reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Alek znowu gorączkuje, ja nie wiem czy on ma jakiś zespół nawracających gorączek, bo to jest niemożliwe, żeby tak bez powodu gorączkował... Pediatra też nie wie.o co chodzi, bo ani razu nie miał wysypki, więc to nie były trzydniówki..
Koleżanki syn tak miał (ten sam wiek co nasze dzieciaki) 2 razu z nim leżała w szpitalu bo gorączka prawie 40° i nic więcej. Podejrzewają trzeci migdałek (chyba to się nazywa przerośnięcie trzeciego migdałka). Niby to dotyka większe dzieci ale zdarzają się i takie małe. Musi się zgłosić do dobrego laryngologa, ten jak potwierdzi że to to, pokieruje ich co dalej. Z tego co mówiła to właśnie crp wyszło podwyższone, nie dużo ale powyżej normy

reklama
Koleżanki syn tak miał (ten sam wiek co nasze dzieciaki) 2 razu z nim leżała w szpitalu bo gorączka prawie 40° i nic więcej. Podejrzewają trzeci migdałek (chyba to się nazywa przerośnięcie trzeciego migdałka). Niby to dotyka większe dzieci ale zdarzają się i takie małe. Musi się zgłosić do dobrego laryngologa, ten jak potwierdzi że to to, pokieruje ich co dalej. Z tego co mówiła to właśnie crp wyszło podwyższone, nie dużo ale powyżej normy
Muszę znaleźć jakiegoś pediatrę prywatnie, bo przecież na NFZ to tylko paracetamol zleca..

Ja bym od razu celowała w laryngologa. Sprawdzi uszy tez ,bo to najczęstsze co dolega dzieciaczkom
Biegunka i stan podgorączkowy nie wiem czy ma coś do uszu. Gdyby miał zapalenie to nie byłby normalnym, wiem jak to dziadostwo boli niestety, a on poza tymi objawami jest taki sam.

Wiem wiem, tylko z kimś to potem muszę skonsultować, a wiesz jacy są lekarze. Po co to pani robiła, bla bla bla.
Masz badania jak coś będzie podwyższone to ty się pytasz lekarza czemu cie nie skierował i czy sama musisz diagnozować dziecko. U mnie krótka piłka jest, dobro dziecka najważniejsze a komentarze lekarzy trudno.

Biegunka i stan podgorączkowy nie wiem czy ma coś do uszu. Gdyby miał zapalenie to nie byłby normalnym, wiem jak to dziadostwo boli niestety, a on poza tymi objawami jest taki sam.
No właśnie nie wiem czy to zawsze aż tak boli. Ta sama koleżanka jak pierwszy raz trafiła z małym do szpitala to stwierdzili zapalenie uszu. A miał tylko gorączkę. Poszła z nim prywatnie i faktycznie zapalenie 🤷 chociaż teraz to sama nie wiem, niby mu przeszło po antybiotyku ale nie minął miesiąc a on znowu był w szpitalu i znowu antybiotyk

reklama
Ness, podstawa to morfologia (liczba wbc), crp i mocz badanie ogólne. Po 2 dniach gorączki jak w badaniu nic nie ma to należy przede wszystkim to wykonać. Ja bym ob nie robiła bo crp jest czulsze i niestety to dodatkowa probówka krwi. Biegunka u niemowlaka może być przy uchu, przy zakażeniu dróg moczowych, przy infekcji gardła. Jest takie powiedzonko w pediatrii ucho- brzucho. Sama biegunka może dać temperaturę.

My obecnie też mamy infekcje, ja i mąż zatoki plus gardło, starszy ucho plus spojówki a młody miał zapalenie spojówek a teraz ma wysypkę i jest taki nie swój więc pewnie coś się kluje.

Do góry