reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
To Twój syn ma teraz 2 lata czy jeszcze nie ? [emoji5]
Synek kończy 2 lata 7 września.
Jak urodzę to będzie około 2,5 roku różnicy między maluchami. Dla mnie idealnie :)
O mnie też pamiętajcie w grupie prywatnej.
Ja na obiad dzisiaj spaghetti, schabowy z ziemniakami i fasolka szparagowa i salatka z kapusty. Każdy coś wybrał dla siebie i wszyscy zadowoleni.
Czy ktoś już się podjął ogarnięcia zamkniętej grupy?
Ja mam zawsze jak jestem u mojego ginekologa [emoji4]

Dziewczyny, a jest tu może któraś z Was, która miała mdłości, ale nie wymiotowała? Ja tam miałam do tej pory i trochę to dla mnie dziwne. Od wczoraj mnie nie mdli [emoji16]
Ja mam mdłości a wymiotowałam może 2 razy :) chociaż już mi trochę puściło na rzecz osłabienia i mdłości rano :) ale lepsze to niż wirówka w żołądku cały dzień :)

Właśnie u mnie mdłości najczęściej występowały jak kładłam się spać, mdliło mocno, wymiotów zero. W ciągu dnia zdarzyło mi się to tylko kilka razy. Mąż się ze mnie śmiał, że jak nie wymiotuję, to może wcale w ciąży nie jestem 😂

Właśnie u mnie mdłości najczęściej występowały jak kładłam się spać, mdliło mocno, wymiotów zero. W ciągu dnia zdarzyło mi się to tylko kilka razy. Mąż się ze mnie śmiał, że jak nie wymiotuję, to może wcale w ciąży nie jestem 😂
Mój to nawet nie uwierzył wynikom z krwi - becie 🙈

Hej dziewczyny,
Mam pytanko, może któraś tak miała. Miałam dzisiaj prenatalne ( wszystko super) i dobrze się złożyło bo wzięłam z tej okazji dzień wolny. Od samego rana czułam ból w dole pleców, myślałam na początku że to może nerki, potem ból się zasilił tak, że na badaniach nie mogłam tych 20 min wyleżeć, siedzieć też nie mogłam ani nic. Wróciłam do domu, po długim czasie znalazłam odpowiednią pozycję do spania ale niedługo znowu miałam wstać bo miałam wizytę u dentysty. Później ból zelżał ale miałam wrażenie że promieniuje mi na nogi. Dodam że rano wg zwykłego termometru rtęciowego miałam 37.5°, ale w centrum medycznym badali i wyszło 36.6, podobnie i dentysty. Wróciłam do domu i przeleżałam a nawet przespałam 2h. Boleć przestało więc wstałam i właśnie jak stanęłam na prawej nodze to poczułam ból w prawym pośladku który promieniował w górę i dół. Potem dalej mnie bolały znowu cały dół pleców z nogami jak leżałam. Wzięłam apap, przeszło trochę ale nie martwię... pytałam lekarki na prenatalnych to mówiła że w dole pleców nie boli od ciąży, tylko może mało piję i to nerki. Ale z drugiej strony nie mam innych objawów zapalenia nerek...

W Pepco są fajne ubranka w dobrej cenie i nie najgorszej jakości 🙂
Jak syn był malutki to pamiętam że bardzo lubiłam ubranka z Coccodrillo , Pepco wtedy jeszcze nie było . Ale z tego co się orientuję to sporo koleżanek kupuje tam ubranka 🙂
Nie martw się nie tylko Ty musisz kupić ja też.
Trochę mi raźniej 😉

Dziewczyny, jak często chodzicie na usg?
Ja na razie miałam 2 , w odstępie 2 tygodni , kolejne po 3 tygodniach a potem co miesiąc na wizycie.

Synek kończy 2 lata 7 września.
Jak urodzę to będzie około 2,5 roku różnicy między maluchami. Dla mnie idealnie :)Czy ktoś już się podjął ogarnięcia zamkniętej grupy? Ja mam mdłości a wymiotowałam może 2 razy :) chociaż już mi trochę puściło na rzecz osłabienia i mdłości rano :) ale lepsze to niż wirówka w żołądku cały dzień :)
u nas taka sama różnica między Kornelką a maleństwem z brzuszka. My 4 sierpnia kończymy 2 latka 🤗

reklama
Hej dziewczyny,
Mam pytanko, może któraś tak miała. Miałam dzisiaj prenatalne ( wszystko super) i dobrze się złożyło bo wzięłam z tej okazji dzień wolny. Od samego rana czułam ból w dole pleców, myślałam na początku że to może nerki, potem ból się zasilił tak, że na badaniach nie mogłam tych 20 min wyleżeć, siedzieć też nie mogłam ani nic. Wróciłam do domu, po długim czasie znalazłam odpowiednią pozycję do spania ale niedługo znowu miałam wstać bo miałam wizytę u dentysty. Później ból zelżał ale miałam wrażenie że promieniuje mi na nogi. Dodam że rano wg zwykłego termometru rtęciowego miałam 37.5°, ale w centrum medycznym badali i wyszło 36.6, podobnie i dentysty. Wróciłam do domu i przeleżałam a nawet przespałam 2h. Boleć przestało więc wstałam i właśnie jak stanęłam na prawej nodze to poczułam ból w prawym pośladku który promieniował w górę i dół. Potem dalej mnie bolały znowu cały dół pleców z nogami jak leżałam. Wzięłam apap, przeszło trochę ale nie martwię... pytałam lekarki na prenatalnych to mówiła że w dole pleców nie boli od ciąży, tylko może mało piję i to nerki. Ale z drugiej strony nie mam innych objawów zapalenia nerek...

Miałam podobne bóle w dole pleców które promieniowały do pośladka, biodra i całej nogi. Podczas chodzenia ból był czasami nie do zniesienia . Lekarze wymyślali różne rzeczy a najprawdopodobniej winowajcom był mięsień w pachwinie . Teraz jak regularnie go rozciągam to mnie nie boli .

Do góry