reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

No właśnie u nas mąż to samo mówi że przy takim zderzeniu żaden fotelik nie da rady. Generalnie to mała nie lubi jeździć w samochodzie, nic nie widzi i zaraz jest płacz. Każdy wyjazd to jest męczarnia. Dlatego zastanawiam się czasem nad fotelikiem przodem do kierunku jazdy...
Ja kiedyś widziałam na FB wypadek, który wyglądal jak śmiertelny. Dzieci w foteliku Minikid 2.0 i nic im nie było, natomiast ojciec wylądował w szpitalu.
Tyle że nie mam pojęcia na ile to byla prawda, a na ile akcja marketingowa.

reklama
Jeśli chodzi o foteliki samochodowe to polecam na fb znaleźć sobie grupę "osiem gwiazdek foteliki". Jest tam masa przydatnej wiedzy. Duzo polecajek co do różnych modeli. I wlasnie duzo zdjec powypadkowych. I wtedy czlowiek dopiero zdaje sobie sprawę jak ważne jest bezpieczeństwo.
My kupując nawet nosidelko bylismy nieswiadomi co i jak. Kiedyś przypadkiem trafiłam na tą grupę. I teraz w piątek jedziemy po kolejny fotelik dla małej juz do salonu
Albo grupę "fotelik.info". Tam też się można masę przydatnej wiedzy dowiedzieć.

Hejo dziewczyny, my wróciliśmy właśnie z kolejnego urlopu :D tak więc wracam do udzielania sie :D Bylismy w górkach. Młoda zachowywała sie bardzo ładnie, nawet super spała (tzn nie budziła sie czesciej niż co 2/3h 😅 ). Nie pochorowała sie na szczęscie, lekko tylko ma przytkany nosek.

@Święta92 - jaki polecasz zestaw do inhalacji? Chce nabyć to od razu ją bede inhalować :p a wiem, ze jesteś specem :D

Poza tym młoda juz pieknie staje z podparciem. Niestety cos jej się włączyło, że bawi sie tylko jak ktos jest przy niej. Inaczej niezadowolona, człapie po mieszkaniu i szuka z płaczem 😅

Jeśli chodzi o jedzenie to idzie jej coraz lepiej. Potrafi zjeść nawet pół takiego większego słoiczka. A czasami dwie łyżeczki i więcej nie chce - zaciska usta :D nie potrafie jeszcze rozgryźć od czego jest zależny jej apetyt :D
Specem nie jestem 😂 poprostu lubię wiedzieć, dopytuje się bo niestety teraz lekarze są jacy są 😂 generalnie do soli fizjo, może być maseczka z dziurami po bokach. Przy sterydach czy lekach maseczka powinna nie mieć dziur.ktos tu napisał, że można zakleić taśma (wydaje się fajny pomysł) po inhalacji sterydsmi powinno sie pluskać jamę ustna, i myc oczy i buzke 😀

Pl
Specem nie jestem 😂 poprostu lubię wiedzieć, dopytuje się bo niestety teraz lekarze są jacy są 😂 generalnie do soli fizjo, może być maseczka z dziurami po bokach. Przy sterydach czy lekach maseczka powinna nie mieć dziur.ktos tu napisał, że można zakleić taśma (wydaje się fajny pomysł) po inhalacji sterydsmi powinno sie pluskać jamę ustna, i myc oczy i buzke 😀
Pluskać😂

Dziewczyny, ale mnie Ida przeorała wczoraj... Usnęła przed 20, wstała po 22 i usnęła po 1😳 Wstała 6:30... Tyle chociaż, że ciągiem spała i się już nie budziła. Masakra 😳😳

Oki, to dzięki! Myślałam, że może jakaś wada fabryczna 😂 To dzisiaj jej dam i zobaczymy :)
Pewnie przez tą blokade zeby nie kapało jest troche trudniej pociagnac 🙂 moja cora jest strasznym ssakiem i dosc szybko nauczyla sie ciagnac z tej rurki, ale wiem ze wiekszosc dzieci potrzebuje czasu zeby sie nauczyc, zazwyczaj na poczatku uzywaja jej na poczatku jako gryzaka 😄

reklama
To ja zaklejam :p a co do soli polecam nebu dose hialuronic .

Do góry