reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

To normalne. Mnóstwo dzieci najpierw wstaje, a potem zaczyna raczkowac albo siadać :D mój Filip wstał sporo wcześniej niż siadal sam. Na siadanie to aż do 11 miesiąca jest czas :D
No ja wiem, ale na stawanie czasu jest więcej, nawet nie wiem ile dokładnie 😁 Ale w kolejności książkowej dziecko najpierw siada. Tak samo z obrotami. Całe szczęście ja mam luz w tej kwestii i dokładnie nawet nie śledzę tych "norm", cieszy mnie każda nowa umiejętność, czy zgodnie z wytycznymi, czy nie 😃 większość zębów też mu wyszła przed czasem 😃

reklama
@ness. @rosenberg dostalyscie juz miesiaczke? U mnie ciągle nic.
Nie i nie zapowiada się. Ja zawsze miałam szalone hormony i podjerzewam, że póki będę karmić nie dostanę w ogóle. Poza tym moje dziecko je w dzień max co 3h, czasami co godzinę 😂 cud, że ostatnio budzi się na mleko tylko koło 23 i potem śpi prawie do rana... Ale pewnie zaraz to minie :D

No ja wiem, ale na stawanie czasu jest więcej, nawet nie wiem ile dokładnie 😁 Ale w kolejności książkowej dziecko najpierw siada. Tak samo z obrotami. Całe szczęście ja mam luz w tej kwestii i dokładnie nawet nie śledzę tych "norm", cieszy mnie każda nowa umiejętność, czy zgodnie z wytycznymi, czy nie 😃 większość zębów też mu wyszła przed czasem 😃
Mojej siostry, co jest miesiąc młodszy od naszych szybko zaczął się obracać. Za to teraz wstał już przy łóżku na nogi, nie siedzi i nie raczkuje tylko pełza. Robi pozycje do raczkowania i tyle. 😅 Lepiej chyba mu pełzać, bo tak zapierdziela, bo panele u niej wszędzie. 😅😅

Ja już organizuje roczek młodemu i żałuje, że się za to zabrałam 🤣 dziewczyny dajecie kasę dzieciom na takie imprezy ? Ja liczyłam właśnie na pieniądze, a tu teściowa wyskakuje z jakimiś kojcami, huśtawkami i innymi gratami zajmującymi pół mieszkania, gdzie są to dosyć drogie rzeczy.
Jak dać do zrozumienia, że wolimy dolary, albo chociaż coś co potrzebujemy 🤣

Ja już organizuje roczek młodemu i żałuje, że się za to zabrałam 🤣 dziewczyny dajecie kasę dzieciom na takie imprezy ? Ja liczyłam właśnie na pieniądze, a tu teściowa wyskakuje z jakimiś kojcami, huśtawkami i innymi gratami zajmującymi pół mieszkania, gdzie są to dosyć drogie rzeczy.
A zbieracie na coś konkretnego? Ja bym powiedziała, że macie coś na oku, coś co kosztuje trochę i to chcecie kupić :)

Powiedz wprost. Moi rodzice i męża rodzice na roczek kase dadzą. Reszta kupi jakieś prezenty które wymyślę. Czasami np 2 pary jeden większy prezent 😁u nas komunikacja jest wporzo 😁

Powiedz wprost. Moi rodzice i męża rodzice na roczek kase dadzą. Reszta kupi jakieś prezenty które wymyślę. Czasami np 2 pary jeden większy prezent 😁u nas komunikacja jest wporzo 😁
Tak, tez tak uwazam. Sama wole jak mi ktos powie czy woli pieniadze czy jakis konkretny prezent. Nie lubie dawac nietrafionych prezentów. Ale tez trzeba sie liczyc z tym ze ktos moze chce dac prezent, zeby pamiątka była. My np mojej chrzesnicy na chrzest dalismy lancuszek z pierwsza literka imienia i wygrawerowana data. Teraz nie skorzysta, ale kiedys bedzie miala bardzo ladny 😍

reklama
U nas dramat, teściowej się mówi, a ona i tak swoje robi.

Ja ledwo własną rodzinę akceptuje, a co dopiero cudzą 🤣

Do góry