No ja wiem, ale na stawanie czasu jest więcej, nawet nie wiem ile dokładnie Ale w kolejności książkowej dziecko najpierw siada. Tak samo z obrotami. Całe szczęście ja mam luz w tej kwestii i dokładnie nawet nie śledzę tych "norm", cieszy mnie każda nowa umiejętność, czy zgodnie z wytycznymi, czy nie większość zębów też mu wyszła przed czasemTo normalne. Mnóstwo dzieci najpierw wstaje, a potem zaczyna raczkowac albo siadać mój Filip wstał sporo wcześniej niż siadal sam. Na siadanie to aż do 11 miesiąca jest czas
reklama
@ness. @rosenberg dostalyscie juz miesiaczke? U mnie ciągle nic.
G
gość _199
Gość
Niee i nie zapowiada się na to. Miesiąc temu gin powiedział, że u mnie wszystko wygaszone, ale nie narzekam@ness. @rosenberg dostalyscie juz miesiaczke? U mnie ciągle nic.
rosenberg
Fanka BB :)
Nie i nie zapowiada się. Ja zawsze miałam szalone hormony i podjerzewam, że póki będę karmić nie dostanę w ogóle. Poza tym moje dziecko je w dzień max co 3h, czasami co godzinę cud, że ostatnio budzi się na mleko tylko koło 23 i potem śpi prawie do rana... Ale pewnie zaraz to minie@ness. @rosenberg dostalyscie juz miesiaczke? U mnie ciągle nic.
Sylwia99
Mojej siostry, co jest miesiąc młodszy od naszych szybko zaczął się obracać. Za to teraz wstał już przy łóżku na nogi, nie siedzi i nie raczkuje tylko pełza. Robi pozycje do raczkowania i tyle. Lepiej chyba mu pełzać, bo tak zapierdziela, bo panele u niej wszędzie.No ja wiem, ale na stawanie czasu jest więcej, nawet nie wiem ile dokładnie Ale w kolejności książkowej dziecko najpierw siada. Tak samo z obrotami. Całe szczęście ja mam luz w tej kwestii i dokładnie nawet nie śledzę tych "norm", cieszy mnie każda nowa umiejętność, czy zgodnie z wytycznymi, czy nie większość zębów też mu wyszła przed czasem
G
gość _199
Gość
Ja już organizuje roczek młodemu i żałuje, że się za to zabrałam dziewczyny dajecie kasę dzieciom na takie imprezy ? Ja liczyłam właśnie na pieniądze, a tu teściowa wyskakuje z jakimiś kojcami, huśtawkami i innymi gratami zajmującymi pół mieszkania, gdzie są to dosyć drogie rzeczy.
Jak dać do zrozumienia, że wolimy dolary, albo chociaż coś co potrzebujemy
Sylwia99
A zbieracie na coś konkretnego? Ja bym powiedziała, że macie coś na oku, coś co kosztuje trochę i to chcecie kupićJa już organizuje roczek młodemu i żałuje, że się za to zabrałam dziewczyny dajecie kasę dzieciom na takie imprezy ? Ja liczyłam właśnie na pieniądze, a tu teściowa wyskakuje z jakimiś kojcami, huśtawkami i innymi gratami zajmującymi pół mieszkania, gdzie są to dosyć drogie rzeczy.
Powiedz wprost. Moi rodzice i męża rodzice na roczek kase dadzą. Reszta kupi jakieś prezenty które wymyślę. Czasami np 2 pary jeden większy prezent u nas komunikacja jest wporzoJa już organizuje roczek młodemu i żałuje, że się za to zabrałam dziewczyny dajecie kasę dzieciom na takie imprezy ? Ja liczyłam właśnie na pieniądze, a tu teściowa wyskakuje z jakimiś kojcami, huśtawkami i innymi gratami zajmującymi pół mieszkania, gdzie są to dosyć drogie rzeczy.
Tak, tez tak uwazam. Sama wole jak mi ktos powie czy woli pieniadze czy jakis konkretny prezent. Nie lubie dawac nietrafionych prezentów. Ale tez trzeba sie liczyc z tym ze ktos moze chce dac prezent, zeby pamiątka była. My np mojej chrzesnicy na chrzest dalismy lancuszek z pierwsza literka imienia i wygrawerowana data. Teraz nie skorzysta, ale kiedys bedzie miala bardzo ladnyPowiedz wprost. Moi rodzice i męża rodzice na roczek kase dadzą. Reszta kupi jakieś prezenty które wymyślę. Czasami np 2 pary jeden większy prezent u nas komunikacja jest wporzo
reklama
G
gość _199
Gość
U nas dramat, teściowej się mówi, a ona i tak swoje robi.Powiedz wprost. Moi rodzice i męża rodzice na roczek kase dadzą. Reszta kupi jakieś prezenty które wymyślę. Czasami np 2 pary jeden większy prezent u nas komunikacja jest wporzo
Ja ledwo własną rodzinę akceptuje, a co dopiero cudzą