reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Moj też nie siadał i nie raczkował (czy czworaczkował, w sumie nie wiem czym to się różni 🤔) i nagle w weekend zaczął siadać i niedługo później raczkować, więc wszystko przed Tobą 😀 Twój Kubuś od początku mega spokojny więc się mu pewnie nie spieszy :)
I Krzyś też wstaje, prawda? A chodzi przy meblach już czy jeszcze nie? Mój się zabiera za to, nóżkami chce już w bok tylko jeszcze się boi ręce przesuwać 🙃😭

A po 2 rz go odstawiłas całkiem czy sam się odstawił? A co do dentystki to raczej głupotki, z tego co się dowiadywałam to kp nie ma wpływu bezpośrednio na próchnicę bo dziecko zasysa brodawkę głęboko do buzi i mleko wpływa na koniec języka i do gardła, nie "oblepia" zębów, a to resztki pokarmowe na zębach powodują próchnicę
Karmiłam go do 3 roku życia. Wróciłam do pracy jak miał 13 miesięcy i on nadrabiał ten czas kiedy byłam w pracy. Nie odstawił się sam. Najpierw po wieczornym karmieniu mu tłumaczyłam, że już całe mleczko wypił i w nocy nie będzie. Jak się budził to mu mówiłam że nie ma mleczka, dzieci są kumante po kilku nocach już się tylko przytulał bez pytania. Na odstawienie cycuisa zupełnie był przygotowywany ponad miesiąc. Wiedział że jak będzie miał 3 latka przyjdą goście, będzie tort i już nie będzie mógł dalej pić cycusia bo będzie " dużym chłopcem". Obyło się bez płaczu, lametu.

Karmiłam go do 3 roku życia. Wróciłam do pracy jak miał 13 miesięcy i on nadrabiał ten czas kiedy byłam w pracy. Nie odstawił się sam. Najpierw po wieczornym karmieniu mu tłumaczyłam, że już całe mleczko wypił i w nocy nie będzie. Jak się budził to mu mówiłam że nie ma mleczka, dzieci są kumante po kilku nocach już się tylko przytulał bez pytania. Na odstawienie cycuisa zupełnie był przygotowywany ponad miesiąc. Wiedział że jak będzie miał 3 latka przyjdą goście, będzie tort i już nie będzie mógł dalej pić cycusia bo będzie " dużym chłopcem". Obyło się bez płaczu, lametu.
Ja sama też potrzebowałam tego cycuisa. Nie będę tego ukrywać. Źle znioslam powrót do pracy, rozstanie z młodym. Ten cycus to były takie nasze chwile.

A po 2 rz go odstawiłas całkiem czy sam się odstawił? A co do dentystki to raczej głupotki, z tego co się dowiadywałam to kp nie ma wpływu bezpośrednio na próchnicę bo dziecko zasysa brodawkę głęboko do buzi i mleko wpływa na koniec języka i do gardła, nie "oblepia" zębów, a to resztki pokarmowe na zębach powodują próchnicę
Moja kuzynka potwierdza, że karmienie nocne piersią powoduje próchnice. 😀 Ogolnie każde karmienie.

Im bardziej on zaczyna traktować cycka jako bliskość, tym bardziej chcę przejść na butle. On ma się tym najeść, a nie bawić. Tylko jak go odstawić 😡

Im bardziej on zaczyna traktować cycka jako bliskość, tym bardziej chcę przejść na butle. On ma się tym najeść, a nie bawić. Tylko jak go odstawić 😡
Wspolczuje. Pamiętam jak moja chciala cyca a nie bylo co. I dostawala butle. Jakie to było szarpanie i placz ;/ a ja razem z nia.
Smoczek i przytulenie mu nic nie daje ? Tylko cycek ?
Q moze sprobuj butelki najbardziej zbliżonej kształtem do piersi ?

reklama
Do góry