reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Jeju dziewczyny ja dzisiaj mam dosyć, u mnie armagedon dzieci dom pełen, wrzaski, kłótnie itd. Siostry syn miesiąc młodszy od mojej, to taka jęczy dupa, że masakra. Na rękach źle. Najlepiej u mojej siostry. Jak jej mąż go bierze, to najlepiej żeby wyszedł z nim z pokoju, bo on jęczy, jak ją widzi i do niej chce. Ostatnio jak z nim zostałam na chwilę, to tylko jęczał. Nosić też źle. 🤦‍♀️ Wgl nie jest zainteresowany zupkami, deserkami. Chyba, że to co ona je, to by chciał. A Lena wywalone, po domu raczkuje, bawi się sama, więc w końcu mam trochę luzu. Jak ją chwalą, to mówię, że 3 miesiące żyć nie dała, tak teraz niech da. Jedno spanie dzisiaj miała ze 2 i pół godziny. Wstała po 6 i zasnęła po 19. Ale i tak będzie ze 3/4 pobudki, jak co noc.
Niech żyją dzieci 😂😂😂 my byliśmy w sobotę na imprezie i kuzynki syn ma prawie 2.5 roku i nawet na własne nogi nie stawał tylko matka i babka go nosiły... Masarka. Taki dzikus.... Z mezem dzis gadaliśmy, że to takie przegotowane jajo 😂😂😂 hania latała z 13 msc chłopcem pod stołami wszędzie... Boze dziękuję za to, że moje dzieci są rozrywkowe i sie nie boją 😂😂

reklama
Niech żyją dzieci 😂😂😂 my byliśmy w sobotę na imprezie i kuzynki syn ma prawie 2.5 roku i nawet na własne nogi nie stawał tylko matka i babka go nosiły... Masarka. Taki dzikus.... Z mezem dzis gadaliśmy, że to takie przegotowane jajo 😂😂😂 hania latała z 13 msc chłopcem pod stołami wszędzie... Boze dziękuję za to, że moje dzieci są rozrywkowe i sie nie boją 😂😂
Matki naprawdę robią krzywdę swoim dzieciom..

Oj jaka ślicznotka ❤️❤️❤️duza dziewczynka, super!!! W jakim języku mowisz do malutkiej? :)
Bardzo dziękuję🥰
Gdy jestem z nuą sama, to staram się tylko po angielsku, gdy jesteśmy z nią oboje, to po polsku, u niani przez 8-9h wszyscydo niej mówią po francusku i tego języka w tej chwili ma najwięcej... zobaczymy, co z tego wyjdzie🤔😃🤗, czy poliglotka, czy się kompletnie pogubi🤷‍♀️, bo tego nie da się przewidzieć.
Zaobserwowałam fajną rzecz, jak Élodie odbieram od niani, to ona czasem milczy przez kilka minut do pół godziny i tak trochę patrzy jakby w oddali, i w jakimś momencie, gdy do niej coś mówię, to ona nagle zaczyna żywo réagować, jakby w swojej głowie przestawiła języki i nagle do niej dotarło, co do niej mówię😃🤔..., ale to tam takie moje obserwacje.

Bardzo dziękuję🥰
Gdy jestem z nuą sama, to staram się tylko po angielsku, gdy jesteśmy z nią oboje, to po polsku, u niani przez 8-9h wszyscydo niej mówią po francusku i tego języka w tej chwili ma najwięcej... zobaczymy, co z tego wyjdzie🤔😃🤗, czy poliglotka, czy się kompletnie pogubi🤷‍♀️, bo tego nie da się przewidzieć.
Zaobserwowałam fajną rzecz, jak Élodie odbieram od niani, to ona czasem milczy przez kilka minut do pół godziny i tak trochę patrzy jakby w oddali, i w jakimś momencie, gdy do niej coś mówię, to ona nagle zaczyna żywo réagować, jakby w swojej głowie przestawiła języki i nagle do niej dotarło, co do niej mówię😃🤔..., ale to tam takie moje obserwacje.
Podobno dzieci doskonale wiedzą, że to różne języki bo każdy dla nich brzmi jak inna melodia :D więc super, że ma styczność z taka ilością od małego. Ja też do Filipa często po angielsku gdy jesteśmy sami. Chciałabym, żeby był dwujęzyczny od małego :D

Hej Dziewczyny, u nas pierwszy raz pojawiły się smarki. Leci z nosa fontanna. Poza tym wszystko ok. Akurat dzis wracamy od teściów, wiec inhalowac bedziemy dopiero w domu. Jakies porady poza inhalacjami? Czy wychodzicie z zasmarkanymi dziecmi na spacery czy dajecie im odpoczac w domu az sie podkurują?

Hej Dziewczyny, u nas pierwszy raz pojawiły się smarki. Leci z nosa fontanna. Poza tym wszystko ok. Akurat dzis wracamy od teściów, wiec inhalowac bedziemy dopiero w domu. Jakies porady poza inhalacjami? Czy wychodzicie z zasmarkanymi dziecmi na spacery czy dajecie im odpoczac w domu az sie podkurują?
Mój miał takie smary lejące przed górnymi zebami ostatnio :) inhalacje, woda morska, dużo wietrzenia i spacerów. Najlepiej oddychał po spacerze. Chociaz teraz u nas takie powietrze już iście krakowskie jak co sezon 😂

U nas gil ciagle trwa, woda z nosa leci. W sumie terwz nic nie robie tylko odciagam czasami. Wychodzę z katarem i kaszlem normalnie, chyba, że by była gorączka wtedy zimowanie

reklama
Na akurat mam "zakaz" wyjść na dwór z dzieckiem ze względu na kaszel jaki ma, ale z tego co wiem to jak nie ma gorączki to jak najbardziej można iść na spacer, to nawet pomaga. Jeśli chodzi o coś innego to polecam nawilżać powietrze w mieszkaniu/domu. Ja mam ciągle odpalony nawilżacz powietrza z olejkiem aukaliptusowym. Dzięki temu nawet mi się lepiej oddycha i śpi w nocy mimo że mam katar 😃

Do góry