reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Hej, dziewczyny, czy macie może jakieś doświadczenia z dmuchanymi kółkami do pływania dla takich maluchów? Szukam w internecie, jednak niektóre z nich mają opinie, że dzieciaki wpadają za głęboko i w efekcie piją wodę. Czy któraś z was posiada kółko warte polecenia ? Z góry dziękuję za odwiedź :)

reklama
Hej, dziewczyny, czy macie może jakieś doświadczenia z dmuchanymi kółkami do pływania dla takich maluchów? Szukam w internecie, jednak niektóre z nich mają opinie, że dzieciaki wpadają za głęboko i w efekcie piją wodę. Czy któraś z was posiada kółko warte polecenia ? Z góry dziękuję za odwiedź :)
Tak ja mam takie kółko, z Decathlonu. Synek świetnie się w nim bawił i ani razu nie napił się wody 😁

Po rodzinie to co innego. Mówię o tak totalnie obcych, tym bardziej jak widzę co moje dziecko robi z ubrankami 🤣🤣
No to i tak wolałabym ubranka z lumpa kupić niż wózek, czy łóżeczko po obcym dziecku. Te ubranka dla niemowląt to często są nawet niewynoszone, bo dziecko szybko rośnie, a wózek to upaprany jedzeniem (i żeby tylko), łóżeczko to co najwyżej bez materaca bym wzięła, ale naprawdę nie wiem jaką musiałabym mieć złą sytuację finansową, żeby kupić używane zamiast chociażby najtańszego nowego 😂

No to i tak wolałabym ubranka z lumpa kupić niż wózek, czy łóżeczko po obcym dziecku. Te ubranka dla niemowląt to często są nawet niewynoszone, bo dziecko szybko rośnie, a wózek to upaprany jedzeniem (i żeby tylko), łóżeczko to co najwyżej bez materaca bym wzięła, ale naprawdę nie wiem jaką musiałabym mieć złą sytuację finansową, żeby kupić używane zamiast chociażby najtańszego nowego 😂
Ja terwz nawet kupuje nowy materac dla hani żeby po basi nie miala 😂 ja to uczulona jestem na temat butow. Używanych w życiu dls dziecka, każda noga inaczej się kształtuje inaczej się chodzi... I jak sobie pomyślę że teraz x2 będę wydawać na buty dla dzieci to mi się plakac chce 😂😂

Czy tylko mój głodomor je mleko dalej co 3 godziny w dzień? Wychodzi dalej 6 karmień po 150ml. Jeśli chodzi o obiadki to zjada pół słoiczka dodatkowo, boje się jej dac cały żeby brzuszek nie bolał bo zdarza jej się czasem...

Ja tam wózek kupiłam jeszcze z folią na rączce, bo im żal było go używać xd.

Ja terwz nawet kupuje nowy materac dla hani żeby po basi nie miala 😂 ja to uczulona jestem na temat butow. Używanych w życiu dls dziecka, każda noga inaczej się kształtuje inaczej się chodzi... I jak sobie pomyślę że teraz x2 będę wydawać na buty dla dzieci to mi się plakac chce 😂😂
No buty muszą być nowe, nawet w dorosłym życiu nie ubiorę od kogoś butów.
W dodatku buty będzie miał jak najlepsze, na tym nie będę oszczędzała.

No butów się nie kupuje ze względu na to, że to może zaszkodzić. Tak samo materacyk po kimś. Zresztą jak się spi na materacu po kims np w wynajmowanym mieszkaniu to niestety jest to samo... Ja to wszystko z głową. Łóżeczko mamy używane po bratanku, ale wiadomo, że już materacyk nowy. Na szczęście używane ciuchy nie zniszczą kręgosłupa więc jest ok 😂

Czy tylko mój głodomor je mleko dalej co 3 godziny w dzień? Wychodzi dalej 6 karmień po 150ml. Jeśli chodzi o obiadki to zjada pół słoiczka dodatkowo, boje się jej dac cały żeby brzuszek nie bolał bo zdarza jej się czasem...
Moj to je z 10 razy w ciągu doby. Ale nie wiem ile bo z piersi. Ostatnio z dziadkami został to wzgardził butla i nie jadł nic 5 godzin ponad dopóki nie przyszłam😂😂

No butów się nie kupuje ze względu na to, że to może zaszkodzić. Tak samo materacyk po kimś. Zresztą jak się spi na materacu po kims np w wynajmowanym mieszkaniu to niestety jest to samo... Ja to wszystko z głową. Łóżeczko mamy używane po bratanku, ale wiadomo, że już materacyk nowy. Na szczęście używane ciuchy nie zniszczą kręgosłupa więc jest ok 😂
Noo jasne, że ciuchy nie zniszczona nic. 😀😀😀 Ale buty dobre i nowe dla dziecka to dla mnie podstawa, reszta może być z pepco 😂😂

reklama
Ja tam wózek kupiłam jeszcze z folią na rączce, bo im żal było go używać xd.

No buty muszą być nowe, nawet w dorosłym życiu nie ubiorę od kogoś butów.
W dodatku buty będzie miał jak najlepsze, na tym nie będę oszczędzała.
To dobrze, bo na butach nie powinno się oszczędzać ja polecam emelki 😀

Do góry