reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja staram się gotować, ale tak żeby miał na dwa dni. Dziś na przykład robiłam rybę z piekarnika i dodałam dynię ze słoiczka. A jak nie mam czasu to daje tylko słoik. Jedynie unikam słoiczków z mięskiem. Więc jak już daje mięsko to zawsze sama gotuje.
jajek wgl nie trzeba solić jak ugotujesz zalej zimna woda o stukaj i odczekaj 5 min można obierać

reklama
Kurcze a mój maluch w niedziele u teściów zjadł normalnie rosół, ten sam co my😵‍💫 ze mnie to chyba słaba matka bo nie wiedziałam że nie wolno ze wzgledu na sól🤦🏼‍♀️🙈

Kurcze a mój maluch w niedziele u teściów zjadł normalnie rosół, ten sam co my😵‍💫 ze mnie to chyba słaba matka bo nie wiedziałam że nie wolno ze wzgledu na sól🤦🏼‍♀️🙈
Powinno się unikać, ale napewno nie zaszkodzil. Takze uszy do góry. Nie można dać się zwariować. Pojde z mezem do restauracji, to dam małej zjeść zupę z mojego talerza i da sobie rade😀

Nic mu nie będzie :) mi też się zdarza dać mu coś co jest normalnie solą przyprawione jak się na mnie gapi jak jem 😂 nie dajmy się zwariować. Wszędzie najważniejszy jest po prostu umiar, balans!!

Mój młody dostaje zwykle to co my. Makaron, pulpety, kaszę, ryż itp. od święta jakiś słoiczek jak jemy kotlety albo coś czego już ewidentnie on nie da rady
U nas podobnie. Z tym ze troche dostosowujemy nasza diete do młodej, ale tylko troche. Np robimy warzywa na parze, rybe i makaron - nie solimy, i nie smażymy - wychodzimy z założenia ze na zdrowe nam to wyjdzie. Ale dzisiaj np. wskoczyły burgery i młoda miala sloiczek ☺️ Zaczela jesc z lyzeczki 🥳

Nic mu nie będzie :) mi też się zdarza dać mu coś co jest normalnie solą przyprawione jak się na mnie gapi jak jem 😂 nie dajmy się zwariować. Wszędzie najważniejszy jest po prostu umiar, balans!!
Jasne ze tak, moja ostatnio sprobowala drozdżówki - tak sie lipiła jak jadlam ze dalam jej kawaleczek. My tez ma chillu, wiadomo ze unikamy soli i cukru na codzien dla niej, ale jak od swieta wsunie kawalek to nic jej sie nie stanie 🙂

U mnie młoda też właśnie papki. Za kawałki jeszcze nie chce się zabierać bo nie wiem co z nimi zrobić:D jedyne co to chrupki zakumała że trzeba jeść:D
Ja mojej pokazalam, polazuje jej kawalek, pozniej gryze, a pozniej jej daje … i od razu wpakowala do buzi. Teraz juz sama bierze jak jest w krzeselku, to kuma ze to czas jedzenia.

Ale to tez ten typ co wszystko pakuje do buzi, wiec nie wiem czy moge sobie przypisywac to ze zalapala 🤣

A no to spoko, bo ja to już odruchowo sól sypię do rosołu i potem każda zupa na tym rosole nie nadaje się dla małego, a dyniową teraz mam i tak patrzył jak jadłam 🥺 no i jeszcze kulki pieprzu do rosołu daję, nie wiem, czy to może być, żeby potem małemu dać 🤔 ale następnym razem na pewno odleję dla niego zanim doprawię 😁
Pieprz moze byc, kulki niekoniecznie 😁 ale mozna przelac przez sito np :)

reklama
Ja mojej pokazalam, polazuje jej kawalek, pozniej gryze, a pozniej jej daje … i od razu wpakowala do buzi. Teraz juz sama bierze jak jest w krzeselku, to kuma ze to czas jedzenia.

Ale to tez ten typ co wszystko pakuje do buzi, wiec nie wiem czy moge sobie przypisywac to ze zalapala 🤣
Moj na początku nie łapał sam jedzenia a tez wszystko inne pakuje do buzi i gryzie meble, szczebelki w łóżeczku... A teraz wsuwa :D na mięso to się rzuca najszybciej 😂

Załączniki

• IMG_20210921_163731.jpg
    IMG_20210921_163731.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 83
Do góry