stres a to też nie służy
Aneta35
Tak czy inaczej bym się spokojnie zmieściła w starej normie no ale co zrobićDla ciężarnych bylo wiele lat do 96 do 99 jest dla "normalnych" niestety coraz więcej chemii i wysoko przetworzonych produktów i coraz bardziej nam dokuczaja zaburzenia metaboliczne
Diabetolog jest najbardziej na bieżąco w temaciedziewczyny ja mam cukrzyce ciazowa i moj diabetolog mowi, ze znowu teraz jest norma do 90 i mam taka na czczo utrzymywac., wiec juz sama nie wiem...na szczescie teraz utrzymuje na poziomie ok 85
Aneta35
Tak to jest chyba taki oficjalny max na czczo podczas mierzenia glukometrem w domu jak juz jest stwierdzona ta cukrzyca, taki poziom powinno się utrzymywac na czczo.dziewczyny ja mam cukrzyce ciazowa i moj diabetolog mowi, ze znowu teraz jest norma do 90 i mam taka na czczo utrzymywac., wiec juz sama nie wiem...na szczescie teraz utrzymuje na poziomie ok 85
A kryterium które stwierdza cukrzyce podczas krzywej cukrowej to wlasnie na czczo od 92, po godzinie od 180 i po dwoch od 153
reklama
Dokładnie. Jeśli ktoś w tym obraca się na bieżąco ma najbardziej aktualną wiedzę. Czasem są już jakieś nowości stosowane przez specjalistów, a mało źródeł to podaje. Można się nieźle zakręcić.no te normy sie ncaly czas zmieniaja, inne dla ciezarnych inne dla "normalnych" mozna sie pogubic
I wystarczy jeden parametr przekroczyć i już otwierają się drzwi do diabetologa i cała reszta nie wiem jak teraz,ale kiedyś były hospitalizacje w celu diagnostyki,jak coś było nie tak w wynikachTak to jest chyba taki oficjalny max na czczo podczas mierzenia glukometrem w domu jak juz jest stwierdzona ta cukrzyca, taki poziom powinno się utrzymywac na czczo.
A kryterium które stwierdza cukrzyce podczas krzywej cukrowej to wlasnie na czczo od 92, po godzinie od 180 i po dwoch od 153