To dobrze, dłużej zdrowe będzie miał moja starsza w wieku 11 msc pierwszy ząb ale szło lawino. Teraz Hania tez chyba dopiero tydzień temu dostala ząbkiA czy tylko moj nie ma jeszcze ani jednego zeba? I nawet nie widac, zeby cos szlo.
reklama
Ewq9
Fanka BB :)
Nie martw się mojej bratanicy pierwsze zęby wyszły jak miała 11 miesięcy i bratowa mówiła że super zniosła. Jej młodszy brat zaczął ząbkować jak miał 5 miesięcy i dramatA czy tylko moj nie ma jeszcze ani jednego zeba? I nawet nie widac, zeby cos szlo.
Sylwia99
Moja też nie maA czy tylko moj nie ma jeszcze ani jednego zeba? I nawet nie widac, zeby cos szlo.
marta18691
Współczuję ja też się boje tego wirusaMy wczoraj pojechaliśmy z małym na szpital, bo coraz gorzej kaszlał, dalej miał gorączkę i okropny katar. Do tego był tak słaby że nawet nie dał rady raczkować. Boje się strasznie tego rsv, ale ma ostre zapalenie gardła. Mamy antybiotyk, nebbud do inhalacji, spray na gardło, krople na kaszel i syrop. Jak to Pani doktor powiedziała: leczcie się, bo inaczej zobaczymy się na oddziale. Podziękowałam i uciekłam stamtąd jak tylko wypisała receptę. Poprzednią noc była dramatyczna. Co chwila pobudki z płaczem i kaszlem a od 1:30 do po 3 przerwa w spaniu na płacz. I autentycznie cały ten czas płakał. Nie pomagało noszenie, tulenie, łóżko, łóżeczko, wózek, nawet go do zabawek wzięłam i światło zaświeciłam i nic. Dopiero po 3 zasnął... Ta nic lepsza. Wyrzuciłam męża do salonu żeby się wyspał do pracy a sama się przygotowałam na bezsenną noc. Mały jak zawsze zasypia po 19 tak wczoraj dopiero przez 21 a czas miedzy 20 a 21 spędził na zabawie w łóżeczku. Do północy spał w łóżeczku ładnie, parę razy tylko zakaszlal, a od północy po wypiciu mleka spał ze mną. Co chwila kaszel i płacz ale przez sen a do tego zmieniał nonstop pozycję. W końcu przed 5 spadł mi z łóżka. Nawet nie płakał jakoś strasznie, przytuliłam go i zasnął i spał spokojnie aż do 6:30.
marta18691
Mój też nie ma niby coś na dole go swędzi tam ale nic nie wychodziMoja też nie ma
rosenberg
Mojemu bratankowi wychodziły dopiero jak miał z 11 miesięcy i do tego kilka narazA czy tylko moj nie ma jeszcze ani jednego zeba? I nawet nie widac, zeby cos szlo.
Ewq9
A to ma jakiś wpływ żelazo ?A ja sie o zęby mlodej boje. Myslalam ze jej wyjdą jak najpóźniej i taka mialam nadzieje. Bo mloda ciagle dostaje zelazo. I obawiam się że zanim je odstawimy to będzie po zębach...
Niestety tak. Pamiętam jak mój kuzyn brał żelazo jak był mały. Zęby przeżarte miał. Mówiliśmy na niego czarno ząb może teraz lepsze robią lekiA to ma jakiś wpływ żelazo ?
reklama
Zelazo ma duży wpływ. Zęby poprostu czarnieją. U brata corka brala zelazo do roku i miala zęby straszne... U nas mala tez do roku prawie bedzie miala zelazo... liczę ze teraz te zelaza dla dzieci są lepsze i tak nie niszczą szkliwa ;DA to ma jakiś wpływ żelazo ?