reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny KP - 11 miesiac, jak tam u Was ze spaniem dzieciaczków? Któreś zasypia samo? Albo jakos inaczej niz przy cycu? 🧐 moja panna nosidło, albo cyc. O tyle dobrze ze w nocy jak sie budzi to juz co racz czesciej wystarcza jej przytulenie.
Mój zasypia że smoczkiem przytulony do mnie. Trochę go pokolysze albo pośpiewam i śpi. Najpierw karmie, a potem usypiam

reklama
Czyli to nie tylko u nas 🤭🤭 to pocieszające! Nasza Lucynka, tak ją nazwaliśmy, złapała się w żywolapke - polecam, super sposób i wciąż humanitarny.
Ja mając trzy koty w tamtym roku co chwila miałam myszy🤣 I też zawołapki u nas się świetnie sprawdzają. Mąż wywozi koło pracy później😂

Dziewczyny KP - 11 miesiac, jak tam u Was ze spaniem dzieciaczków? Któreś zasypia samo? Albo jakos inaczej niz przy cycu? 🧐 moja panna nosidło, albo cyc. O tyle dobrze ze w nocy jak sie budzi to juz co racz czesciej wystarcza jej przytulenie.
Ida przy piersi nie zasypia, z kciukiem, ale muszę siedzieć przy łóżeczku. Ostatnio ma mega duży lęk separacyjny, zawsze się obudzi jak idę w nocy do wc i jest wielki dramat.

Ja mając trzy koty w tamtym roku co chwila miałam myszy🤣 I też zawołapki u nas się świetnie sprawdzają. Mąż wywozi koło pracy później😂
Podobno myszki wypuszczone daleko od domu niestety szybko umierają - mogą przeżyć tylko jak się je wypuści gdzieś niedaleko domu bo znają teren :( no ale cóż... Mój tez wywiózł i wypuścił koło miejsca pracy bo się baliśmy, że wróci 🙈🙈

Btw w jaki sposób Ci wchodzą do domu te myszy? Bo u nas po prostu wbiegła przez drzwi. Ale zastanawiam się czy inaczej by mogła wleźć. Np przez kratki wentylacyjne?

Btw w jaki sposób Ci wchodzą do domu te myszy? Bo u nas po prostu wbiegła przez drzwi. Ale zastanawiam się czy inaczej by mogła wleźć. Np przez kratki wentylacyjne?
Dwa pokoje były dobudowywane i nie ma pod nimi betonu 😕 a podłoga jest z drewna. W tamtym roku mieliśmy jeszcze stary regał na całą ścianę i one za nim sobie zrobiły wejście. I często właśnie było słychać najpierw mysz pod podłogą a za kilka dni znajdowała jakąś dziurę albo sama robiła. Ale ja słyszałam, że one nawet po ścianach potrafią się wspinać.

My mamy dom nad jeziorem cało roczny myszy w okresie zimowym wchodzą na potęgę. I prawdopodobnie pod dachem😂😂😂norki pod się wkopuja. Ja w okresie kwietniowym boje się jeździć bo te cholerne myszy. 😂😂😂Chociaż u nas w mieszkaniu np była plaga mrówek 😂😂

Dwa pokoje były dobudowywane i nie ma pod nimi betonu 😕 a podłoga jest z drewna. W tamtym roku mieliśmy jeszcze stary regał na całą ścianę i one za nim sobie zrobiły wejście. I często właśnie było słychać najpierw mysz pod podłogą a za kilka dni znajdowała jakąś dziurę albo sama robiła. Ale ja słyszałam, że one nawet po ścianach potrafią się wspinać.
Potrafią po ścianie chodzić ale musi być szorstka, tj np jakaś wypukła tapeta albo już stara ściana po prostu. Ale jak nie ma betonu pod pokojami to faktycznie idealne przejście dla myszy :( my mamy na parterze kratkę wentylacyjna jeszcze nie założona i na bank tam jeszcze coś wejdzie 😂 chociaż niby nowy budynek, może jeszcze nie ma na tyle dziur 😂

My mamy dom nad jeziorem cało roczny myszy w okresie zimowym wchodzą na potęgę. I prawdopodobnie pod dachem😂😂😂norki pod się wkopuja. Ja w okresie kwietniowym boje się jeździć bo te cholerne myszy. 😂😂😂Chociaż u nas w mieszkaniu np była plaga mrówek 😂😂
Mrówki wleza wszędzie, kiedyś mieszkałam w centrum Krakowa na 5tym piętrze i ci roku mieliśmy sporo mrówek :/ Łaziły nam po kuchni

reklama
Do góry