reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny które mają jakiś plan dnia z dzieciakami. Jak to u Was wygląda ? U nas nadal 3 drzemki ale chce to zredukować do 2 bo widzę że mala zaczyna mi z jednej rezygnować. Ale kompletnie mi to rozjeżdża jej czas posiłków;D

I co dajecie dzieciakom do jedzenia ? U nas tylko narazie dobrze wchodzi obiadek i rano kasza. Wieczorem mus. Chciałabym jeszcze drugie śniadanie zastąpić czymś zamiast mleka ale nie mam pomysłu.

Dziewczyny które mają jakiś plan dnia z dzieciakami. Jak to u Was wygląda ? U nas nadal 3 drzemki ale chce to zredukować do 2 bo widzę że mala zaczyna mi z jednej rezygnować. Ale kompletnie mi to rozjeżdża jej czas posiłków;D

I co dajecie dzieciakom do jedzenia ? U nas tylko narazie dobrze wchodzi obiadek i rano kasza. Wieczorem mus. Chciałabym jeszcze drugie śniadanie zastąpić czymś zamiast mleka ale nie mam pomysłu.
Owsianka, albo omlet z masłem orzechowym, Alek uwielbia 😁

Ja ostatnio dałam jaglankę z powidłami bez cukru, to wjechała ładnie (następną planuję dać taką jak sama jem, z mleczkiem kokosowym i malinami, tylko bez syropu klonowego), ale dawałam też omleta, jajecznicę, kaszkę z owocami albo po prostu chleb czy bułkę z powidłami albo twarożkiem. Tylko u mnie to jest takie porządniejsze drugie śniadanie, czasem daje wtedy obiadek, bo na pierwszy posiłek daję mu mleko.

Ja ostatnio dałam jaglankę z powidłami bez cukru, to wjechała ładnie (następną planuję dać taką jak sama jem, z mleczkiem kokosowym i malinami, tylko bez syropu klonowego), ale dawałam też omleta, jajecznicę, kaszkę z owocami albo po prostu chleb czy bułkę z powidłami albo twarożkiem. Tylko u mnie to jest takie porządniejsze drugie śniadanie, czasem daje wtedy obiadek, bo na pierwszy posiłek daję mu mleko.
U nas ppdobna dieta. Na sniadanie czesto kaszka (z helpa) na mleku migdalowym z jakimis owocami, jakecznica, albo chleb z … w zaleznosci co jest w lodowce. Ja ostatnio pomiedzy glownymi ppsilkami daje jeszcze przekaski, najczesciej gotowane jablko z cynamonem, albo gruszka, albo jakis jogurt.

Cześć ciotki ! 😁😍

Załączniki

• C3547C43-C8AC-4760-B66E-4FF6DD0DCE19.jpeg
    C3547C43-C8AC-4760-B66E-4FF6DD0DCE19.jpeg
    929,4 KB · Wyświetleń: 75
Nie wiem dziewczyny jak Wy ale ja mam ostatnio taki zjazd energii … wyczerpaly mi sie baterie. Nie mam sily juz na nic. 🤦‍♀️ Pomimo tego ze z mlodą juz jest naprawde duzo latwiej. To chyba te nocki mnie tak wykanczaja. 😬😵

reklama
Do góry