Z tego co tu widzę, to każde dziecko je inaczej, więc nie ma co się kierować za bardzo informacjami z neta szczególnie, że tam to milion sprzecznych info idzie znaleźć, ale do roku podstawą powinno być mleko. U nas mleko 3x dziennie po 210ml, do tego raz kaszka, raz jakiś obiadek i jak jeszcze głodny albo nie zjadł za dużo a jakiś posiłek, to wtedy jakiś owoc jeszcze albo co tam mamHej dziewczyny Sorki, że się tak Wam tu wpycham, ale jesteście najbardziej w temacie, który mnie interesuje.
Możecie napisać co i ile jedzą Wasze maluchy? Tak mniej więcej Mam córeczkę z lutego i już się gubię w tych zaleceniach Podobno do 1 rż mleko jest podstawą, a inne pokarmy jako uzupelnienie, gdzie indziej pisze że w 8 miesiącu to już tylko 3x dziennie posiłek mleczny. Wiadomo, że dzieci różnie jedzą - jedno mniej, drugie więcej.
Jeśli już gdzieś o tym pisałyście, to dajcie znać, będę szukać
reklama
A Na co mloda dostala antybiotyk?? Zapalenie oskrzeli?U nas, to czego najbardziej nie chciałam. Antybiotyk. muszę zrobić mocz, waga stanęła w miejscu. Na noc warto dziecku chorującemu dać poduszkę, żeby wyżej dziecko spało.
Ja mam bboxa, ale nie sprawdzałam jak leci, raz tylko mu dałam, pić z tego nie umiał, krztusił się, więc odpuściłam, ale może faktycznie to kwestia tej dziurki i ciężko leci, z tego co kojarzę jak go myślami to faktycznie nie była ta słomka pusta w środkuDziewczyny, których dzieci mają bboxa, czy to jest normalne, że ta dziurka przez którą leci woda jest taka mała? Wiecie, ogólnie słomka w innych bidonach jest po prostu pusta w środku, a tutaj na końcu jest zasłonięte i tylko mała dziurka, nie wiem czy dobrze wyjaśniłam Ale nawet mi było ciężko przez to pociągnąć.
Moja 5 letnia jeździ w cybexie jakimś. A przed jeździła maxi cosi tobi, ale to przodem do kierunku jazdy więc temat Cie nie bd obchodził teraz nie wiem co kupimy. Bd myśleć pozniej. Najpierw chyba auto wymienimy i wtedy dopasujemy cos mój mąż twierdzi że jak jedzie 160 to i tak z nas naleśniki zostanąDziewczyny, które już mają większe dzieci ? W czym wozicie starszaki?? Muszę młodemu wymienić najpóźniej do końca roku fotelik.
Sylwia99
Fanka BB :)
Tak zapalenie oskrzeli.A Na co mloda dostala antybiotyk?? Zapalenie oskrzeli?
Dlugo ci jeździł w tym foteliku?AXKID MINIKID rwf i jestem zadowolona, w mojej skodzie mialam styropianowy podstawek żeby był dobrze dopasowany. Teraz już jeździ przodem bo był ryk i mamy inny fotelik(u mnie i męża inny nie pamiętam tylko firm.)
*Katarina*
Dziś miałyśmy ciężki dzień. Mała koło 5 coś popłakiwała w łóżeczku ale to na śnie. Obudziła się 7:30 jakas nieswoja, płaczliwa, jak zawsze po mleczku bawi się zabawkami w łóżeczku a dziś ryk, na rękach ryk. Wzięłam ją do łóżka i zasnęła, nie zdarza jej się tak szybko po pobudce rano od razu zasnąć. Nawet nie chciało jej się rączkami ruszać tylko tak parzyła na mnie i zasnęła. Potem cały dzień była taka płacząca, nie chciała się bawić, nie mogłam jej odłożyć, chciałam ją na matę dać to aż się zanosiła. Na wieczór trochę jej się poprawiło, nawet się pośmiała. Ja nie wiem co to może być, pierwszy raz byłam tak bezradna. Dałam jej na noc przeciwbólowy i modlę się żeby rano wstała radosna
Bidulka trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia. Izoluj ja trochę od dzieci siostry jak same choroby przynosząTak zapalenie oskrzeli.
Sylwia99
Wiesz jak to jest z dziećmi, lecą, bo uwielbiają ją. Staram się, ale ciężko. Najgorzej, bo to była kwestia dosłownie dwóch, trzech dni i chorobsko wzięło.Bidulka trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia. Izoluj ja trochę od dzieci siostry jak same choroby przynoszą
reklama
Michalina_25
niestety nie da się odizolować jak mieszka się pod jednym dachem. A dzieci najbardziej zarażają się wtedy gdy jeszcze nie ma żadnych objawowWiesz jak to jest z dziećmi, lecą, bo uwielbiają ją. Staram się, ale ciężko. Najgorzej, bo to była kwestia dosłownie dwóch, trzech dni i chorobsko wzięło.