Mój za dużo nie je, mleko 210ml 3 razy na dobę, do tego zazwyczaj 2 posiłki papkowe: jeden jakieś warzywo, a drugi kaszka na wodzie z owocami (lub rzadziej na mm, ale ta instant coś mu nie podchodzi i niewiele zjada, a jak mu zrobię taką prawdziwą to zawsze całą miseczkę zje).Dziewczyny a ja tak z ciekawości.
Ile jedzą wasze dzieciaki oprócz mleka?
Moja mloda narazie tylko jako oddzielny posiłek dostaje kasze na mm i zjada tak około 80ml. I zupke ale więcej jak pol szklanki nie zje. A za godzinę, 1.5 musi zapic mlekiem. Czasem wjedzie jakis owoc na podwieczorem albo mus. Ale to tez na spróbowanie bo więcej jej kie idzie. I jestem ciekawa jak jedzą wasze maluchy
reklama
Mój je 630ml na dobę, kiedyś też jadł więcej, koło 900ml, więc to chyba normalne, nawet zgodnie z zaleceniami na moim mleku to się tak zmniejsza. Ogólnie się zdziwiłam, że z wiekiem mniej jest, ale widzę, że mu tyle starczaale w sensie kiedy i ile?
bo mój zauważyłam coraz mniej kiedyś jadł nawet 1000 ml a teaz 600-700ml nie wiem czy to normalne
myślałam że tylko mój tak zawsze robię że Mleczko potem stałe ale dzisiaj przebił wszystko na obiad wypil 60 ml a jak podalam łyżeczkę to wszamił cały słoik.Mój je 630ml na dobę, kiedyś też jadł więcej, koło 900ml, więc to chyba normalne, nawet zgodnie z zaleceniami na moim mleku to się tak zmniejsza. Ogólnie się zdziwiłam, że z wiekiem mniej jest, ale widzę, że mu tyle starcza
kurczę było gdzieś napisane że do 1rż to najpierw Mleczko potem jakieś dodatki a co jeżeli wgl nie zje mleczka na posiłek któryś
To mój mlekiem nigdy nie pogardzi, ale inne rzeczy też zje. Mleko powinno być podstawą diety, bo chodzi o te składniki odżywcze, ale myślę, że jak raz na jakiś czas zje więcej papek niż mleka to też nic mu się nie stanie, zwłaszcza jak ma ochotę. Organizmy ludzkie są madrzejsze niż nam się wydaje, jak brakuje jakichś składników odżywczych to zaraz mamy ochotę na coś konkretnego (zazwyczaj o dużej ilości brakującego składnika), myślę, że u takich maluchów tym bardziej to działa, bo nie ogarniają jeszcze ludzkim rozumem co to jest jedzenie, co jest zdrowe, co powinien jeść, tylko kierują się intuicjamyślałam że tylko mój tak zawsze robię że Mleczko potem stałe ale dzisiaj przebił wszystko na obiad wypil 60 ml a jak podalam łyżeczkę to wszamił cały słoik.
kurczę było gdzieś napisane że do 1rż to najpierw Mleczko potem jakieś dodatki a co jeżeli wgl nie zje mleczka na posiłek któryś
To mój organizm potrzebuje zawsze pizzy i słodyczyTo mój mlekiem nigdy nie pogardzi, ale inne rzeczy też zje. Mleko powinno być podstawą diety, bo chodzi o te składniki odżywcze, ale myślę, że jak raz na jakiś czas zje więcej papek niż mleka to też nic mu się nie stanie, zwłaszcza jak ma ochotę. Organizmy ludzkie są madrzejsze niż nam się wydaje, jak brakuje jakichś składników odżywczych to zaraz mamy ochotę na coś konkretnego (zazwyczaj o dużej ilości brakującego składnika), myślę, że u takich maluchów tym bardziej to działa, bo nie ogarniają jeszcze ludzkim rozumem co to jest jedzenie, co jest zdrowe, co powinien jeść, tylko kierują się intuicja
G
gość _199
Gość
U nas pobudki co 40 minut. Przy dwóch pierwszych nie dałam mu cycka tylko na ręce wzięłamz trochę histerii, ale za drugim razem już lepiej. Potem wrócił stary i jak Alek wstał to zaczął się kłócić, że mam dziecka nie męczyć.
On nigdy nie prześpi nocy... Ja od 4 nie śpię, bo się nie opłaca.
po 20 zł wychodzą bodziaku w reserved dla chłopca jak ktoś jeszcze szuka są extra zamówiłam zielone, ceglaste i beżowe Link do: Kupuj online! Bawełniane body z guzikami, RESERVED, 3918G-60X
Załączniki
rosenberg
Fanka BB :)
Biedna. A Alek ma drzemki w dzień? Na spacery chodzicie? Może trzeba go wymęczyć przed snemU nas pobudki co 40 minut. Przy dwóch pierwszych nie dałam mu cycka tylko na ręce wzięłamz trochę histerii, ale za drugim razem już lepiej. Potem wrócił stary i jak Alek wstał to zaczął się kłócić, że mam dziecka nie męczyć.
To może niech tata sie dzieckiem zajmie w nocy skoro ma tyle do powiedzenia ?U nas pobudki co 40 minut. Przy dwóch pierwszych nie dałam mu cycka tylko na ręce wzięłamz trochę histerii, ale za drugim razem już lepiej. Potem wrócił stary i jak Alek wstał to zaczął się kłócić, że mam dziecka nie męczyć.
U mnie duzo mowil dopoki na jedną noc nie został sam z małą
reklama
a młody Ci chodzi spać od razu po kąpieli czy dajesz mu potem jeszcze czas na zabawę ?U nas pobudki co 40 minut. Przy dwóch pierwszych nie dałam mu cycka tylko na ręce wzięłamz trochę histerii, ale za drugim razem już lepiej. Potem wrócił stary i jak Alek wstał to zaczął się kłócić, że mam dziecka nie męczyć.