reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny a ja tak z ciekawości.
Ile jedzą wasze dzieciaki oprócz mleka?
Moja mloda narazie tylko jako oddzielny posiłek dostaje kasze na mm i zjada tak około 80ml. I zupke ale więcej jak pol szklanki nie zje. A za godzinę, 1.5 musi zapic mlekiem. Czasem wjedzie jakis owoc na podwieczorem albo mus. Ale to tez na spróbowanie bo więcej jej kie idzie. I jestem ciekawa jak jedzą wasze maluchy
Mój za dużo nie je, mleko 210ml 3 razy na dobę, do tego zazwyczaj 2 posiłki papkowe: jeden jakieś warzywo, a drugi kaszka na wodzie z owocami (lub rzadziej na mm, ale ta instant coś mu nie podchodzi i niewiele zjada, a jak mu zrobię taką prawdziwą to zawsze całą miseczkę zje).

reklama
😂😂 ale w sensie kiedy i ile?
bo mój zauważyłam coraz mniej kiedyś jadł nawet 1000 ml a teaz 600-700ml nie wiem czy to normalne🤔
Mój je 630ml na dobę, kiedyś też jadł więcej, koło 900ml, więc to chyba normalne, nawet zgodnie z zaleceniami na moim mleku to się tak zmniejsza. Ogólnie się zdziwiłam, że z wiekiem mniej jest, ale widzę, że mu tyle starcza 😉

Mój je 630ml na dobę, kiedyś też jadł więcej, koło 900ml, więc to chyba normalne, nawet zgodnie z zaleceniami na moim mleku to się tak zmniejsza. Ogólnie się zdziwiłam, że z wiekiem mniej jest, ale widzę, że mu tyle starcza 😉
myślałam że tylko mój tak zawsze robię że Mleczko potem stałe ale dzisiaj przebił wszystko na obiad wypil 60 ml a jak podalam łyżeczkę to wszamił cały słoik.
kurczę było gdzieś napisane że do 1rż to najpierw Mleczko potem jakieś dodatki a co jeżeli wgl nie zje mleczka na posiłek któryś 🤔

myślałam że tylko mój tak zawsze robię że Mleczko potem stałe ale dzisiaj przebił wszystko na obiad wypil 60 ml a jak podalam łyżeczkę to wszamił cały słoik.
kurczę było gdzieś napisane że do 1rż to najpierw Mleczko potem jakieś dodatki a co jeżeli wgl nie zje mleczka na posiłek któryś 🤔
To mój mlekiem nigdy nie pogardzi, ale inne rzeczy też zje. Mleko powinno być podstawą diety, bo chodzi o te składniki odżywcze, ale myślę, że jak raz na jakiś czas zje więcej papek niż mleka to też nic mu się nie stanie, zwłaszcza jak ma ochotę. Organizmy ludzkie są madrzejsze niż nam się wydaje, jak brakuje jakichś składników odżywczych to zaraz mamy ochotę na coś konkretnego (zazwyczaj o dużej ilości brakującego składnika), myślę, że u takich maluchów tym bardziej to działa, bo nie ogarniają jeszcze ludzkim rozumem co to jest jedzenie, co jest zdrowe, co powinien jeść, tylko kierują się intuicja 😉

To mój mlekiem nigdy nie pogardzi, ale inne rzeczy też zje. Mleko powinno być podstawą diety, bo chodzi o te składniki odżywcze, ale myślę, że jak raz na jakiś czas zje więcej papek niż mleka to też nic mu się nie stanie, zwłaszcza jak ma ochotę. Organizmy ludzkie są madrzejsze niż nam się wydaje, jak brakuje jakichś składników odżywczych to zaraz mamy ochotę na coś konkretnego (zazwyczaj o dużej ilości brakującego składnika), myślę, że u takich maluchów tym bardziej to działa, bo nie ogarniają jeszcze ludzkim rozumem co to jest jedzenie, co jest zdrowe, co powinien jeść, tylko kierują się intuicja 😉
To mój organizm potrzebuje zawsze pizzy i słodyczy 😂😂😂

U nas pobudki co 40 minut. Przy dwóch pierwszych nie dałam mu cycka tylko na ręce wzięłamz trochę histerii, ale za drugim razem już lepiej. Potem wrócił stary i jak Alek wstał to zaczął się kłócić, że mam dziecka nie męczyć.
On nigdy nie prześpi nocy... Ja od 4 nie śpię, bo się nie opłaca.

Załączniki

• E7E8A3BC-8E64-4C45-8220-85F6477DBD6A.jpeg
    E7E8A3BC-8E64-4C45-8220-85F6477DBD6A.jpeg
    45,7 KB · Wyświetleń: 48
U nas pobudki co 40 minut. Przy dwóch pierwszych nie dałam mu cycka tylko na ręce wzięłamz trochę histerii, ale za drugim razem już lepiej. Potem wrócił stary i jak Alek wstał to zaczął się kłócić, że mam dziecka nie męczyć.
Biedna. A Alek ma drzemki w dzień? Na spacery chodzicie? Może trzeba go wymęczyć przed snem

To może niech tata sie dzieckiem zajmie w nocy skoro ma tyle do powiedzenia ? ;)
U mnie duzo mowil dopoki na jedną noc nie został sam z małą

reklama
a młody Ci chodzi spać od razu po kąpieli czy dajesz mu potem jeszcze czas na zabawę ?

Do góry