reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Eh brak słów, ale ile się słyszy, że np. wycofują cała partie produkcyjna kaszek dla dzieci. Takie rzeczy powinni w wyjątkowych warunkach produkować.

Młody dzisiaj usnal przy książeczce 😳która z was tak dużo książeczek dziecku czyta ? Niech poleci jakieś tytuły !
Ja czytam wszystko jak leci, to znaczy większość to są książki starszej córki, ale jak swoją dorosłą chce przeczytać, to też czytam na głos :D Tylko jeśli kryminał to omijam jakieś sceny haha

reklama
Gryzaków wlasnie nie chce bo sie tylko denerwuje.... dentinox nie pomaga.. jak tak będzie to na wieczór wjedzie przeciwbolowy. Ale narazie nie chce jej dawać zeby nie faszerować zbytnio.
polecam Bobodent jest z lidokaina (więc znieczulający) u nas działa cuda nie mamy problemów

Pani w aptece mi dzis poleciła anaftin baby. Z taka szczoteczka na końcówce. I fakt ze mlodej posmarowałam i nie było płaczu przy gryzieniu zabawek. Ale zobaczymy jutro.
u mnie też polecała ale zaznaczyła, że to nie jest lek więc zdecydowałam się na lek
a camilla to podobno homeopatia bo byłam właśnie po nią ale odradziła powiedziała, że równie dobrze sam rumianek można jednemu pomoże drugiemu nie

Eh brak słów, ale ile się słyszy, że np. wycofują cała partie produkcyjna kaszek dla dzieci. Takie rzeczy powinni w wyjątkowych warunkach produkować.

Młody dzisiaj usnal przy książeczce 😳która z was tak dużo książeczek dziecku czyta ? Niech poleci jakieś tytuły !
Ja czytam wszystko jak leci. ;D zwykle wymieniam się za książeczki na grupie sharingowej mojego miasta :) czasami kupuje na promocji jakieś krótkie. Ale normalna książkę mu ostatnio czytałam i też słuchał

u mnie też polecała ale zaznaczyła, że to nie jest lek więc zdecydowałam się na lek
a camilla to podobno homeopatia bo byłam właśnie po nią ale odradziła powiedziała, że równie dobrze sam rumianek można jednemu pomoże drugiemu nie
No to jak zdecydowałaś się na lek, to nie lepiej podać przeciwbólowe??

No to jak zdecydowałaś się na lek, to nie lepiej podać przeciwbólowe??
nie,
w bobodent jest lidokaina która jest lekiem i działa miejscowo ale nie sieje spustoszenie w całym organizmie
nie jestem zwolennikiem podawania przeciwbólowych doustnie oczywiście były naciski i od mojej mamy i teściowej daj ale bez przesady to nie wit c
nie wiedziałam, że to zęby a zwiastunów chyba już od 4 ms się każdy doszukiwał 😠ale oczywiście jak ma gorączkę podam bez przesady schiza też jakiegoś nie mam,
wiadomo, że jakby bobodent nie zadziałał a pediatra by zlecił to bym podała przeciwbólowe. zreszta byliśmy na szczepieniu i pytałam pediatry i l. przeciwbólowe tylko jak gorączka albo po konsultacji (przynajmniej u mojego wcześniaka),
na szczęście dolne mamy za sobą więc mam nadzieję, że reszta pójdzie gładko😋

reklama
Do góry