reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Jak to nie dowiesz się do urodzenia? 😁
Nie żebym była znawczynią, ale takie rzeczy lekarz ginekolog, który specjalizuje się w ciążach bliźniaczych potrafi stwierdzić i raczej trzeba to zrobić, bo są to zawsze ciąże większego ryzyko i szybciej rozwiązywane także dla dobra Twojego i maluszków na pewno na prenatalnych albo połówkowych dowiesz się czy to jednojajowe czy dwujajowe bliźniaki ☺
Dowiesz się czy są jedno czy dwukosmówkowe i ile jest owodni, ale to nie to samo co jedno lub dwujajowość :)

No tak, trzeba patrzeć pozytywnie. Ja mam badania prenatalne 4.08...już się doczekać nie mogę chociaż trochę się boję.
U mnie za to córka bardzo ucieszyła się na wieść o rodzeństwie co mnie zdziwiło bo jeszcze pół roku temu gdyby się o tym dowiedziała byłaby to dla niej tragedia. Dzieci się szybko zmieniają.
Tez mam 4sierpnia prwnatalne😘

Dowiesz się czy są jedno czy dwukosmówkowe i ile jest owodni, ale to nie to samo co jedno lub dwujajowość :)

„Bliźnięta mogą być owocami ciąży bliźniaczej dwujajowej (kiedy dwa różne plemniki zapłodniły dwie komórki jajowe) albo jednojajowej, gdy jeden plemnik zapłodnił jedną żeńską komórkę płciową.”

Jedno łączy się z drugim ☺️
Tzn to czy jest jedno czy dwujajowa ma właśnie wpływ na ilość owodni i czy jest jedno czy dwukosmowkowa ☺️

A duży problem żeby się zapisać?? Zadzwonię tam,tylko oni raczej na naturalne porody byli zawsze nastawieni... Podpytam , zadzwonię bo ja do cc
Ja z zapisami nie mam najmniejszego problemu do mojego lekarza. Można telefonicznie, ale ja zapisuję się na stronie przez e-rejestrację. Moja znajoma miała tam CC, chociaż była nastawiona na VBAC 😉

Super, że na wizytach same dobre wieści. Oby tak dalej 😊 oby tak do lutego 💪
Piękna pogoda 😍 młodzież fika w basenie, a ja moczę stopy. Dawno tak nie było, bo coagle mokro, chłodno i komarzyska (choć te ostatnie pewnie się pojawią jk tylko słońce zacznie zachodzić)

Niestety @ulotnechwile kwestie jedno i dwujajowosci, a sprawy owodni i kosmowek to trochę inne bajki. Tu trzeba trochę glebniej sięgnąć w podręczniki fizjologii i ginekologii

reklama
A próbowałaś już jakoś zawalczyć z tymi Mdłościami?
Ja mam czasami tylko lekkie nudności, ale tragedii nie ma i jeśli jestem bardziej aktywna, spędzam czas codziennie tez na powietrzu po 2/3 h, jem regularnie co 3 h coś to jest super ☺
Ja wszystko co zjem - wymiotuje. Jedynie udaje mi się coś w brzuchu zatrzymać jak zjem i kładę się spać na godzinkę. Ale budzi mnie już ból brzucha. Są dni że jest ciut lepiej i wyjdę na dwór, ale przewaga takich że z łóżka nie wychodzę. Jem lekkie rzeczy. Coś dziubie co chwilę, staram się pić... Ech... 17.08 mam prenatalne

Do góry