reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Do 99? O matko to za kilka lat zrobią tak wyśrubowane te normy ze wszystkie kobiety będa mialy cukrzyce. Wiem ze to dla dobra dziecka i mojego zeby nad tym panowac ale z drugiej strony dodatkowy stres a to też nie służy🙈
Dla ciężarnych bylo wiele lat do 96 do 99 jest dla "normalnych" niestety coraz więcej chemii i wysoko przetworzonych produktów i coraz bardziej nam dokuczaja zaburzenia metaboliczne

dziewczyny ja mam cukrzyce ciazowa i moj diabetolog mowi, ze znowu teraz jest norma do 90 i mam taka na czczo utrzymywac., wiec juz sama nie wiem...na szczescie teraz utrzymuje na poziomie ok 85

dziewczyny ja mam cukrzyce ciazowa i moj diabetolog mowi, ze znowu teraz jest norma do 90 i mam taka na czczo utrzymywac., wiec juz sama nie wiem...na szczescie teraz utrzymuje na poziomie ok 85
Tak to jest chyba taki oficjalny max na czczo podczas mierzenia glukometrem w domu jak juz jest stwierdzona ta cukrzyca, taki poziom powinno się utrzymywac na czczo.
A kryterium które stwierdza cukrzyce podczas krzywej cukrowej to wlasnie na czczo od 92, po godzinie od 180 i po dwoch od 153

reklama
no te normy sie ncaly czas zmieniaja, inne dla ciezarnych inne dla "normalnych" ;) mozna sie pogubic
Dokładnie. Jeśli ktoś w tym obraca się na bieżąco ma najbardziej aktualną wiedzę. Czasem są już jakieś nowości stosowane przez specjalistów, a mało źródeł to podaje. Można się nieźle zakręcić.

Tak to jest chyba taki oficjalny max na czczo podczas mierzenia glukometrem w domu jak juz jest stwierdzona ta cukrzyca, taki poziom powinno się utrzymywac na czczo.
A kryterium które stwierdza cukrzyce podczas krzywej cukrowej to wlasnie na czczo od 92, po godzinie od 180 i po dwoch od 153
I wystarczy jeden parametr przekroczyć i już otwierają się drzwi do diabetologa i cała reszta 🙉 nie wiem jak teraz,ale kiedyś były hospitalizacje w celu diagnostyki,jak coś było nie tak w wynikach

Do góry