reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny, a co stosujecie na zapchany nos u dzieciaczków? Na razie posmarowałam maścią majerankową. Ciekawe czy coś się z tego nie rozwinie, za tydzień mamy szczepienie😬
Ja zakrapialam olejek herbaciany koło 3 kropelek gdzieś na prześcieradło w łóżeczku, ale nie wiem na ile pomagało a na ile katarek był po prostu słabszy. Nam zawsze pomagał oddychać ten olejek herbaciany.

reklama
Dziewczyny, a co stosujecie na zapchany nos u dzieciaczków? Na razie posmarowałam maścią majerankową. Ciekawe czy coś się z tego nie rozwinie, za tydzień mamy szczepienie😬
Olejek olbas czy jakoś tak. Ale na pieluchę i polozyc kolo łóżeczka. Bardzo mocny jest i z kontaktem do skóry daje dziwne wrażenie drętwienia. Ostatnio polozylam głowę na poduszce skroplonej. Robie tez gałganek Aliny.

Mój starszak przyciągnął z przedszkola jelitowke. Wczoraj biedaka wymęczylo, na szczęście bez biegunki, wymioty, ból brzucha i goraczka.
Mocno współczuję bo ostatnio też przechodziłam i trzymam kciuki żeby nie pozarażał wszystkich... Ale jelitowka to straszna rzecz, skacze po ludziach szybciutko 🥺 u nas była taka dwudniowa, więc i tak niezle i też właśnie bez biegunki. Mam wrażenie ogólnie, że teraz jest dosłownie wszędzie... Nie pamiętam żeby w poprzednich latach było jej aż tyle

Mocno współczuję bo ostatnio też przechodziłam i trzymam kciuki żeby nie pozarażał wszystkich... Ale jelitowka to straszna rzecz, skacze po ludziach szybciutko 🥺 u nas była taka dwudniowa, więc i tak niezle i też właśnie bez biegunki. Mam wrażenie ogólnie, że teraz jest dosłownie wszędzie... Nie pamiętam żeby w poprzednich latach było jej aż tyle
Oj w przedszkolach i żłobkach niestety ciagle jest..

U nas spoko noc, ale młody musi spać z nami. I teraz pytanie, walczyć z nim czy nie walczyć 🤔
Ciekawe czy u nas też by było lepiej jakby z nami spał... Teraz jedziemy to jak nie będzie łóżeczka dostępnego to będzie z nami spał, przetestuje.
Chociaż u nas noc standardowa. Zasnął przed 22 wyjątkowo późno, pobudka po 23, 1:40, 3:30, 5:00 wszystkie na jedzenie/ciumkanie. I teraz jeszcze nie jadł więc idealnie nakarmię przed wyjazdem

Ja zrobiłam plan dnia z młodym. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
6:00 cycek
9:00 śniadanie jakieś
10:00 spanie
12:00 cyc
16:00 obiadek
19:00 kaszka
20:00 cyc i spanie

reklama
Ja zrobiłam plan dnia z młodym. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
6:00 cycek
9:00 śniadanie jakieś
10:00 spanie
12:00 cyc
16:00 obiadek
19:00 kaszka
20:00 cyc i spanie
Jedna drzemka w ciągu dnia ? Podziwiam. U mnie mloda ma 3 ;D
A co do spania z Wami. Może on az tak potrzebuje teraz bliskosci ? Probowalas dostawki do Waszego lozka ? Nas to ratowało na poczatku

Do góry