reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
To ja małemu daje trochę ciasta z końca. Nie tego spieczonego tylko wydłubuję mu ze środka
Też o tym myślałam, ale ostatecznie stwierdziłam, że im dłużej będzie jadł zdrowo tym dla niego lepiej, a póki co jeszcze i tak nie kojarzy co jest co, więc dla niego żadna różnica, czy dostał placka, czy pizzę - pewnie myślał, że ten placek to to co jedzą inni i był usatysfakcjonowany 😁

Noce mi chociaż dziecko zrekompensowało tym, że on jakiegoś czasu ma dwie drzemki po +/- 2 godziny 🥰🥰 także kawa i serial haha powinnam pisać pracę licencjacka, no ale po co 🙈🙈

Też o tym myślałam, ale ostatecznie stwierdziłam, że im dłużej będzie jadł zdrowo tym dla niego lepiej, a póki co jeszcze i tak nie kojarzy co jest co, więc dla niego żadna różnica, czy dostał placka, czy pizzę - pewnie myślał, że ten placek to to co jedzą inni i był usatysfakcjonowany 😁
Oj dziecko jednak wie co jest co :D ja go dzisiaj chciałam oszukać i dać mu rosołek zamiast żurku to co ty :D po samym wyglądzie widział i się darł 😆
Mój tata ma na szafce nad telewizorem taka małą beczułkę, pamiątkę od któregoś wnuka z wycieczki do kopalni soli w Wieliczce. I dał to małemu na chwilę a ten od razu do buzi. Wziął mu to i okej. Za chwilę mały wyciąga ręce i cmoka na tą beczułkę. Tata pierwsze nie wiedział o co chodzi ale za chwilę patrzy a na wierzchu tej beczułki są 2 małe kawałki soli i to one tak zasmakowały Krzyśkowi 🤣 pamiątka schowana żeby nie mógł wyciągnąć 🤣

Ja się właśnie tego bałam, że nie będę miała kiedy napisać magisterki, dlatego przełożyliśmy starania o dziecko do zakończenia studiów. Ja bez dziecka nie mogłam się zmotywować a co dopiero z nim 🤣 mam nadzieję że masz w sobie więcej motywacji niż ja 🤣
Noce mi chociaż dziecko zrekompensowało tym, że on jakiegoś czasu ma dwie drzemki po +/- 2 godziny 🥰🥰 także kawa i serial haha powinnam pisać pracę licencjacka, no ale po co 🙈🙈

Ja się właśnie tego bałam, że nie będę miała kiedy napisać magisterki, dlatego przełożyliśmy starania o dziecko do zakończenia studiów. Ja bez dziecka nie mogłam się zmotywować a co dopiero z nim 🤣 mam nadzieję że masz w sobie więcej motywacji niż ja 🤣
Mam tylko plan pracy, a do stycznia muszę oddać dwa rozdziały 🤣 ale ja zawsze wszystko pisze na ostatnio chwilę. Trzeci rozdział praktyczny jak będę pisała, to młody będzie w żłobku, więc będę miała 5 h dziennie na to.

Oj dziecko jednak wie co jest co :D ja go dzisiaj chciałam oszukać i dać mu rosołek zamiast żurku to co ty :D po samym wyglądzie widział i się darł 😆
Mój tata ma na szafce nad telewizorem taka małą beczułkę, pamiątkę od któregoś wnuka z wycieczki do kopalni soli w Wieliczce. I dał to małemu na chwilę a ten od razu do buzi. Wziął mu to i okej. Za chwilę mały wyciąga ręce i cmoka na tą beczułkę. Tata pierwsze nie wiedział o co chodzi ale za chwilę patrzy a na wierzchu tej beczułki są 2 małe kawałki soli i to one tak zasmakowały Krzyśkowi 🤣 pamiątka schowana żeby nie mógł wyciągnąć 🤣
A bo widzisz, my to zrobiliśmy tak podstępnie, że niby urywamy kawałek pizzy, a że wyglądem się wiele nie różniło to nie skumał 🙈 haha no sól i cukier to jest to co jak już spróbujesz, to nie da się odspróbować, dlatego póki co Czarek żyje w nieświadomosci, że takie coś istnieje 😂 wczoraj byłam w szoku jak wcinał kisiel bez cukru 😱 ja ogólnie nie jestem jakaś cukrowa, rzadko coś dosładzam, w sumie cukier to tylko do ciasta, ale jak ten kisiel spróbowałam to dla mnie jako osoby, która zna słodki smak, był delikatnie mówiąc, bez szału 😁
Na szczęście poza tą pizza, póki co nie rzuca się za bardzo na to, co my jemy, ale to pewnie dlatego, że zazwyczaj jest najedzony pod korek 🙈😂

reklama
Na szczęście poza tą pizza, póki co nie rzuca się za bardzo na to, co my jemy, ale to pewnie dlatego, że zazwyczaj jest najedzony pod korek 🙈
Czym go karmisz ? Ja mam wrażenie, że moje dziecko niedożywione jest haha. Nie mam zupełnie pomysłów co on może jeść, bo sama niewiele jem.

Do góry