reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny w Lidlu kaszki z helpa są po 7,49 :) @marta18691 i promocja na pampersy lupilu 82 sztuki za 20 parę złoty, u mnie niestety tylko te premium były, a w tamtym tygodniu jeszcze i niebieskie były. :) są promocje na kaszki w Tesco i gdzieś jeszcze były, chyba biedronka.
Ja dzisiaj kupiłam lupilu premium i stwierdzam, że to takie premium jak z koziej d*upy trąba, bo są jak zwykłe dady, a nawet dady porządniejsze w dotyku i tańsze 😅 nawet nie wiem, czy cenowo taniej nie wychodzą te niebieskie dady soft, a te są najlepsze ze wszystkich (bambusowe też miałam 2 różne firmy i obie spoko) 🙂 kaszki też widziałam, ale nie brałam, bo jeszcze mam, o dziwo jaglana chyba bardziej niż manna małemu podchodzi 😱 albo kwestia dodatków owocowych 🤷 Mi osobiście manna bardziej smakuje, kaszka jaglana to jednak do zwykłej kaszy w smaku się nie umywa 🤪

Moje dziecko wciąż się przewraca z brzuszka na plecy, a potem niemiłosiernie się drze, żeby go znów na brzuszek przekręcić, bo jemu nie idzie to tak płynnie jak w drugą stronę to lepiej się drzeć niż próbować. Łeb mi pęka od tych wrzasków, a o jego strunach głosowych to nawet wolę nie myśleć, już jest zachrypnięty🤦

Moje dziecko wciąż się przewraca z brzuszka na plecy, a potem niemiłosiernie się drze, żeby go znów na brzuszek przekręcić, bo jemu nie idzie to tak płynnie jak w drugą stronę to lepiej się drzeć niż próbować. Łeb mi pęka od tych wrzasków, a o jego strunach głosowych to nawet wolę nie myśleć, już jest zachrypnięty🤦
Zobaczysz jak będzie stawal i się puszczał. Mój ciągle płacze i ma cała główkę poobijana, ale nie przestanie tego robić 🤣🤣

Moj Mlody wcinal dzisiaj sloiczek z mieskiem w potrawce i az mu sie uszy trzesly-samych warzyw tak chetnie nie je.
tez kupilam te Lupilu Premium wczoraj, ale stwierdzam, ze sa bardzo cienkie i takie „nieoddychajace”. Ja jednak Pampers Premium Care albo Pure albo Bambiboo najbardziej lubie.
A czy ktoras z Was chodzi z Maluszkiem na zajecia sensoryczne? Bo cos mi sie kojarzy, ze byla o tym mowa. Zastanawiam sie nad tym-co jest na takich zajeciach? My mamy rehabilitacje przedluzona do roczku, ale to glownie sa masaze, a chcialabym, zeby synek tez z innymi dziecmi chodzil na zajecia.

No właśnie badała go tylko palpacyjnie i osluchiwała stetoskopem. Mówiła że czasami tak dzieci mają. Ale ja na pewno pójdę zrobić wszystkie badania USG itd.
Moje dziewczyny też miały szmery Kinga ma niedomykalność zastawki trójdzielnej a Natalia miała dziurkę w komorze ale bym musiała zaś sprawdzić czy to się zabliźniło

Moj Mlody wcinal dzisiaj sloiczek z mieskiem w potrawce i az mu sie uszy trzesly-samych warzyw tak chetnie nie je.
tez kupilam te Lupilu Premium wczoraj, ale stwierdzam, ze sa bardzo cienkie i takie „nieoddychajace”. Ja jednak Pampers Premium Care albo Pure albo Bambiboo najbardziej lubie.
A czy ktoras z Was chodzi z Maluszkiem na zajecia sensoryczne? Bo cos mi sie kojarzy, ze byla o tym mowa. Zastanawiam sie nad tym-co jest na takich zajeciach? My mamy rehabilitacje przedluzona do roczku, ale to glownie sa masaze, a chcialabym, zeby synek tez z innymi dziecmi chodzil na zajecia.
Ja zapisuje nas jak się trochę odrobimy z kasą.na bieżąco. Pewnie od października :D widziałam że tam mnóstwo różnych zabaw typu różne maty sensoryczne, różne kształty faktury itp. i dziecko sobie to dotyka, słucha, ogląda. Ale nie byłam nigdy jeszcze, więc tylko na zdjęciach oglądałam ;D

No właśnie badała go tylko palpacyjnie i osluchiwała stetoskopem. Mówiła że czasami tak dzieci mają. Ale ja na pewno pójdę zrobić wszystkie badania USG itd.
Jest coś takiego jak struna rzekomą i wtedy słuchać trochę szmeru, to może być to. Częste u niemowlaków i zanika samo, mój młody mial i w sumie nie wyszłoby gdyby nie to, że osluchiwali go codziennie jak z żółtaczka byliśmy w szpitalu.

reklama
Do góry