reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Czekam właśnie do ortopedy z tymi rękoma tym razem NA NFZ, zaraz godzina opóźnienia będzie i oczywiście już była afera kto najpierw wchodzi, baba jakaś co miała zaraz wchodzić mówi, że ona jest ostatnia, a wszyscy do niej, że jest pierwsza w kolejce skoro zaraz wchodzi, a ta dalej swoje jakby ktoś jej się chciał wcisnąć, ja mam nadzieję, że nie będę taką babą 😂

Ja to beżowe kupiłam już ponad miesiąc temu, była cała rozmiarówka, ale ogólnie niewiele, więc pewnie dopiero co wystawili, teraz to już dawno go nie ma, tego oliwkowego też już pewnie nie będzie, ledwo na to żółte się załapałam ostatnie było 🙄
Ja kupiłam tebzolte, ale jednak ich nie chcę oczywiście nie mam paragonu..

Dziewczyny używa któraś z was kamery zamiast niani? Co polecacie? Ja planuję coś kupić bo młody będzie miał pokój na piętrze więc wieczorem chce go mieć na oku jak już będzie spał.
Ja uzywam kamery xiaomi i jestem bardzo zadowolona.

Boże dzisiejsza noc to tragedia... Do tej pory mały ładnie spał w nocy, pobudka na jedzenie i śpimy dalej. A od kilku dni od 23 do rana po kilkanaście moich pobudek bo a to zapłakał, a to jęczy przez sen. Ale dzisiaj to już szczyt... Od 19:30 do 21:00 aż 9 razy do niego szłam bo stękał i się ruszał. Podałam mu w końcu przeciwbólowy syropek to spał do 23 ładnie a potem masakra. Co 40 min płacz a nawet wycie. A od 3:20 do 4:30 taki płacz że nic nie pomagało... Noszenie, tulenie, dentinox, śpiewanie a nawet mąż się zaangażował bo to go wreszcie obudziło (🤣🤣). Wyczerpana już po 4 dałam mu znowu przeciwbólowy i po jakichś 15 min zasnął i spał do 6:20... Łudzę się że to zęby bo jak nie to już nie mam pomysłów....
Stawiam na to ze masz racje z tymi zębami. Mi sie wydawalo ze nie odczulismy zebów, ale jak sie przebily przez dziasla to mala sie jednak fajnie uspokoiła i troche dluzej spi w nocy. Ale tez bez przesady z tym snem - niestety 🤣

reklama
Dziewczyny a ja tak z ciekawości.
Ile jedzą wasze dzieciaki oprócz mleka?
Moja mloda narazie tylko jako oddzielny posiłek dostaje kasze na mm i zjada tak około 80ml. I zupke ale więcej jak pol szklanki nie zje. A za godzinę, 1.5 musi zapic mlekiem. Czasem wjedzie jakis owoc na podwieczorem albo mus. Ale to tez na spróbowanie bo więcej jej kie idzie. I jestem ciekawa jak jedzą wasze maluchy

Do góry