Właśnie kupiłam, nagotuje mu i zobaczymy
A jak nie to się wyprowadzam i wrócę jak będzie miał 10 lat.
reklama
Dziewczyny moje dziecko też ciągle w nocy je,nie wiem ile razy się budzi bo na spiku wystawiam tego cycka. W dzień też ma apetyt więc nie nadrabia zaległości. Tylko Adaś jest cały czas w ruchu. W dzień nie ma czasu spać..w ciągu 1,5 tygodnia zaczął czworakowac, siadać i wspinać się po meblach, kanapie,moich nogach kilka razy stanął sam i już od tego tygodnia nie nosi tejpow na brzuszku bo rozejście mięśni mu się zeszło To chyba był skok, co nie ?
marta18691
Fanka BB :)
No to szybki jest mój jeszcze nic
Dziewczyny moje dziecko też ciągle w nocy je,nie wiem ile razy się budzi bo na spiku wystawiam tego cycka. W dzień też ma apetyt więc nie nadrabia zaległości. Tylko Adaś jest cały czas w ruchu. W dzień nie ma czasu spać..w ciągu 1,5 tygodnia zaczął czworakowac, siadać i wspinać się po meblach, kanapie,moich nogach kilka razy stanął sam i już od tego tygodnia nie nosi tejpow na brzuszku bo rozejście mięśni mu się zeszło To chyba był skok, co nie ?
Jestem z niego dumna, bardzo !!! Mamy za sobą sporo rehabilitacji i obecnie też mamy turnus 2 tygodniowy Bobath. I biedaczek na wszystko jeździ 40 km w jedną strone..no ale już kończymy i tylko co jakiś czas kontrolę u fizjoNo to szybki jest mój jeszcze nic
rosenberg
Mogl być skok, ale równie dobrze to może po prostu być taki typ... Wiele dzieci budzi się często w nocy, jestem też w grupie na FB o karmieniu piersią i tam babki często piszą, że np karmią prawie 2 lata a dziecko nadal się wybudza w nocy więc ja się już na nic nie nastawiamDziewczyny moje dziecko też ciągle w nocy je,nie wiem ile razy się budzi bo na spiku wystawiam tego cycka. W dzień też ma apetyt więc nie nadrabia zaległości. Tylko Adaś jest cały czas w ruchu. W dzień nie ma czasu spać..w ciągu 1,5 tygodnia zaczął czworakowac, siadać i wspinać się po meblach, kanapie,moich nogach kilka razy stanął sam i już od tego tygodnia nie nosi tejpow na brzuszku bo rozejście mięśni mu się zeszło To chyba był skok, co nie ?
marta18691
No pięknieJestem z niego dumna, bardzo !!! Mamy za sobą sporo rehabilitacji i obecnie też mamy turnus 2 tygodniowy Bobath. I biedaczek na wszystko jeździ 40 km w jedną strone..no ale już kończymy i tylko co jakiś czas kontrolę u fizjo
Wiem, wiem ze starszym było tak samo. Jemu cycek przeszedł w nocy po 2 r.z. teraz miałam wykład od dentystki że to dlatego Starszak ma próchnicę a nie przez refluks. Mały Adaś ma 3 ząbki, myje mu 2 razy dziennie a ta dentystka zabroniła karmić go w nocy albo wybudzać go i myć po posiłku...no chyba nie ma dzieci...Mogl być skok, ale równie dobrze to może po prostu być taki typ... Wiele dzieci budzi się często w nocy, jestem też w grupie na FB o karmieniu piersią i tam babki często piszą, że np karmią prawie 2 lata a dziecko nadal się wybudza w nocy więc ja się już na nic nie nastawiam
G
gość _199
Gość
Dlatego ja tylko będę karmiła do półtoraroku i koniec. Potem nie potrzebuje mleka i odstawiam. Najchętniej już teraz bym mu nocne karmienie ograniczyła...Mogl być skok, ale równie dobrze to może po prostu być taki typ... Wiele dzieci budzi się często w nocy, jestem też w grupie na FB o karmieniu piersią i tam babki często piszą, że np karmią prawie 2 lata a dziecko nadal się wybudza w nocy więc ja się już na nic nie nastawiam
Dzisiaj nie dałam mu kaszki na noc bo dopiero wróciłam z nim do domu, spał 2 h w aucie więc prędko nie usnje.
rosenberg
Dla mnie nocne karmienie nie jest problemem. Byle nie było więcej niż 2/3 razy chciałabym żeby w dzień był spokojny i grzeczny. Natomiast aktualnie szatan ciągle łazi, wstaje, obija się, przewraca, no jest nie do zatrzymania i to mnie najbardziej męczy. Gdyby dalej w dzień potrafił się sam bawić w łóżeczku to luz, zawsze mogłam swoje sprawy zrobić, popracować, ugotować, ogarnąć chatę. A teraz się gubię bo czasami w łóżeczku grzecznie posiedzi ale to tak z 30 minut i muszę dobrze trafic w czasie. A tak to wstaje i drze się żeby go wyciągnąć zawsze sobie mówię, że jak pójdzie spać to zmopuje podłogi itp, a koniec końców gówienko robię bo jestem padnięta, kręgosłup i łeb mi pękająDlatego ja tylko będę karmiła do półtoraroku i koniec. Potem nie potrzebuje mleka i odstawiam. Najchętniej już teraz bym mu nocne karmienie ograniczyła...
Dzisiaj nie dałam mu kaszki na noc bo dopiero wróciłam z nim do domu, spał 2 h w aucie więc prędko nie usnje.
A nie możesz mu teraz właśnie dać kaszki jak jeszcze nie idzie spać???
reklama
rosenberg
A po 2 rz go odstawiłas całkiem czy sam się odstawił? A co do dentystki to raczej głupotki, z tego co się dowiadywałam to kp nie ma wpływu bezpośrednio na próchnicę bo dziecko zasysa brodawkę głęboko do buzi i mleko wpływa na koniec języka i do gardła, nie "oblepia" zębów, a to resztki pokarmowe na zębach powodują próchnicęWiem, wiem ze starszym było tak samo. Jemu cycek przeszedł w nocy po 2 r.z. teraz miałam wykład od dentystki że to dlatego Starszak ma próchnicę a nie przez refluks. Mały Adaś ma 3 ząbki, myje mu 2 razy dziennie a ta dentystka zabroniła karmić go w nocy albo wybudzać go i myć po posiłku...no chyba nie ma dzieci...