reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie wczoraj od 20.30 do 23 bylo 5 pobudek. Tak sie nie da funkcjonowac 😪 nie jestem w stanie nic zrobic w mieszkaniu 😵‍💫 pozniej sie juz polozylam i nie ogarniam jak dlugo spala. Ale pobudki na pewno byly regularne 🙄
Młody spał od 21:30 do 24:30, ale potem to już co chwilę się budzil.. w sobotę chce iść na miasto, nie wiem jak stary bez cycka se poradzi 🤣

reklama
Młody spał od 21:30 do 24:30, ale potem to już co chwilę się budzil.. w sobotę chce iść na miasto, nie wiem jak stary bez cycka se poradzi 🤣
Na noc? U nas jest za dnia tak ze moge wyjsc na dluzej. Mloda dostanie jakies inne zarcie - sloiczek czy cos takiego. W kryzysie zawsze banan jej wchodzi albo chleb 🤣 ale na noc chyba by miał ciężko 😁 chociaż… może czas wypróbować 😁

U nas dwie górne jedynki już prawie na zewnątrz. Noce super, choć niby najbardziej boli przebijanie zęba... Więc nie nastawiam się, że ta bajka będzie trwała długo 😂

Na noc? U nas jest za dnia tak ze moge wyjsc na dluzej. Mloda dostanie jakies inne zarcie - sloiczek czy cos takiego. W kryzysie zawsze banan jej wchodzi albo chleb 🤣 ale na noc chyba by miał ciężko 😁 chociaż… może czas wypróbować 😁
Zazdroszczę banana bo mój Filip nie lubi 🙈🙈 chlebek za to zawsze wejdzie, a poza tym maliny, surowe jabłko 🙈 a najlepiej to makaron z sosem pomidorowym, to jest hit hitów 🤷

U mnie z Hanka nie najgorzej dzis. O 5 dostala mleko, między czasie miala pobudke na glaskanie i siiiiiii 😂😂takze super. Starsza kaszlała budzila się i tak o. Zaraz odpalam inhalator i zaczynamy kurację, inhalatorem, czosnkiem, i syropem z cebuli😂i syropek z czarnego bzu od dziadka!

No na noc, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Planuje wyłączyć telefon 🤣🤣 wczoraj usnął lulany na rękach, a nie przy cycku, więc spoko, w szoku jestem.
Zazdroszczę banana bo mój Filip nie lubi 🙈🙈 chlebek za to zawsze wejdzie, a poza tym maliny, surowe jabłko 🙈 a najlepiej to makaron z sosem pomidorowym, to jest hit hitów 🤷
Jak robisz sos? Ja zawsze w proszku i nie umiem zrobić dobrego, a młodemu nie dam takiego syfu 🤣

Dziewczynh a chlebek jak dajecie to nie boicie się ze sie dzieciaki przydławią nim? U mnie mlpda jak jemy to aż pieje . Ale jak dostanie to napcha całą buzie a potem nie moze tego przemielic i boje się jej dawać kanapeczki ;D

reklama
Jak robisz sos? Ja zawsze w proszku i nie umiem zrobić dobrego, a młodemu nie dam takiego syfu 🤣
Na oliwie podsmażam włoszczyznę w paskach ( takie mrożone są we wszystkich marketach dostępne, zawsze mam kilka opakowań w zamrażalniku) i po chwili dodaje pomidory z puszki i to wszystko :)
chyba że mam akurat np pora albo cebulkę to wrzucam razem z wloszczyzna. przyprawiam bazylią, oregano, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem i trochę czosnku granulowanego, chyba że mam świeży to wtedy siekam jeden ząbek i dodaje. I wychodzi wtedy sos pomidorowy z warzywami, więc zdrowiej, a jest kozacki w smaku :D jak odłożę młodemu to dodaje do naszego trochę soli. Jesli pomidory kwaśne to czasami trochę cukru albo innego slodzidła.

Do góry